ומה עם הטבעונים? קציצות אפונה ושומר רכות-ירקרקות!
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.0 קק״ל 1580.7 קק״לפחמימות 9.0 גרם 180.6 גרםשומן 2.0 גרם 39.6 גרםנתרן 23.0 מ״ג 459.1 מ״גחלבון 3.8 גרם 75.7 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 92.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 12.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.9 מ״ג 678.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.6 מ״גאשלגן 283.1 מ״ג 5662.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות79
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 79.0 קק״ל 1580.7 קק״לפחמימות 9.0 גרם 180.6 גרםשומן 2.0 גרם 39.6 גרםנתרן 23.0 מ״ג 459.1 מ״גחלבון 3.8 גרם 75.7 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 92.9 גרםשומן רווי 0.6 גרם 12.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.9 מ״ג 678.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.6 מ״גאשלגן 283.1 מ״ג 5662.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 12.7 מ״גסגור
כל שבוע כשאנחנו מתחילים בהכנות לארוחת שישי, עולה השאלה “ומה נכין לטבעוניות?”
אל תטעו, ארוחת שישי אצלנו היא אירוע רב משתתפים ורב מנות. יש המון אוכל הרבה ממנו טבעוני כי יש המון מנות ראשונות וסלטים, ויש המון תוספות למנות הבשריות (אורז, תפוחי אדמה, ירקות צלויים וכו’). אבל תמיד יש חשש כזה שהטבעוניות לא ימצאו מה לאכול או ירגישו מקופחות. ואנחנו משתדלים להכין להן מנה עיקרית טבעונית אחת כהלכתה, כל שישי.
היות ואני חובבת קציצות ידועה, אני תמיד נוטה להכין איזו גרסה טבעונית לקציצות ירק. יש לי כמה וכמה כאלו בארסנל שלי, ומשישי לשישי אני מתפתחת ומשתכללת בתחום הקציצות הטבעוניות.
השבוע החלטתי לקחת את אחד ממתכוני המרק האהובים עלי – מרק אפונה ושומר – ולהפוך אותו למתכון של קציצות, שמתאים בול לפסח!
הרעיון הוא די פשוט בעצם, טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מערבבים עם קמח חומוס, מתבלים ומטגנים (וכן אפשר גם לאפות).
מדובר באמת במתכון של מינימום מאמץ ותוצאה מפתיעה – קציצות ירקרקות עם צבע משגע, פריכות מבחוץ ורעננות מבפנים – שגם הקרניבורים בשולחן שישי זללו בהנאה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 79 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים גס את השומר והכרישה.
- שמים את השומר, כרישה, האפונה והנענע ושמן הזית במעבד מזון וטוחנים למחית (המחית לא צריכה להיות חלקה לגמרי).
- מעבירים את המחית לקערה גדולה, מוסיפים את קמח החומוס, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה (אם התערובת רטובה מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח חומוס).
- במחבת גדולה מחממים שמן זית, יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים את הקציצות בשמן החם כ-3-4 דק’ מכל צד עד שהן משחימות.
אופן הכנה
- חותכים גס את השומר והכרישה.
- שמים את השומר, כרישה, האפונה והנענע ושמן הזית במעבד מזון וטוחנים למחית (המחית לא צריכה להיות חלקה לגמרי).
- מעבירים את המחית לקערה גדולה, מוסיפים את קמח החומוס, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה (אם התערובת רטובה מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח חומוס).
- במחבת גדולה מחממים שמן זית, יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים את הקציצות בשמן החם כ-3-4 דק’ מכל צד עד שהן משחימות.
הערות
- אפשר להוסיף לתערובת פלפל חריף או שבי צ'ילי
- אפשר לצפות את התערובת בפרורי לחם לקבלת ציפוי פריך כמו של שניצל
- אחרי שטוחנים את הירקות אפשר להוסיף לתערובת צנוברים או שקדים שנותנים קרנץ' נחמד בביס
- לא טבעונים? אפשר להוסיף לתערובת גבינה
הערות
- אפשר להוסיף לתערובת פלפל חריף או שבי צ'ילי
- אפשר לצפות את התערובת בפרורי לחם לקבלת ציפוי פריך כמו של שניצל
- אחרי שטוחנים את הירקות אפשר להוסיף לתערובת צנוברים או שקדים שנותנים קרנץ' נחמד בביס
- לא טבעונים? אפשר להוסיף לתערובת גבינה
הכנתם את המתכון?
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- קציצות