יסודות המטבח: איך מכינים את השניצל המושלם? וגם שניצל בגרסה בריאה!
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.0 קק״ל 2231.8 קק״לפחמימות 61.6 גרם 369.8 גרםשומן 6.6 גרם 39.3 גרםנתרן 276.7 מ״ג 1660.1 מ״גחלבון 15.2 גרם 91.3 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 20.1 גרםשומן רווי 1.5 גרם 8.8 גרםכולסטרול 196.9 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 41.0 מ״ג 245.9 מ״גברזל 1.8 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 198.8 מ״ג 1193.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 5 דק׳כולל שעה
-
קלוריות372
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.0 קק״ל 2231.8 קק״לפחמימות 61.6 גרם 369.8 גרםשומן 6.6 גרם 39.3 גרםנתרן 276.7 מ״ג 1660.1 מ״גחלבון 15.2 גרם 91.3 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 20.1 גרםשומן רווי 1.5 גרם 8.8 גרםכולסטרול 196.9 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 41.0 מ״ג 245.9 מ״גברזל 1.8 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 198.8 מ״ג 1193.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.5 מ״גסגור
שניצל מושלם לא חייב להיות מטוגן בשמן – אפשר להכין אותו גם בגרסה בריאה בתנור והוא יוצא קריספי וטעים בטירוף! שניצל מצופה בפירורי לחם
מרכיבים 11 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 372 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג שניצל עוף טרי פרוס דק
מרינדה
-
4 ביצים L
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
1 כף חרדל דיז’וןחלק או גרגירים
-
1 כף דבש
-
2 כפות רוטב סויה
קמח
-
2 כוסות קמח לבן
פירורי לחם
-
2 כוסות פירורי לחם
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מצרכי המרינדה היטב בעזרת מטרפה, מכניסים את חזות העוף ומשרים.
- אם יש לכם זמן 4-5 שעות הכי טוב. אם לא, גם חצי שעה יעשה את העבודה.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- מכינים צלחת עם פירורי לחם וצלחת עם קמח וטובלים: לוקחים חזה עוף מהמרינדה, טובלים בקמח, שוב במרינדה ולפירורי הלחם.
אם אתם אוהבים ציפוי עבה, אפשר לטבול שוב במרינדה ושוב לצפות בפירורי לחם. - מטגנים את השניצלים ומעבירים לספיגה לרב מגבת ג’מבו.
- לגרסה האפויה: מכינים את אותה המרינדה, אבל הפעם משתמשים בנתח שנקרא פילה עוף - נתח יותר עסיסי שטוב לאפייה בתנור. מוציאים מהמרינדה אחרי השרייה, טובלים בקמח, טובלים שוב במרינדה ומעבירים לקופסה עם פירורי לחם (זה יקצר את הזמן ויעזור לכם לצפות היטב את הפילה מכל הצדדים).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את הפילטים ע”ג הנייר ומתיזים ספרי שמן על כל אחד מהשניצלים.
- מכניסים ל-20 דק’ אפייה, בתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים את כל מצרכי המרינדה היטב בעזרת מטרפה, מכניסים את חזות העוף ומשרים.
- אם יש לכם זמן 4-5 שעות הכי טוב. אם לא, גם חצי שעה יעשה את העבודה.
- מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק.
- מכינים צלחת עם פירורי לחם וצלחת עם קמח וטובלים: לוקחים חזה עוף מהמרינדה, טובלים בקמח, שוב במרינדה ולפירורי הלחם.
אם אתם אוהבים ציפוי עבה, אפשר לטבול שוב במרינדה ושוב לצפות בפירורי לחם. - מטגנים את השניצלים ומעבירים לספיגה לרב מגבת ג’מבו.
- לגרסה האפויה: מכינים את אותה המרינדה, אבל הפעם משתמשים בנתח שנקרא פילה עוף - נתח יותר עסיסי שטוב לאפייה בתנור. מוציאים מהמרינדה אחרי השרייה, טובלים בקמח, טובלים שוב במרינדה ומעבירים לקופסה עם פירורי לחם (זה יקצר את הזמן ויעזור לכם לצפות היטב את הפילה מכל הצדדים).
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים את הפילטים ע”ג הנייר ומתיזים ספרי שמן על כל אחד מהשניצלים.
- מכניסים ל-20 דק’ אפייה, בתיאבון!
תגובות (31)
לא, לא הכנתי את המתכון כי זה מתכון לערימת פחמימות ולא לשניצל ומישהו צריך להגיד כאן את האמת . שניצל לא שמים במרינדה שום שניצל ובטח שלא במרינדה עם לימון ודבש שגם לא שייך לשניצל. מכינים 3 צלחות אחת עם קמח, השניה עם ביצים מעורבבות והשלישית עם פרורי לחם או קמח מצות לפסח (יש גם קמחים לפסח). לביצים אפשר להוסיף חרדל ומי שאין לה חרדל בבית חסר לה חומר יסוד לתיבול מלא מאכלים. מומלץ להחזיק לפחות 2 סוגי חרדל בבית אחד רגיל והשני חריף. תמיד טוב לנקניקיות לשניצל להוסיף לסלטים ולסלטי תפוחי אדמה או על לחם עם נקניק. חרדל הוא התבלין הכי חשוב בבית. טוב גם לויניגרד של סלטי ירקות.
היי שרה, אם תשאלי 10 אנשים שונים איך הם מכינים את השניצל שלהם, תקבלי 10 תשובות שונות (עם בסיס זהה, לרוב, אך עדיין – שונות). אם תכיני ויהיה טעים, נשמח לדעת גם כן, ואם לא, יש מתכונים נוספים באתר שניתן להציץ בהם ולבחור בהם (לטעמך).
במה ניתן להחליף את החרדל? (-אין לי בכלל חרדל גם לא רגיל)
לוותר הפעם ולהצטייד לפעם הבאה!
היי, האם לשניצל יש טעם מתוק ?(עקב הוספת הדבש)
היי יפעת, לא, אין לשניצל טעם מתוק