רקע ראש השנה

חזה עוף שלם בציפוי עשבי תיבול ותבלינים עם אורז אדום

ארוחה שלמה מפנקת, צבעונית ונהדרת במיוחד! חזה עוף עסיסי בציפוי עשבי תיבול ופירורי פנקו על מצע אורז אדום מפתיע
ארוחה שלמה מפנקת, צבעונית ונהדרת במיוחד! חזה עוף עסיסי בציפוי עשבי תיבול ופירורי פנקו על מצע אורז אדום מפתיע
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    384
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 384.0 קק״ל 3072.2 קק״ל
    פחמימות 38.6 גרם 308.8 גרם
    שומן 23.5 גרם 187.7 גרם
    נתרן 145.2 מ״ג 1161.3 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 45.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.7 מ״ג 21.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 3.2 מ״ג 25.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    384
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 384.0 קק״ל 3072.2 קק״ל
    פחמימות 38.6 גרם 308.8 גרם
    שומן 23.5 גרם 187.7 גרם
    נתרן 145.2 מ״ג 1161.3 מ״ג
    חלבון 5.6 גרם 45.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 2.7 מ״ג 21.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 3.2 מ״ג 25.8 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור

חזה עוף עם כזה ציפוי מעולה אתם פשוט חייבים להכין! קבלו מתכון מפנק וטעים במיוחד של חזה עוף שלם ועסיסי בציפוי תערובת עשבי תיבול ופנקו שמגישים לצד אורז אדום יפהפה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
גיל אטלן
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את האורז האדום: מבשלים את האורז האדום לפי הוראות היצרן.
  2. מכינים את ציפוי חזה העוף: מערבבים בקערה גדולה את פירורי הפנקו, עשבי התיבול, שמן הזית, השום, קליפת הליים/הלימון, המלח והפלפל - התערובת צריכה להתגבש למעין בצק אוורירי. במידה והיא פירורית מדי, מוסיפים מעט שמן זית.
  3. מורחים את חזה העוף בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומורחים מעל שכבה נדיבה של חרדל שמשמש כ״דבק״ שיחזיק את שכבת הציפוי.
  4. מסדרים את חזה העוף במחבת או בתבנית משומנת שמתאימה גם לכיריים וגם לתנור - ראו טיפ מהקצב.
  5. מצפים את חלקו העליון של חזה העוף בעזרת הידיים בתערובת הציפוי ומהדקים אותו לשכבת החרדל כך שיסגור את כל שטח החזה (זו קצת עבודת טייחות אבל שווה את המאמץ).
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  7. מחממים מחבת על להבה גבוהה בכיריים וצורבים את החלק התחתון של החזות 4-5 דקות להזהבה.
  8. מעבירים את המחבת לתנור ל-10-12 דקות נוספות לצלייה להשחמה בלבד ומגישים מיד עם האורז האדום.

לטיפ מהקצב על ההבדל בין פרגית לחזה עוף לחצו כאן>>


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חזה עוף שלם בציפוי עשבי תיבול ותבלינים עם אורז אדום

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מיכל וויס

    האם אפשר להחליף את העוף בהודו? אם כן – משהו בהוראות משתנה? תודה מראש

      Avatar
      מערכת Foody

      הי, אין בעיה. אולי בישול טיפה יותר ארוך כי חזה הודו גדול יותר מחזה עוף.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות