רקע הנמל מעודכן

חלת זברה

חלה עם קקאו - חלת זברה רכה ואוורירית בשני צבעים, כזו שברגע שפורסים אותה מתגלה פלא של ספירלה יפהפייה שתרשים את האורחים
חלה עם קקאו - חלת זברה רכה ואוורירית בשני צבעים, כזו שברגע שפורסים אותה מתגלה פלא של ספירלה יפהפייה שתרשים את האורחים
  • ונסה חתוקאי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה שעה
    כולל 5 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2865
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2865.0 קק״ל 2865.0 קק״ל
    פחמימות 500.4 גרם 500.4 גרם
    שומן 61.5 גרם 61.5 גרם
    נתרן 4867.9 מ״ג 4867.9 מ״ג
    חלבון 82.2 גרם 82.2 גרם
    סיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרם
    שומן רווי 9.7 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 174.6 מ״ג 174.6 מ״ג
    ברזל 14.2 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 1204.9 מ״ג 1204.9 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה שעה
    כולל 5 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2865
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2865.0 קק״ל 2865.0 קק״ל
    פחמימות 500.4 גרם 500.4 גרם
    שומן 61.5 גרם 61.5 גרם
    נתרן 4867.9 מ״ג 4867.9 מ״ג
    חלבון 82.2 גרם 82.2 גרם
    סיבים תזונתיים 30.3 גרם 30.3 גרם
    שומן רווי 9.7 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 174.6 מ״ג 174.6 מ״ג
    ברזל 14.2 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 1204.9 מ״ג 1204.9 מ״ג
    אבץ 9.7 מ״ג 9.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
ונסה חתוקאי
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק

תערובת קקאו

הברשה ופיזור


אופן הכנה

  1. במיקסר, מניחים את הקמח, המים, השמרים, הסוכר והמלח ולשים מספר דקות, מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות עד שמתקבל בצק אלסטי ורך.
  2. מכסים ומניחים להתפחה לשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק לשניים, מניחים חצי בקערת המיקסר, את החצי השני מכסים ומניחים בצד.
  4. מערבבים את הקקאו והמים למשחה אחידה, מוסיפים לבצק במיקסר ולשים מספר דקות עד שהמשחה נטמעת בבצק והבצק משנה את צבעו לצבע חום אחיד. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים 2 כפות קמח.
  5. מכסים ונותנים לבצק לנוח 20 דקות.
  6. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את בצק הקקאו למלבן בגודל 26-32, מניחים בצד ומרדדים את החצי השני לאותו גודל. מניחים את בצק הקקאו על גבי הבצק הלבן ומרדדים מעט כדי להדק אותם יחד.
  7. מגלגלים את הבצק לרולדה ומהדקים בקצוות. חורצים פסים על החלה עם להב לחם או סכין חדה,
  8. מרפדים את התבנית בנייר אפייה אינגליש. מניחים את רולדת הבצק בתוך נייר האפייה.
  9. מכסים ומניחים להתפחה של שעה ורבע / וחצי עד שהבצק תפוח ואוורירי.
  10. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

    חלת זברה
    מפזרים שומשום על החלה. צילום: ונסה חתוקאי

  11. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  12. אופים 45-50 דקות עד שהחלה שחומה.
  13. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שפורסים.
חלת זברה
חלת זברה. צילום: ונסה חתוקאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות