באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

טארט תפוחים מבצק פריך של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים קלאסי מבצק פריך עם רוטב טופי מתקתק. עוגה מרשימה וטעימה בטירוף שתסגור לכם את הארוחה ותמתיק לכם את היום!
תמרה אהרוני משתפת במתכון משגע של טארט תפוחים קלאסי מבצק פריך עם רוטב טופי מתקתק. עוגה מרשימה וטעימה בטירוף שתסגור לכם את הארוחה ותמתיק לכם את היום!
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    649
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 649.4 קק״ל 6494.2 קק״ל
    פחמימות 73.1 גרם 731.0 גרם
    שומן 35.2 גרם 352.3 גרם
    נתרן 60.9 מ״ג 608.8 מ״ג
    חלבון 7.8 גרם 77.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 45.1 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 113.9 גרם
    כולסטרול 97.5 מ״ג 974.6 מ״ג
    סידן 34.2 מ״ג 342.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 249.0 מ״ג 2490.1 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    649
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 649.4 קק״ל 6494.2 קק״ל
    פחמימות 73.1 גרם 731.0 גרם
    שומן 35.2 גרם 352.3 גרם
    נתרן 60.9 מ״ג 608.8 מ״ג
    חלבון 7.8 גרם 77.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.5 גרם 45.1 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 113.9 גרם
    כולסטרול 97.5 מ״ג 974.6 מ״ג
    סידן 34.2 מ״ג 342.2 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 10.5 מ״ג
    אשלגן 249.0 מ״ג 2490.1 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
תמרה אהרוני
X

5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פריך

זיגוג מקלעת

רוטב טופי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך: מכניסים את להב הבצק במעבד 8.1 מוסיפים קמח, חמאה, סוכר, ביצים, גרידת לימון ווניל.
  2. לוחצים PULSE עד שמתקבל מרקם פירורי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מכדררים ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
  4. מכינים את המלית: בסיר קטן ממיסים את החמאה. מוסיפים סוכר, לימון, קינמון ווניל.
  5. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ. מוסיפים את התפוחים לסיר, מקרמלים כ-6 דקות תוך ערבוב ומצננים.
  6. לאחר 30 דקות, מרדדים את הבצק לעובי חצי ס״מ, משמנים תבנית עגולה קפיצית, מפזרים מעט סוכר על הדפנות ומרפדים בבצק באופן אחיד, משאירים מעט מהבצק למקלעת המכסה של הפאי.
  7. מרדדים את הבצק הנותר לעובי 1/2 ס”מ. חותכים לרצועות שוות ומניחים בשתי וערב על גבי נייר אפייה.
  8. מושחים את הרצועות בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר.
  9. אופים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכסים את הבצק בנייר אפייה שעליו שעועית יבשה או קטניה אחרת למשקולת ואופים 10 דקות.
  10. מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה, מוסיפים את מלית התפוחים, סוגרים מלמעלה עם מקלעת הבצק ואופים בתנור החם 30 דקות.
  11. מכינים את רוטב הטופי: שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט תפוחים מבצק פריך של תמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    רינת חלפון

    שלום, האם את רוטב הטופי שופכים על הפאי בסיום האפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רינת, את רוטב הטופי שופכים על הפאי בסיום האפיה

    Avatar
    נעמי נוימן

    העוגה מצויינת. בהית דרגו אותה אחת הטובות. אשמח לעוד מתכונים של תמרה.

    Avatar
    Adina

    Cake was very dry, i still ate it but something needs to be corrected

      Avatar
      מערכת Foody

      אוקיי, תודה רבה על המשוב, ניקח זאת לתשומת ליבנו. שבת שלום!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות