טארט טאטן בצל מקורמל, בלסמי וגבינת עיזים של אהרוני
מתכון משגע של אהרוני של טארט טאטן בצל עם זיגוג בלסמי וגבינת עיזים. מכינים בקלי קלות עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים ממאפה יפהפה
מתכון משגע של אהרוני של טארט טאטן בצל עם זיגוג בלסמי וגבינת עיזים. מכינים בקלי קלות עם בצק עלים מוכן מראש ונהנים ממאפה יפהפה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3925.3 קק״ל 3925.3 קק״לפחמימות 737.0 גרם 737.0 גרםשומן 137.3 גרם 137.3 גרםנתרן 4802.1 מ״ג 4802.1 מ״גחלבון 100.5 גרם 100.5 גרםסיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרםשומן רווי 14.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 43.0 מ״גסידן 396.2 מ״ג 396.2 מ״גברזל 42.4 מ״ג 42.4 מ״גאשלגן 2441.7 מ״ג 2441.7 מ״גאבץ 11.8 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות3925
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3925.3 קק״ל 3925.3 קק״לפחמימות 737.0 גרם 737.0 גרםשומן 137.3 גרם 137.3 גרםנתרן 4802.1 מ״ג 4802.1 מ״גחלבון 100.5 גרם 100.5 גרםסיבים תזונתיים 39.6 גרם 39.6 גרםשומן רווי 14.4 גרם 14.4 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 43.0 מ״גסידן 396.2 מ״ג 396.2 מ״גברזל 42.4 מ״ג 42.4 מ״גאשלגן 2441.7 מ״ג 2441.7 מ״גאבץ 11.8 מ״ג 11.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 3925 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
3 כפות שמן זית
-
4 כפות חומץ בלסמי
-
20 גרם חמאה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות טימין טרי
-
8 בצלים סגולים בינוניים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 גליל גבינת עיזים 5%
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- בתבנית שמים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, החמאה, המלח, הסוכר החום, הפלפל השחור והטימין.
- חוצים את הבצלים לרוחבם ומסדרים אותם כשצידם החתוך כלפי מטה בתבנית.
- משטחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים מעט. חותכים עיגול גדול במעט מגודל התבנית, דוקרים במזלג ומכסים איתו את הבצלים שבתבנית. את שולי הבצק דוחפים בעזרת האצבעות בין שולי התבנית לבצלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
- כשהמאפה התקרר מעט, הופכים אותו בזהירות לצלחת הגשה.
- פורסים פרוסות דקות מגבינת העיזים ומעטרים את פני המאפה. מפזרים מעט עלי טימין.
- מחזירים את המאפה לצלייה בתנור במצב גריל ל-5 דקות.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- בתבנית שמים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, החמאה, המלח, הסוכר החום, הפלפל השחור והטימין.
- חוצים את הבצלים לרוחבם ומסדרים אותם כשצידם החתוך כלפי מטה בתבנית.
- משטחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומרדדים מעט. חותכים עיגול גדול במעט מגודל התבנית, דוקרים במזלג ומכסים איתו את הבצלים שבתבנית. את שולי הבצק דוחפים בעזרת האצבעות בין שולי התבנית לבצלים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות.
- כשהמאפה התקרר מעט, הופכים אותו בזהירות לצלחת הגשה.
- פורסים פרוסות דקות מגבינת העיזים ומעטרים את פני המאפה. מפזרים מעט עלי טימין.
- מחזירים את המאפה לצלייה בתנור במצב גריל ל-5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
מתכון ממש טעים אני ילד ואני עושה אותו כל שישי ויוצא טעים כל הזמן
האם ניתן להכין את אותו המתכון עם אותם הכמויות בתבנית מלבנית?
כן, בתבנית מלבנית בינונית.
הבצלים לא מתרככים בחצי שעה וגם לא ב40 דקות. לדעתי צריך כן לרכך אותם במחבת חוסך הרבה זמן אפייה וכן פחות נוזל שהופך את הבצק הטעים לרך ולא קריספי. המתכון עצמו נפלא וטעים מאד אחרי הרבה זמן אפייה למעלה משעה.