ליום המיוחד הזה בשבוע: חלה לשבת של יונית צוקרמן
יונית ואמיר מכינים ארוחת דגים! חלה רכה משגעת, לצד פלפלונים ממולאים בדג מוסר ולימון כבוש ברוטב עגבניות פיקנטי עם גרגירי חומוס ושלל תבלינים
יונית ואמיר מכינים ארוחת דגים! חלה רכה משגעת, לצד פלפלונים ממולאים בדג מוסר ולימון כבוש ברוטב עגבניות פיקנטי עם גרגירי חומוס ושלל תבלינים
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1496.5 קק״ל 7482.7 קק״לפחמימות 197.8 גרם 989.2 גרםשומן 54.3 גרם 271.5 גרםנתרן 3102.0 מ״ג 15510.2 מ״גחלבון 54.8 גרם 274.1 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 78.0 גרםשומן רווי 8.0 גרם 39.9 גרםכולסטרול 216.4 מ״ג 1082.2 מ״גסידן 181.5 מ״ג 907.6 מ״גברזל 10.4 מ״ג 51.9 מ״גאשלגן 991.8 מ״ג 4958.9 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 22.2 מ״גסגור
-
מרכיבים33
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1497
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1496.5 קק״ל 7482.7 קק״לפחמימות 197.8 גרם 989.2 גרםשומן 54.3 גרם 271.5 גרםנתרן 3102.0 מ״ג 15510.2 מ״גחלבון 54.8 גרם 274.1 גרםסיבים תזונתיים 15.6 גרם 78.0 גרםשומן רווי 8.0 גרם 39.9 גרםכולסטרול 216.4 מ״ג 1082.2 מ״גסידן 181.5 מ״ג 907.6 מ״גברזל 10.4 מ״ג 51.9 מ״גאשלגן 991.8 מ״ג 4958.9 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 22.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 33 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1497 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק חלה
ציפוי חלה
-
1 ביצה L
-
1 חופן גרעיני דלעתאו פיצוחים אחרים לקישוט
-
1 חופן שומשום
-
1 כף קצח
פלפלים
-
25 פלפלונים צבעוניים קטנים
מילוי פלפלים
-
400 גרם דגי מוסר יםפילה, קצוץ על הסכין
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית לימון כבוש
-
3 כפות שמן זית
-
4 שיני שוםקצוצות
-
1 צרור כוסברה
רוטב
-
50 גרם לימון כבוש
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניותMUTTI
-
3 שיני שוםפרוסות
-
1 כוס מים
-
1 צרור כוסברה
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
150 גרם גרגירי חומוס מבושלים
-
1 כפית מלח דק
-
50 גרם פפריקה מתוקה
-
25 גרם כמון טחון
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את החלות: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר - קנווד למעט המלח ובעזרת וו לישה לשים את הבצק עד שנוצר גוש בצק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה, שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מחלקים את הבצק ועושים צורה של פרח (כמו בסרטון), מברישים בביצה ומוסיפים קישוטים מעל.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש עד להזהבה.
- מכינים את הפלפלים: חורצים את הפלפלים לאורכם.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את הדג הקצוץ יחד עם הלימון הכבוש תבלינים, שום וכוסברה קצוצה.
- מכינים את הרוטב: מניחים סיר על האש ויוצקים 2-3 כפות שמן זית ומוסיפים בהדרגה את המרכיבים: רוטב עגבניות, פלפל חריף, שום, גרגרי חומוס ותבלינים, לאחר שמתקבל רוטב אחיד מניחים בעדינות את הפלפלים הממולאים, מבשלים לעוד 20 דק ומכבים את האש.
- מגישים את הסיר לצד חלה חמה וטרייה וטובלים ברוטב בהנאה.
אופן הכנה
- מכינים את החלות: שמים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר - קנווד למעט המלח ובעזרת וו לישה לשים את הבצק עד שנוצר גוש בצק.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים שעה, שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- מחלקים את הבצק ועושים צורה של פרח (כמו בסרטון), מברישים בביצה ומוסיפים קישוטים מעל.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש עד להזהבה.
- מכינים את הפלפלים: חורצים את הפלפלים לאורכם.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את הדג הקצוץ יחד עם הלימון הכבוש תבלינים, שום וכוסברה קצוצה.
- מכינים את הרוטב: מניחים סיר על האש ויוצקים 2-3 כפות שמן זית ומוסיפים בהדרגה את המרכיבים: רוטב עגבניות, פלפל חריף, שום, גרגרי חומוס ותבלינים, לאחר שמתקבל רוטב אחיד מניחים בעדינות את הפלפלים הממולאים, מבשלים לעוד 20 דק ומכבים את האש.
- מגישים את הסיר לצד חלה חמה וטרייה וטובלים ברוטב בהנאה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
אשמח למתכון טבעוני לחלה
כל חלה שהיא בלי ביצים במצרכים. יש כאן מגוון מתכונים: https://foody.co.il/?s=%D7%97%D7%9C%D7%94
כיצד ניתן להמיר את המתכון לחלה מקמח כוסמין?
היי ניסים, לא מומלץ להמיר את כל הכמות במתכון, אלא רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין
החלה יפיפיה ?
אפשר שמרים יבשים? אם כן מה הכמות?
היי, כן, אפשר להמיר את השמרים בשמרים יבשים, 2 כפות.