הפניצילין היהודי – מרק עם אטריות וכדורי עוף
אין כמו להגיע הביתה ולגלות שיש סיר שלם מהמרק האהוב והמנחם הזה. מרק צח עם אטריות וכדורי עוף קל להכנה והכי חיוני לאושר שלכם
אין כמו להגיע הביתה ולגלות שיש סיר שלם מהמרק האהוב והמנחם הזה. מרק צח עם אטריות וכדורי עוף קל להכנה והכי חיוני לאושר שלכם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 767.5 קק״ל 4604.9 קק״לפחמימות 77.0 גרם 461.9 גרםשומן 22.4 גרם 134.6 גרםנתרן 1574.6 מ״ג 9447.7 מ״גחלבון 41.3 גרם 247.8 גרםסיבים תזונתיים 25.7 גרם 154.0 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.3 גרםכולסטרול 114.2 מ״ג 685.0 מ״גסידן 563.8 מ״ג 3383.0 מ״גברזל 4.3 מ״ג 26.1 מ״גאשלגן 4275.5 מ״ג 25652.9 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 21.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות768
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 767.5 קק״ל 4604.9 קק״לפחמימות 77.0 גרם 461.9 גרםשומן 22.4 גרם 134.6 גרםנתרן 1574.6 מ״ג 9447.7 מ״גחלבון 41.3 גרם 247.8 גרםסיבים תזונתיים 25.7 גרם 154.0 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.3 גרםכולסטרול 114.2 מ״ג 685.0 מ״גסידן 563.8 מ״ג 3383.0 מ״גברזל 4.3 מ״ג 26.1 מ״גאשלגן 4275.5 מ״ג 25652.9 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 21.4 מ״גסגור
מרק עוף ידוע כפניצילין היהודי, המרק שמבריא כל מכאוב ומרפא את הצננת, שעלת ובעיקר את “הדאגת” של האמהות. הפעם הכנו לכם מרק עוף עם כדורי עוף ואיטריות שהוא פשוט מושלם גם לחורף, גם לסתיו וגם לקיץ כשמדליקים את המזגן בכל הכוח.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 768 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק עוף
-
4 כפות שמן זית
-
1 עוף שלם בינונימחולק או 8 נתחים (כנפיים, כרעיים מחולקות עם עור)
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
4 גזרים גדוליםפרוסים ל-1 ס"מ
-
4 גבעולי סלריפרוסים (ללא העלים)
-
1 1/2 ליטר מים
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 כפית חוויאג’
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 תפוחי אדמה גדוליםחתוך לקוביות 3 ס"מ
-
1 כוס אטריות דקיקות קצרותלמרק
לקציצות (כ-17 קציצות)
-
500 גרם עוף טחון
-
1 בצל בינונימגורר
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית כורכום
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את השמן וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים עד שמשחימים מעט. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים (מגרדים עם כף את המשקעים של העוף מתחתית הסיר ומערבבים עם הבצל).
- מוסיפים את הגזר והסלרי ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות.
- מחזירים את העוף לסיר, מכסים במים, מוסיפים את המלח, החוואיג’ והפלפל השחור, מערבבים קצת, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 45 דקות. בינתיים מכינים את הקציצות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה את העוף הטחון, הבצל, פירורי הלחם, המלח, הכורכום והפלפל וממש לשים ביד לתערובת דביקה ואחידה (אפשר לקרר 20-30 דקות במקרר אם התערובת לא מגובשת מספיק או להוסיף עודפירורי לחם).
- אחרי בישול של 45 דקות מוציאים את נתחי העוף מהמרק.
- מכדררים את תערובת הקציצות ומוסיפים לסיר המרק. מביאים לרתיחה (עם מכסה) ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
- מוסיפים את האטריות לבישול של 5-7 דקות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: בסיר גדול מחממים את השמן וצורבים את נתחי העוף משני הצדדים עד שמשחימים מעט. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים (מגרדים עם כף את המשקעים של העוף מתחתית הסיר ומערבבים עם הבצל).
- מוסיפים את הגזר והסלרי ומבשלים תוך כדי ערבוב כשתי דקות.
- מחזירים את העוף לסיר, מכסים במים, מוסיפים את המלח, החוואיג’ והפלפל השחור, מערבבים קצת, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 45 דקות. בינתיים מכינים את הקציצות.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה את העוף הטחון, הבצל, פירורי הלחם, המלח, הכורכום והפלפל וממש לשים ביד לתערובת דביקה ואחידה (אפשר לקרר 20-30 דקות במקרר אם התערובת לא מגובשת מספיק או להוסיף עודפירורי לחם).
- אחרי בישול של 45 דקות מוציאים את נתחי העוף מהמרק.
- מכדררים את תערובת הקציצות ומוסיפים לסיר המרק. מביאים לרתיחה (עם מכסה) ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, ומבשלים ברתיחה עדינה עוד 10-15 דקות (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
- מוסיפים את האטריות לבישול של 5-7 דקות ומגישים.
הערות
- אפשר להכין ללא העוף, מרק ירקות צלול עם קציצות ואטריות
- מנתחי העוף המבושלים אפשר להפריד את העצמות ולהכין סלט עוף או סלט עוף
הערות
- אפשר להכין ללא העוף, מרק ירקות צלול עם קציצות ואטריות
- מנתחי העוף המבושלים אפשר להפריד את העצמות ולהכין סלט עוף או סלט עוף
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
ה-מרק שאני מכינה לבני ביתי כשהם חולים
היי פנינה! איזה כיף לשמוע
מה אפשר במקום קמח חומוס?
לא כדאי להחליף את קמח החומוס הוא נותן נפח ואווריריות לקציצות (וגם טעם) (: