חורף עליכם ומרק חרירה מהמם בידיכם! יהודית מורחיים מבשלת לכם שבת חורפית
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 636.5 קק״ל 2546.0 קק״לפחמימות 87.7 גרם 350.9 גרםשומן 7.6 גרם 30.3 גרםנתרן 597.8 מ״ג 2391.3 מ״גחלבון 33.9 גרם 135.7 גרםסיבים תזונתיים 49.3 גרם 197.4 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 677.1 מ״ג 2708.2 מ״גברזל 11.0 מ״ג 44.2 מ״גאשלגן 4722.1 מ״ג 18888.6 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות637
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 636.5 קק״ל 2546.0 קק״לפחמימות 87.7 גרם 350.9 גרםשומן 7.6 גרם 30.3 גרםנתרן 597.8 מ״ג 2391.3 מ״גחלבון 33.9 גרם 135.7 גרםסיבים תזונתיים 49.3 גרם 197.4 גרםשומן רווי 1.0 גרם 4.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 677.1 מ״ג 2708.2 מ״גברזל 11.0 מ״ג 44.2 מ״גאשלגן 4722.1 מ״ג 18888.6 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 15.5 מ״גסגור
להתעטף במשי מוזהב: מרק חרירה עם עדשים ירוקות, גרגרי חומוס ומלא עלים ירוקים ובריאים
אני כבר למדתי שיש דברים שתמיד צריך שיהיו במזווה וקטניות הוא אחד מהם, במיוחד בחורף.
במרק החרירה שלי יש הרבה ברכה והצלחה! זה מרק מאד משביע בזכות העדשים וגרגרי החומוס וגם מאד טעים ובריא בזכות העגבניות והעלים הירוקים.
אתמול בערב אחרי ביקור אצל הרופאה שלי עם ילדיי הדאגנים, דודי ועדי, התפלאה הרופאה מזה שהם באו איתי ואמרה: “כנראה שעשית משהו טוב בחייך שהם איתך…” אז אפשר לנשום לרווחה, הכל בסדר איתי ואני יכולה להמשיך להכין לכולם מתכונים טעימים.
כשחזרנו הביתה הכנתי סיר גדול של מרק חרירה וכולנו התיישבנו סביב השולחן לאכול ממנו. עדי חשב שיישאר לו קצת מרק לקחת לעבודה מחר, אבל לא נשאר ממרק הבריאות שלי והיום אני צריכה להכין להם שוב!
אז יאללה תכינו ואל תשכחו לשתף גם את החברים שלכם!
אוהבת אתכם תמיד♥יהודית
לעוד מתכונים של יהודית
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 637 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 כוס גרגירי חומוס יבשיםשהושרו לילה שלם במים או קופסת שימורים שטופה ומסוננת
-
1 כוס עדשים ירוקותשהושרו שעתיים במים
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
3 גבעולי סלריקצוצים
-
3 סלרי בינונייםקצוצים
-
2 ליטר מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
תוספת
-
1 חופן אטריות דקיקות קצרות
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים בצל, מטגנים עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החומוס והעדשים (אחרי השרייה).
- מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את כל הירק הקצוץ, מכסים במים ומבשלים עד שכל הקטניות מתרככות.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מכינים את הרביכה: מערבבים היטב את הקמח והמים בקערה לתערובת חלקה.
- 5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים במרק שלא יהיו גושים. מוסיפים מיץ לימון.
- מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול, מכסים עם מכסה.
- אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים, להביא לרתיחה ולכבות את האש.
- מגישים בקעריות יפות למי שאוהבים.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים בצל, מטגנים עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החומוס והעדשים (אחרי השרייה).
- מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
- מוסיפים את כל הירק הקצוץ, מכסים במים ומבשלים עד שכל הקטניות מתרככות.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מכינים את הרביכה: מערבבים היטב את הקמח והמים בקערה לתערובת חלקה.
- 5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים במרק שלא יהיו גושים. מוסיפים מיץ לימון.
- מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול, מכסים עם מכסה.
- אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים, להביא לרתיחה ולכבות את האש.
- מגישים בקעריות יפות למי שאוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
מצויין?
ואוו ניראה מעולה מכינה לשבת הקרירה שמחכה לנו
מתכון מעולה! מוכנה לסופש הקרוב והגשום