עוגת לוטוס וגבינה אפויה של ליבילנד
תתכוננו להתאהב, כי כזאת עוגת לוטוס עוד לא טעמתם! עוגת גבינה ולוטוס אפויה מושלמת על בסיס עוגיות לוטוס וציפוי קצפת עם ממרח לוטוס מעל
תתכוננו להתאהב, כי כזאת עוגת לוטוס עוד לא טעמתם! עוגת גבינה ולוטוס אפויה מושלמת על בסיס עוגיות לוטוס וציפוי קצפת עם ממרח לוטוס מעל
- ליבילנד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6682.4 קק״ל 6682.4 קק״לפחמימות 658.5 גרם 658.5 גרםשומן 370.1 גרם 370.1 גרםנתרן 4107.6 מ״ג 4107.6 מ״גחלבון 163.9 גרם 163.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 175.8 גרם 175.8 גרםכולסטרול 1867.8 מ״ג 1867.8 מ״גסידן 1297.6 מ״ג 1297.6 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1969.0 מ״ג 1969.0 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 35 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות6682
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6682.4 קק״ל 6682.4 קק״לפחמימות 658.5 גרם 658.5 גרםשומן 370.1 גרם 370.1 גרםנתרן 4107.6 מ״ג 4107.6 מ״גחלבון 163.9 גרם 163.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 175.8 גרם 175.8 גרםכולסטרול 1867.8 מ״ג 1867.8 מ״גסידן 1297.6 מ״ג 1297.6 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1969.0 מ״ג 1969.0 מ״גאבץ 4.8 מ״ג 4.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 6682 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
250 גרם עוגיות לוטוס
-
100 גרם חמאהמומסת
עוגת גבינה
-
5 ביצים Lמופרדות לחלמונים וחלבונים
-
850 גרם גבינה לבנה 5%
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
4 כפות קורנפלור
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן1/2 כוס סוכר לקערת החלמונים + 1 כוס סוכר לקערת החלבונים
ציפוי
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות ממרח לוטוס
אופן הכנה
- מכינים את בסיס העוגה: שמים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון וטוחנים דק דק.
- מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת.
- משטחים בתבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס״מ.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מכינים את העוגה: בקערה גדולה מערבבים את החלמונים (שומרים בקערה יבשה את החלבונים), הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, האינסטנט פודינג וניל, הקורנפלור והסוכר (לא חובה). מערבבים היטב שלא יישארו גושים.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים ששמרנו עם כוס סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית (אם הופכים את הקערה היא עדיין נשארת יציבה).
- בעזרת מרית מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול לבלילה אחת לבנה.
- שופכים את הבלילה מעל הבסיס של הלוטוס ואופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה ומעט רוטטת במרכז.
- שימו לב, לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה, כדי שהעוגה לא תצנח.
- מניחים לעוגה להתקרר היטב.
- מכינים את הציפוי: בקערה של מיקסר עם בלון הקצפה שמים את השמנת מתוקה, החלב, האינסטנט פודינג וניל וממרח הלוטוס.
- מקציפים לקצפת ומורחים על העוגה.
- אפשר לזלף מעל העוגה ממרח לוטוס בעזרת שקית זילוף או שקית סנדוויץ’ קטנה:
- ממלאים את השקית בממרח לוטוס. מניחים את השקית בתוך כוס עם מים רותחים, כדי שהממרח יתחמם ויהפוך לנוזלי ומזלפים.
- אפשר לפזר מעל מעל העוגה גם שברי עוגיות לוטוס.
אופן הכנה
- מכינים את בסיס העוגה: שמים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון וטוחנים דק דק.
- מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה המומסת.
- משטחים בתבנית אפייה עגולה בקוטר 26 ס״מ.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מכינים את העוגה: בקערה גדולה מערבבים את החלמונים (שומרים בקערה יבשה את החלבונים), הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, האינסטנט פודינג וניל, הקורנפלור והסוכר (לא חובה). מערבבים היטב שלא יישארו גושים.
- במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים ששמרנו עם כוס סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית (אם הופכים את הקערה היא עדיין נשארת יציבה).
- בעזרת מרית מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול לבלילה אחת לבנה.
- שופכים את הבלילה מעל הבסיס של הלוטוס ואופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות במשך 40-50 דקות, עד שהעוגה יציבה ומעט רוטטת במרכז.
- שימו לב, לא לפתוח את התנור תוך כדי האפייה, כדי שהעוגה לא תצנח.
- מניחים לעוגה להתקרר היטב.
- מכינים את הציפוי: בקערה של מיקסר עם בלון הקצפה שמים את השמנת מתוקה, החלב, האינסטנט פודינג וניל וממרח הלוטוס.
- מקציפים לקצפת ומורחים על העוגה.
- אפשר לזלף מעל העוגה ממרח לוטוס בעזרת שקית זילוף או שקית סנדוויץ’ קטנה:
- ממלאים את השקית בממרח לוטוס. מניחים את השקית בתוך כוס עם מים רותחים, כדי שהממרח יתחמם ויהפוך לנוזלי ומזלפים.
- אפשר לפזר מעל מעל העוגה גם שברי עוגיות לוטוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
העוגה הייתה מלאה בקרעים כמו חתכים כאלה בתנור וכשיצאה באסה
ממליצים להנמיך את התנור ל150 מעלות
האם אפשר לשים 500 גרם גבינה במקום 850 גרם ?
היי דבורה, לא, מדובר בכמעט מחצית מהכמות, אם את מורידה מכמות הגבינה, צריך להוריד מהכמות היחסית של שאר המצרכים ולהחליף תבנית
עשיתי לשבת את העוגה, עוגה מושלמת וטעימה מאוד!
היי אלונה, כיף לשמוע ותודה ששיתפת אותנו