סנו רקע

חלות קלועות ממולאות בשר ומנגולד

ממלאים, קולעים, אופים וטורפים. חלות ממולאות בבשר ומנגולד, שחומות ויפות ומלאות בטעמים. חלות שמכינים שוב ושוב, כי הן פשוט כל כך טעימות
ממלאים, קולעים, אופים וטורפים. חלות ממולאות בבשר ומנגולד, שחומות ויפות ומלאות בטעמים. חלות שמכינים שוב ושוב, כי הן פשוט כל כך טעימות
  • ענת אלישע
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    3744
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3743.8 קק״ל 7487.5 קק״ל
    פחמימות 419.1 גרם 838.3 גרם
    שומן 149.9 גרם 299.8 גרם
    נתרן 4404.8 מ״ג 8809.6 מ״ג
    חלבון 163.8 גרם 327.6 גרם
    סיבים תזונתיים 22.8 גרם 45.6 גרם
    שומן רווי 32.0 גרם 64.1 גרם
    כולסטרול 440.0 מ״ג 879.9 מ״ג
    סידן 267.6 מ״ג 535.3 מ״ג
    ברזל 23.8 מ״ג 47.6 מ״ג
    אשלגן 2799.4 מ״ג 5598.8 מ״ג
    אבץ 32.9 מ״ג 65.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    3744
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3743.8 קק״ל 7487.5 קק״ל
    פחמימות 419.1 גרם 838.3 גרם
    שומן 149.9 גרם 299.8 גרם
    נתרן 4404.8 מ״ג 8809.6 מ״ג
    חלבון 163.8 גרם 327.6 גרם
    סיבים תזונתיים 22.8 גרם 45.6 גרם
    שומן רווי 32.0 גרם 64.1 גרם
    כולסטרול 440.0 מ״ג 879.9 מ״ג
    סידן 267.6 מ״ג 535.3 מ״ג
    ברזל 23.8 מ״ג 47.6 מ״ג
    אשלגן 2799.4 מ״ג 5598.8 מ״ג
    אבץ 32.9 מ״ג 65.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ענת אלישע
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חלות

מילוי בשר

מריחה וציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים ולשים 2-3 דקות. מוסיפים מלח ולאחר מכן את השמן. לשים במשך 8 דקות רצופות במהירות בינונית.
  2. יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק קלות, מכסים ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
  3. מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון.
  4. בעזרת מזלג מפוררים את הבשר וכשהצבע משתנה מוסיפים עלי מנגולד קצוצים ותבלינים.
  5. מטגנים תוך כדי ערבוב עד אידוי מוחלט של הנוזלים. מצננים את המלית לגמרי.
  6. מכינים את החלות: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד.
  7. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים 30 דקות נוספות.
  8. פותחים כל כדור ויוצרים מעין מלבן.
  9. מניחים מילוי לאורכו של המלבן ומגלגלים בצפיפות לנחש ארוך (מרדדים).
  10. קולעים לצורה הרצויה (3/4 רצועות) ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה לאינגליש קייק.
  11. מכסים ומתפיחים עוד 40-45 דקות או עד הכפלת נפח.
  12. מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
  13. טורפים חלמון ביצה עם כפית סוכר/סילאן טבעי וכף מים.
  14. מורחים את החלות ומקשטים בשומשום/פרג, אופים 20-25 דקות עד הזהבה עמוקה.
  15. מצננים על רשת.

    חלות ממולאות בבשר ומנגולד
    חלות ממולאות בבשר ומנגולד. צילום: ענת אלישע

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות