חורשט סבזי
חורשט סבזי - מעדן איראני אמיתי אצלכם בצלחת! תבשיל בשר עם המון ירוקים בטעם לימוני עז ומרענן. אוכלים עם אורז לבן או מלא ומתענגים על כל ביס
חורשט סבזי - מעדן איראני אמיתי אצלכם בצלחת! תבשיל בשר עם המון ירוקים בטעם לימוני עז ומרענן. אוכלים עם אורז לבן או מלא ומתענגים על כל ביס
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 574.2 קק״ל 3445.3 קק״לפחמימות 23.2 גרם 139.0 גרםסוכר 4.8 גרם 28.5 גרםשומן 29.8 גרם 179.0 גרםנתרן 498.8 מ״ג 2993.1 מ״גחלבון 59.9 גרם 359.7 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.5 גרםשומן רווי 7.0 גרם 42.2 גרםכולסטרול 390.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 75.5 מ״ג 453.2 מ״גברזל 5.7 מ״ג 34.3 מ״גאשלגן 469.4 מ״ג 2816.7 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 63.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 12 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות574
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 574.2 קק״ל 3445.3 קק״לפחמימות 23.2 גרם 139.0 גרםסוכר 4.8 גרם 28.5 גרםשומן 29.8 גרם 179.0 גרםנתרן 498.8 מ״ג 2993.1 מ״גחלבון 59.9 גרם 359.7 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 22.5 גרםשומן רווי 7.0 גרם 42.2 גרםכולסטרול 390.0 מ״ג 2340.0 מ״גסידן 75.5 מ״ג 453.2 מ״גברזל 5.7 מ״ג 34.3 מ״גאשלגן 469.4 מ״ג 2816.7 מ״גאבץ 10.5 מ״ג 63.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 12 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 574 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג בשר כתףחתוך לקוביות
-
1 1/2 כוסות שעועית אדומה
-
1/3 כוס שמן זית
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 קובייה תיבולית שום פטרוזיליה
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1 כוס שמירקצוץ
-
1 כוס כוסברהקצוצה
-
8 גבעולי בצל ירוקקצוץ
-
1/3 כוס מיץ לימון
אופן הכנה
- משרים את השעועית במים במשך לילה, ואז מבשלים אותה במשך שעתיים לריכוך ומסננים.
- מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עוד כמה דקות עד לסגירה.
- מערבבים בכוס מים חמים את אבקת המרק, התיבולית, המלח והפלפל ושופכים לסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ולא יותר.
- מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים שעתיים לפחות או עד שהבשר רך בטעימה.
- מחממים במחבת כף שמן זית ומוסיפים את הירוקים. מטגנים 2 דקות ומכבים את האש.
- מוסיפים אל סיר הבשר את הירוקים, השעועית המבושלת ומיץ הלימון ומבשלים עוד חצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם אורז.
אופן הכנה
- משרים את השעועית במים במשך לילה, ואז מבשלים אותה במשך שעתיים לריכוך ומסננים.
- מחממים את השמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עוד כמה דקות עד לסגירה.
- מערבבים בכוס מים חמים את אבקת המרק, התיבולית, המלח והפלפל ושופכים לסיר. מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר ולא יותר.
- מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים שעתיים לפחות או עד שהבשר רך בטעימה.
- מחממים במחבת כף שמן זית ומוסיפים את הירוקים. מטגנים 2 דקות ומכבים את האש.
- מוסיפים אל סיר הבשר את הירוקים, השעועית המבושלת ומיץ הלימון ומבשלים עוד חצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם אורז.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן