טארט תפוחים מבצק פריך של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים קלאסי מבצק פריך עם רוטב טופי מתקתק. עוגה מרשימה וטעימה בטירוף שתסגור לכם את הארוחה ותמתיק לכם את היום!
תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים קלאסי מבצק פריך עם רוטב טופי מתקתק. עוגה מרשימה וטעימה בטירוף שתסגור לכם את הארוחה ותמתיק לכם את היום!
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.4 קק״ל 6494.2 קק״לפחמימות 73.1 גרם 731.0 גרםשומן 35.2 גרם 352.3 גרםנתרן 60.9 מ״ג 608.8 מ״גחלבון 7.8 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 45.1 גרםשומן רווי 11.4 גרם 113.9 גרםכולסטרול 97.5 מ״ג 974.6 מ״גסידן 34.2 מ״ג 342.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 249.0 מ״ג 2490.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות649
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.4 קק״ל 6494.2 קק״לפחמימות 73.1 גרם 731.0 גרםשומן 35.2 גרם 352.3 גרםנתרן 60.9 מ״ג 608.8 מ״גחלבון 7.8 גרם 77.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 45.1 גרםשומן רווי 11.4 גרם 113.9 גרםכולסטרול 97.5 מ״ג 974.6 מ״גסידן 34.2 מ״ג 342.2 מ״גברזל 1.0 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 249.0 מ״ג 2490.1 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 649 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
3 כוסות קמח לבןאו 420 גרם
-
180 גרם חמאה קרה
-
1 כפית סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
1 כפית תמצית וניל
מלית
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
3 תפוחי עץ אדומים גדולים
-
100 גרם חמאה
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כפית קליפת לימון
רוטב טופי
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%250 מ"ל
-
1 כוס סוכר חוםאו 200 גרם
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: מכניסים את להב הבצק במעבד 8.1 מוסיפים קמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון ווניל.
- לוחצים PULSE עד שמתקבל מרקם פירורי.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
- לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
- מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
- מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
- אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
- מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק הפריך: מכניסים את להב הבצק במעבד 8.1 מוסיפים קמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון ווניל.
- לוחצים PULSE עד שמתקבל מרקם פירורי.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
- מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
- לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
- מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
- מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
- אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
- מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
שלום, האם את רוטב הטופי שופכים על הפאי בסיום האפיה?
היי רינת, את רוטב הטופי שופכים על הפאי בסיום האפיה
העוגה מצויינת. בהית דרגו אותה אחת הטובות. אשמח לעוד מתכונים של תמרה.
תודה רבה נעמי! זה העמוד עם כל המתכונים של תמרה באתר פודי:
https://foody.co.il/author/tamara_aharonifoody-co-il/
Cake was very dry, i still ate it but something needs to be corrected
אוקיי, תודה רבה על המשוב, ניקח זאת לתשומת ליבנו. שבת שלום!