-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6494.2 קק״ל 6494.2 קק״לפחמימות 731.0 גרם 731.0 גרםשומן 352.3 גרם 352.3 גרםנתרן 608.8 מ״ג 608.8 מ״גחלבון 77.7 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 45.1 גרם 45.1 גרםשומן רווי 113.9 גרם 113.9 גרםכולסטרול 974.6 מ״ג 974.6 מ״גסידן 342.2 מ״ג 342.2 מ״גברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 2490.1 מ״ג 2490.1 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות6494
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 6494.2 קק״ל 6494.2 קק״לפחמימות 731.0 גרם 731.0 גרםשומן 352.3 גרם 352.3 גרםנתרן 608.8 מ״ג 608.8 מ״גחלבון 77.7 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 45.1 גרם 45.1 גרםשומן רווי 113.9 גרם 113.9 גרםכולסטרול 974.6 מ״ג 974.6 מ״גסידן 342.2 מ״ג 342.2 מ״גברזל 10.5 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 2490.1 מ״ג 2490.1 מ״גאבץ 6.3 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 6494 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
180 גרם חמאה קרה
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
1 כפית תמצית וניל
מלית
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
3 תפוחי עץ אדומים גדולים
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כפית קליפת לימון
רוטב טופי
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1כוס או 200 גרם סוכר חום
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
- לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי. מכניסים למקפיא.
- מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה. מכניסים למקפיא לכרבע שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק, מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
- מגישים את העוגה עם גלידת וניל ורוטב טופי נוטף על הכל…
אופן הכנה
- מכינים בצק פריך: מכניסים למעבד מזון את המצרכים של הבצק ומעבדים עד להיווצרות מרקם פירורי. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
- לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי. מכניסים למקפיא.
- מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה. מכניסים למקפיא לכרבע שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוציאים את התבנית מהמקפיא, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק, מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
- מכניסים לתנור ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
- מגישים את העוגה עם גלידת וניל ורוטב טופי נוטף על הכל…
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
היי, בסרטון לא אופים את הבצק אפיה עיוורת אבל בהוראות הכנה כתוב שצריך לאפות למה?
אין כאן אפייה של הבצק. כל העוגה נכנסת יחד לתנור (הבצק והמילוי) לכן אין כאן אפייה עיוורת כלל. המתכון יתוקן. תודה ובהצלחה(: