חלות קלועות ממולאות בשר ומנגולד
ממלאים, קולעים, אופים וטורפים. חלות ממולאות בבשר ומנגולד, שחומות ויפות ומלאות בטעמים. חלות שמכינים שוב ושוב, כי הן פשוט כל כך טעימות
ממלאים, קולעים, אופים וטורפים. חלות ממולאות בבשר ומנגולד, שחומות ויפות ומלאות בטעמים. חלות שמכינים שוב ושוב, כי הן פשוט כל כך טעימות
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3743.8 קק״ל 7487.5 קק״לפחמימות 419.1 גרם 838.3 גרםשומן 149.9 גרם 299.8 גרםנתרן 4404.8 מ״ג 8809.6 מ״גחלבון 163.8 גרם 327.6 גרםסיבים תזונתיים 22.8 גרם 45.6 גרםשומן רווי 32.0 גרם 64.1 גרםכולסטרול 440.0 מ״ג 879.9 מ״גסידן 267.6 מ״ג 535.3 מ״גברזל 23.8 מ״ג 47.6 מ״גאשלגן 2799.4 מ״ג 5598.8 מ״גאבץ 32.9 מ״ג 65.9 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות3744
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3743.8 קק״ל 7487.5 קק״לפחמימות 419.1 גרם 838.3 גרםשומן 149.9 גרם 299.8 גרםנתרן 4404.8 מ״ג 8809.6 מ״גחלבון 163.8 גרם 327.6 גרםסיבים תזונתיים 22.8 גרם 45.6 גרםשומן רווי 32.0 גרם 64.1 גרםכולסטרול 440.0 מ״ג 879.9 מ״גסידן 267.6 מ״ג 535.3 מ״גברזל 23.8 מ״ג 47.6 מ״גאשלגן 2799.4 מ״ג 5598.8 מ״גאבץ 32.9 מ״ג 65.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 3744 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלות
מילוי בשר
-
800 גרם בשר בקר טחון
-
1 חבילה עלי מנגולדקצוצים
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםכתוש
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
1 כפית שטוחה בהרט
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
-
3 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים ולשים 2-3 דקות. מוסיפים מלח ולאחר מכן את השמן. לשים במשך 8 דקות רצופות במהירות בינונית.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק קלות, מכסים ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון.
- בעזרת מזלג מפוררים את הבשר וכשהצבע משתנה מוסיפים עלי מנגולד קצוצים ותבלינים.
- מטגנים תוך כדי ערבוב עד אידוי מוחלט של הנוזלים. מצננים את המלית לגמרי.
- מכינים את החלות: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד.
- מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים 30 דקות נוספות.
- פותחים כל כדור ויוצרים מעין מלבן.
- מניחים מילוי לאורכו של המלבן ומגלגלים בצפיפות לנחש ארוך (מרדדים).
- קולעים לצורה הרצויה (3/4 רצועות) ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה לאינגליש קייק.
- מכסים ומתפיחים עוד 40-45 דקות או עד הכפלת נפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
- טורפים חלמון ביצה עם כפית סוכר/סילאן טבעי וכף מים.
- מורחים את החלות ומקשטים בשומשום/פרג, אופים 20-25 דקות עד הזהבה עמוקה.
- מצננים על רשת.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים ומערבבים. מוסיפים מים ולשים 2-3 דקות. מוסיפים מלח ולאחר מכן את השמן. לשים במשך 8 דקות רצופות במהירות בינונית.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת. משמנים גם את הבצק קלות, מכסים ומתפיחים כשעה או עד הכפלת נפח.
- מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל. מטגנים 10 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון.
- בעזרת מזלג מפוררים את הבשר וכשהצבע משתנה מוסיפים עלי מנגולד קצוצים ותבלינים.
- מטגנים תוך כדי ערבוב עד אידוי מוחלט של הנוזלים. מצננים את המלית לגמרי.
- מכינים את החלות: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד.
- מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים 30 דקות נוספות.
- פותחים כל כדור ויוצרים מעין מלבן.
- מניחים מילוי לאורכו של המלבן ומגלגלים בצפיפות לנחש ארוך (מרדדים).
- קולעים לצורה הרצויה (3/4 רצועות) ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה לאינגליש קייק.
- מכסים ומתפיחים עוד 40-45 דקות או עד הכפלת נפח.
- מחממים תנור ל-200 מעלות חום עליון תחתון.
- טורפים חלמון ביצה עם כפית סוכר/סילאן טבעי וכף מים.
- מורחים את החלות ומקשטים בשומשום/פרג, אופים 20-25 דקות עד הזהבה עמוקה.
- מצננים על רשת.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן