יהודית מורחיים אופה עוגת אגוזים וקצפת – מחווה חורפית לחרמון מושלג
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4140.7 קק״ל 4140.7 קק״לפחמימות 346.7 גרם 346.7 גרםשומן 258.9 גרם 258.9 גרםנתרן 1675.1 מ״ג 1675.1 מ״גחלבון 80.4 גרם 80.4 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 108.8 גרם 108.8 גרםכולסטרול 1776.5 מ״ג 1776.5 מ״גסידן 392.9 מ״ג 392.9 מ״גברזל 17.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 1761.5 מ״ג 1761.5 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4141
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4140.7 קק״ל 4140.7 קק״לפחמימות 346.7 גרם 346.7 גרםשומן 258.9 גרם 258.9 גרםנתרן 1675.1 מ״ג 1675.1 מ״גחלבון 80.4 גרם 80.4 גרםסיבים תזונתיים 17.1 גרם 17.1 גרםשומן רווי 108.8 גרם 108.8 גרםכולסטרול 1776.5 מ״ג 1776.5 מ״גסידן 392.9 מ״ג 392.9 מ״גברזל 17.2 מ״ג 17.2 מ״גאשלגן 1761.5 מ״ג 1761.5 מ״גאבץ 9.9 מ״ג 9.9 מ״גסגור
עוגת טורט עם שוקולד קצוץ ומרכיבים משובחים, בציפוי של קרם קצפת כזו שתרצו להכין כל השנה!
את המתכון קיבלתי מאמא של חברתי הטובה והאהובה ריקה, שעידכנה אותי שלאמא שלה, כבר קשה לגרור את השוקולד בפומפייה.
אז בהזדמנות זו אני מאחלת לנחמה בריאות איתנה ואריכות ימים.
ועכשיו אני מציגה בפניכם עוגה טעימה ומנצחת ואל תשכחו לצלם ולתייג אותי! אשמח לדעת שביקרתם פה, תכינו ותספרו לי איך יצא לכם! הכי חשוב שתמשיכו בעשייה הפורייה ♥♥♥.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4141 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
6 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
2 כפות ברנדיאו קוניאק
-
100 גרם שוקולד מרירקצוץ דק
-
3 כפות שקדים טחוניםאו אגוזים טחונים או שילוב של השניים
-
3 כפות קוקוס טחון
-
3 כפות קמח תופח
קצפת
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 1/2 כפות אבקת סוכר
-
1 כף גדושה אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
50 גרם שוקולד מרירמגורר
-
1 חבילה פניני שוקולד (מיני קליק)
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים וכשנוצר קצף בצדדים מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
- מערבבים את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקצף בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את הברנדי ומערבבים בתנועות עטיפה.
- מוסיפים את האגוזים והשקדים הטחונים את השוקולד הקצוץ ואת הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה (הזהרו לא לשבור את הקצף).
- מוסיפים את הקמח התופח המנופה ומערבבים בעדינות עד להטמעה.
- משמנים את התבנית, מוזגים את התערובת ומשטחים מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות (אפשר לבדוק שהעוגה מוכנה אם קיסם יוצא יבש ממרכז העוגה).
- מכינים את הקצפת: מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומקציפים עד אשר מתקבלת קצפת יציבה. לאחר שהעוגה הצטננה משחררים מהרינג (על ידי העברת סכין בדפנות התבנית).
- מורחים את הקרם על פני העוגה וגם בדפנות (אפשר להשאיר מעט קצפת לקישוט).
- מכינים את הקישוט: מכניסים מעט מהקצפת לשקית זילוף בעלת צנטר בצורת פרח או צנטר משונן ומזלפים על פני העוגה. אפשר לגרד שוקולד מעל ולקשט עם כדורי שוקולד.
אופן הכנה
- מכינים את הטורט: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים וכשנוצר קצף בצדדים מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב.
- מערבבים את החלמונים עם השמן ומוסיפים לקצף בתנועות עטיפה עדינות, מוסיפים את הברנדי ומערבבים בתנועות עטיפה.
- מוסיפים את האגוזים והשקדים הטחונים את השוקולד הקצוץ ואת הקוקוס ומערבבים בתנועות עטיפה (הזהרו לא לשבור את הקצף).
- מוסיפים את הקמח התופח המנופה ומערבבים בעדינות עד להטמעה.
- משמנים את התבנית, מוזגים את התערובת ומשטחים מלמעלה.
- מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות (אפשר לבדוק שהעוגה מוכנה אם קיסם יוצא יבש ממרכז העוגה).
- מכינים את הקצפת: מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומקציפים עד אשר מתקבלת קצפת יציבה. לאחר שהעוגה הצטננה משחררים מהרינג (על ידי העברת סכין בדפנות התבנית).
- מורחים את הקרם על פני העוגה וגם בדפנות (אפשר להשאיר מעט קצפת לקישוט).
- מכינים את הקישוט: מכניסים מעט מהקצפת לשקית זילוף בעלת צנטר בצורת פרח או צנטר משונן ומזלפים על פני העוגה. אפשר לגרד שוקולד מעל ולקשט עם כדורי שוקולד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
מה הגודל של התבנית?
היי מימי! מדובר בתבנית עגולה 26 ס”מ. בהצלחה!
מה הסיבה שאף פעם לא יוצאת לי עוגה גבוהה כמו תמונה. האם את החלמונים מערבבים ידנית עם מטרפה ידנית ולא במיקסר באיזו גודל תבנית העוגה נאפתה אשמח לעזרה מדוע העוגה לא יוצאת לי גבוהה כמו בתמונה ומדוע היא שוקעת. האם להוציא מיד את העוגה מהתנור לאחר שהיא מוכנה או לצנן בתנור מכובהת
היי יעל! יכול להיות שהחלבונים לא מוקצפים מספיק, ואת העוגה עדיף לצנן בתנור כשהוא מכובה ומעט פתוח. בהצלחה!
היי, מה ניתן להשים במקום הברנדי?
היי אבישג! אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק, בליקר אחר שאוהבים ואינו מריר, או ביין מתוק. בהצלחה!