יסודות המטבח: איך מכינים ביצה עלומה מושלמת?
ביצה עלומה היא תעלומה. או שהיא יוצאת מושלמת או שהיא ממש מתחרבשת! אז למה להמר סתם? נטע לויה מלמדת אתכם להכין את הביצה העלומה המושלמת ובקלי קלות
ביצה עלומה היא תעלומה. או שהיא יוצאת מושלמת או שהיא ממש מתחרבשת! אז למה להמר סתם? נטע לויה מלמדת אתכם להכין את הביצה העלומה המושלמת ובקלי קלות
- נטע לויה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 108.6 קק״ל 434.4 קק״לפחמימות 0.7 גרם 2.9 גרםשומן 7.7 גרם 30.8 גרםנתרן 194.8 מ״ג 779.2 מ״גחלבון 9.1 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 35.3 מ״ג 141.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 90.9 מ״ג 363.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 3 דק׳כולל 3 דק׳
-
קלוריות109
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 108.6 קק״ל 434.4 קק״לפחמימות 0.7 גרם 2.9 גרםשומן 7.7 גרם 30.8 גרםנתרן 194.8 מ״ג 779.2 מ״גחלבון 9.1 גרם 36.4 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.4 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 35.3 מ״ג 141.1 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 90.9 מ״ג 363.8 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 3 | זמן הכנה 3 דק׳ | זמן כולל 3 דק׳ | קלוריות 109 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- קודם כל! ביצים טריות, זה הכי חשוב.
- שוברים את הביצה לתוך קערה קטנה, כוס או כל דבר אחר קטן ובודקים שהביצה תקינה.
- מרתחים מים בסיר ומוסיפים שלוק של חומץ, כמה? בערך כף. החומץ עוזר לחלבון להתקשות
- כשהמים רותחים, בבעבוע עדין, מכניסים בעדינות את הביצה לתוך המים ובעזרת כף מלפפים את החלבון מסביב לחלמון - כמו בסרטון.
- 3 דק’ והביצה מוכנה, אז שימו לב - אלא אם כן אתם רוצים את החלמון שלכם קשה, כדי להיות בטוחים, אפשר לגעת בזהירות בביצה ולראות שהמרכז עדיין רך וקופצני - זה אומר שהחלמון שלנו רך ונשפך.
- מוציאים את הביצה ומניחים על טוסט עם אבוקדו, או על כל מאכל אחר שאוהבים. בתאבון!
אופן הכנה
- קודם כל! ביצים טריות, זה הכי חשוב.
- שוברים את הביצה לתוך קערה קטנה, כוס או כל דבר אחר קטן ובודקים שהביצה תקינה.
- מרתחים מים בסיר ומוסיפים שלוק של חומץ, כמה? בערך כף. החומץ עוזר לחלבון להתקשות
- כשהמים רותחים, בבעבוע עדין, מכניסים בעדינות את הביצה לתוך המים ובעזרת כף מלפפים את החלבון מסביב לחלמון - כמו בסרטון.
- 3 דק’ והביצה מוכנה, אז שימו לב - אלא אם כן אתם רוצים את החלמון שלכם קשה, כדי להיות בטוחים, אפשר לגעת בזהירות בביצה ולראות שהמרכז עדיין רך וקופצני - זה אומר שהחלמון שלנו רך ונשפך.
- מוציאים את הביצה ומניחים על טוסט עם אבוקדו, או על כל מאכל אחר שאוהבים. בתאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (15)
אמא של ז״ל איתה שמה בסיר רצועות בצל , גרגרי פלפל שחור ועלי דפנה מים חומץומלח
נשמע מעניין! תודה רבה על השיתוף צפורה!
יצא אשש תודה על המתכון
מעולה! הצליח לי
איזה כייף! שמחים שהצלחת!
קטגוריות
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מושחתת
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת גורמה
- ארוחת ילדים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- מנות ראשונות
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים עד 5 מצרכים