יוצאים מהקונכיות: קונכיות פסטה גדולות ממולאות בשר של מלי מאירוב
מלי מאירוב בעוד מתכון ממכר! קונכיות פסטה ענקיות ממולאות בקציצות בקר עסיסיות, ברוטב עגבניות עשיר ומפנק. מי אמר ספגטי מיטבולס בן זמננו ולא קיבל?
מלי מאירוב בעוד מתכון ממכר! קונכיות פסטה ענקיות ממולאות בקציצות בקר עסיסיות, ברוטב עגבניות עשיר ומפנק. מי אמר ספגטי מיטבולס בן זמננו ולא קיבל?
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 582.2 קק״ל 2911.0 קק״לפחמימות 41.9 גרם 209.6 גרםשומן 29.9 גרם 149.4 גרםנתרן 1346.0 מ״ג 6729.9 מ״גחלבון 32.2 גרם 161.1 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 21.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 32.1 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 83.3 מ״ג 416.7 מ״גברזל 5.8 מ״ג 29.0 מ״גאשלגן 1027.3 מ״ג 5136.4 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 35.6 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות582
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 582.2 קק״ל 2911.0 קק״לפחמימות 41.9 גרם 209.6 גרםשומן 29.9 גרם 149.4 גרםנתרן 1346.0 מ״ג 6729.9 מ״גחלבון 32.2 גרם 161.1 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 21.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 32.1 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 83.3 מ״ג 416.7 מ״גברזל 5.8 מ״ג 29.0 מ״גאשלגן 1027.3 מ״ג 5136.4 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 35.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 582 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 חבילה פסטה קונכיות גדולות (קונצ’גליוני)בערך 33 יחידות
מילוי בשר
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1 בצל בינונימגורד
-
1 תפוח אדמה קטןמגורר
-
1 כף פירורי לחם
-
1 כפית רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפות שמן קנולה
רוטב
-
1/2 פלפל אדום בינוניקצוץ
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
4 כפות רסק עגבניות
-
200 גרם פאסאטה עגבניותאו 5 עגבניות מגורדות
-
1 כף סילאן
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבשפפריקה חריפה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 1/2 כוסות מים
אופן הכנה
- בסיר רחב מרתיחים מים ומכניסים את הפסטה קונכיות, מבשלים 3 דקות פחות מהוראות היצרן ומסננים במים קרים.
- בקערה מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הפטרוזיליה, בצל מגורד, תפוח אדמה, פרורי לחם, כפית רסק עגבניות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו2 כפות שמן.
- מכינים קציצות קטנות, מטגנים במחבת עם קצת שמן, טיגון קל לסגירה בלבד ומעבירים לצלחת לצינון.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים רבע כוס שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ וחצי הגמבה הקצוצה לשמן החם ומטגנים קלות.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפפריקה, 4 כפות רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות/מגורדות, סילאן, מלח, פלפל שחור, את השום הכתוש וכוס וחצי מים (בערך).
- מבשלים 10 דקות את הרוטב.
- ממלאים כל קונכייה בקציצה ומניחים בצורה מסודרת ברוטב - המים צריכים להיות קצת מעל הקונכיות כדי שיתבשלו עוד וישתו את הרוטב. אם צריך, מוסיפים מים.
- מבשלים על אש נמוכה בערך שעה.
- אם נשארו לכם קציצות ללא קונכייה אפשר לפזר אותן בסיר או להקפיא לפעם הבאה.
אופן הכנה
- בסיר רחב מרתיחים מים ומכניסים את הפסטה קונכיות, מבשלים 3 דקות פחות מהוראות היצרן ומסננים במים קרים.
- בקערה מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הפטרוזיליה, בצל מגורד, תפוח אדמה, פרורי לחם, כפית רסק עגבניות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו2 כפות שמן.
- מכינים קציצות קטנות, מטגנים במחבת עם קצת שמן, טיגון קל לסגירה בלבד ומעבירים לצלחת לצינון.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מחממים רבע כוס שמן, מוסיפים את הבצל הקצוץ וחצי הגמבה הקצוצה לשמן החם ומטגנים קלות.
- מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הפפריקה, 4 כפות רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות/מגורדות, סילאן, מלח, פלפל שחור, את השום הכתוש וכוס וחצי מים (בערך).
- מבשלים 10 דקות את הרוטב.
- ממלאים כל קונכייה בקציצה ומניחים בצורה מסודרת ברוטב - המים צריכים להיות קצת מעל הקונכיות כדי שיתבשלו עוד וישתו את הרוטב. אם צריך, מוסיפים מים.
- מבשלים על אש נמוכה בערך שעה.
- אם נשארו לכם קציצות ללא קונכייה אפשר לפזר אותן בסיר או להקפיא לפעם הבאה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
תודה על המתכון. הכנתי יצא טעים מאוד
מתכון ממש טעים מעדן!!!
איזה כיף לשמוע! תמשיך לשתף אותנו 🙂