יסודות המטבח: המתכון הבסיסי לקציצות המושלמות!

מתכון בסיסי לקציצות: מטוגנות או אפויות, מה שאוהבים והכי כיף זה שאפשר לגוון, להוסיף לתבל ולהכניס לתוך התערובות כל מה שאוהבים. קציצות עסיסיות ומושלמות שעושות תחושה של בית
מתכון בסיסי לקציצות: מטוגנות או אפויות, מה שאוהבים והכי כיף זה שאפשר לגוון, להוסיף לתבל ולהכניס לתוך התערובות כל מה שאוהבים. קציצות עסיסיות ומושלמות שעושות תחושה של בית
  • נטע לויה
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    138
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 137.6 קק״ל 2752.6 קק״ל
    פחמימות 2.5 גרם 50.8 גרם
    שומן 7.6 גרם 152.1 גרם
    נתרן 139.4 מ״ג 2788.6 מ״ג
    חלבון 13.3 גרם 266.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 56.3 גרם
    כולסטרול 60.3 מ״ג 1205.4 מ״ג
    סידן 13.2 מ״ג 263.2 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 29.5 מ״ג
    אשלגן 160.6 מ״ג 3211.4 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 65.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    138
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 137.6 קק״ל 2752.6 קק״ל
    פחמימות 2.5 גרם 50.8 גרם
    שומן 7.6 גרם 152.1 גרם
    נתרן 139.4 מ״ג 2788.6 מ״ג
    חלבון 13.3 גרם 266.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.2 גרם
    שומן רווי 2.8 גרם 56.3 גרם
    כולסטרול 60.3 מ״ג 1205.4 מ״ג
    סידן 13.2 מ״ג 263.2 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 29.5 מ״ג
    אשלגן 160.6 מ״ג 3211.4 מ״ג
    אבץ 3.3 מ״ג 65.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
נטע לויה
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה:

  1. בקערה משרים את פרוסות הלחם במים - אפשר להיתשמש בלחם פרוס, לבן, חלה או להחליף ב2 כפות פירורי לחם.
  2. טוחנים ביחד בעזרת בלנדר מוט את הבצל, השום, הפטרוזיליה וביצה אחת עד לקבלת מחית אחידה (לא חייב להיות ממש נוזלי, פשוט שלא יהיו גושים גדולים מידי).
  3. מוסיפים את המחית אל קערת הבשר, סוחטים את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערת הבשר גם כן.
  4. מתבלים ומלח ופלפל לפי הטעם - אפשר להוסיף איזה תבלינים שבא לכם!
  5. יוצרים קציצות - אם הולכות לרוטב - אפשר לעשות אותן יותר עגולות, אם לטיגון - חשוב לשים לב שהן לא עבות מידי כדי שיצליחו להתבשל היטב ואם לתנור - אז מעט יותר עבות כדי שלא יתייבשו לנו.
  6. אם מטגנים: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות בערך 2 דק’ מכל צד עד שהן משחימות יפה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  7. אם אופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל קציצה במעט שמן זית ומכניסים לאפייה של בערך 20 דק’ או עד שהקציצות מקבלות צבע שחום ויפה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
יסודות המטבח: המתכון הבסיסי לקציצות המושלמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שריתה

    מאז שעושה את המתכון הזה הקציצות יוצאות רכות עם הלחם ומושלמות

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף לשמוע! כל הכבוד (:

    Avatar
    שרה פורטמן

    תמיד טוב שיש בסיסי ומשם הכל פתוח לשינויים

    Avatar
    גלית נחמן

    תודה על השיתוף, מאמצת באהבה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות