טורטייה ספרדית של שי-לי ליפא: פשטידת תפוחי אדמה בתוספת גבינת מנצ’גו ונענע
טורטייה ספרדית היא חביתה תפוחה במיוחד עם תפוחי אדמה שאופים בתנור ויכולה להיות ארוחת בוקר לכל המשפחה. בגירסה זו מכינים אותה עם אפונה, גבינת מנצ'גו, ונענע
טורטייה ספרדית היא חביתה תפוחה במיוחד עם תפוחי אדמה שאופים בתנור ויכולה להיות ארוחת בוקר לכל המשפחה. בגירסה זו מכינים אותה עם אפונה, גבינת מנצ'גו, ונענע
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 234.4 קק״ל 1406.4 קק״לפחמימות 16.2 גרם 97.0 גרםשומן 12.8 גרם 76.8 גרםנתרן 716.6 מ״ג 4299.7 מ״גחלבון 11.9 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 61.5 מ״ג 368.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 203.7 מ״ג 1221.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות234
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 234.4 קק״ל 1406.4 קק״לפחמימות 16.2 גרם 97.0 גרםשומן 12.8 גרם 76.8 גרםנתרן 716.6 מ״ג 4299.7 מ״גחלבון 11.9 גרם 71.7 גרםסיבים תזונתיים 2.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 2.8 גרם 16.9 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 61.5 מ״ג 368.7 מ״גברזל 1.6 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 203.7 מ״ג 1221.9 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 234 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל קטן
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
6 ביצים L
-
1/2 כוס גבינת מנצ’גו
-
1 חופן נענע
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קוצצים בצל וחותכים תפוחי אדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, תפוחי אדמה ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
- מוסיפים אפונה ומפזרים יחד עם הבצל ותפוחי האדמה המטוגנים באופן שווה במחבת.
- טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מנצ’גו, נענע, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות, עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים 20-15 דקות, עד שהטורטייה זהובה קלות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קוצצים בצל וחותכים תפוחי אדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, תפוחי אדמה ומטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך.
- מוסיפים אפונה ומפזרים יחד עם הבצל ותפוחי האדמה המטוגנים באופן שווה במחבת.
- טורפים ביצים בקערה. מוסיפים גבינת מנצ’גו, נענע, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומבשלים כ-3 דקות, עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור החם ואופים 20-15 דקות, עד שהטורטייה זהובה קלות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן