חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות
ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה נהדרת לארוחה בשרית - חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות שכולם אוהבים. האורחים יתפעלו ואתם תקצרו מלא מחמאות
ישראל אהרוני מכין מנת פתיחה נהדרת לארוחה בשרית - חצילים ממולאים בשר ברוטב עגבניות שכולם אוהבים. האורחים יתפעלו ואתם תקצרו מלא מחמאות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.3 קק״ל 2317.3 קק״לפחמימות 34.8 גרם 139.2 גרםשומן 35.0 גרם 140.0 גרםנתרן 1053.5 מ״ג 4213.9 מ״גחלבון 33.7 גרם 134.9 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 52.6 גרםשומן רווי 7.5 גרם 30.1 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 364.0 מ״גסידן 153.7 מ״ג 614.8 מ״גברזל 8.1 מ״ג 32.2 מ״גאשלגן 1676.7 מ״ג 6706.6 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 32.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות579
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.3 קק״ל 2317.3 קק״לפחמימות 34.8 גרם 139.2 גרםשומן 35.0 גרם 140.0 גרםנתרן 1053.5 מ״ג 4213.9 מ״גחלבון 33.7 גרם 134.9 גרםסיבים תזונתיים 13.2 גרם 52.6 גרםשומן רווי 7.5 גרם 30.1 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 364.0 מ״גסידן 153.7 מ״ג 614.8 מ״גברזל 8.1 מ״ג 32.2 מ״גאשלגן 1676.7 מ״ג 6706.6 מ״גאבץ 8.2 מ״ג 32.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 579 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
חצילים
-
2 חצילים גדולים
מילוי
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
3 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
2 גבעולי אורגנו טרי
-
400 גרם בשר בקר טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 כפות צנוברים קלויים
-
2 עגבניות בינוניות
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
1 שן שום
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 כפית רסק עגבניות
-
1 גבעול אורגנו טרי
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
4 גבעולי פטרוזיליה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את החצילים בתבנית וקולים בתנור כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים ומוכנים. מצננים.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
- קוצצים דק את הבצל, השום, הפלפל החריף והפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מוסיפים את האורגנו ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, תוך כדי ערבוב ופירור הבשר בכף עץ.
- מוסיפים את הצנוברים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.
- פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
- עושים חתך אורכי בכל חציל ופותחים אותו מעט בעזרת האצבעות. ממלאים כל חציל בתערובת הבשר הטחון. לכל חציל מכניסים 2 פרוסות עגבנייה.
- מניחים את החצילים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום.
- במחבת מחממים שמן זית. מטגנים את השום כדקה.
- מוסיפים את כל יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים 5 דקות. מצננים.
- מגישים: יוצקים לצלחת הגשה את הרוטב ומניחים מעל את החצילים הממולאים. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את החצילים בתבנית וקולים בתנור כ-30 דקות, עד שהחצילים רכים ומוכנים. מצננים.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
- קוצצים דק את הבצל, השום, הפלפל החריף והפטרוזיליה ומוסיפים למחבת. מטגנים 2 דקות. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מוסיפים את האורגנו ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו, תוך כדי ערבוב ופירור הבשר בכף עץ.
- מוסיפים את הצנוברים ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.
- פורסים את העגבניות לפרוסות דקות.
- עושים חתך אורכי בכל חציל ופותחים אותו מעט בעזרת האצבעות. ממלאים כל חציל בתערובת הבשר הטחון. לכל חציל מכניסים 2 פרוסות עגבנייה.
- מניחים את החצילים הממולאים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את השום.
- במחבת מחממים שמן זית. מטגנים את השום כדקה.
- מוסיפים את כל יתר מרכיבי הרוטב ומבשלים 5 דקות. מצננים.
- מגישים: יוצקים לצלחת הגשה את הרוטב ומניחים מעל את החצילים הממולאים. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן