-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 91.7 קק״ל 3668.5 קק״לפחמימות 6.1 גרם 245.2 גרםשומן 4.4 גרם 176.4 גרםנתרן 218.2 מ״ג 8728.7 מ״גחלבון 7.0 גרם 280.3 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 8.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 58.7 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 1500.8 מ״גסידן 10.8 מ״ג 430.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 33.1 מ״גאשלגן 98.1 מ״ג 3924.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 67.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות92
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 91.7 קק״ל 3668.5 קק״לפחמימות 6.1 גרם 245.2 גרםשומן 4.4 גרם 176.4 גרםנתרן 218.2 מ״ג 8728.7 מ״גחלבון 7.0 גרם 280.3 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 8.0 גרםשומן רווי 1.5 גרם 58.7 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 1500.8 מ״גסידן 10.8 מ״ג 430.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 33.1 מ״גאשלגן 98.1 מ״ג 3924.3 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 67.0 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 92 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
4 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
1 גבעול למון גראס
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
רוטב
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 1/2 כפות סוכר חום
-
1 1/4 כוסות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/2כוס או 120 מ"ל מים
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת גדולה את הסוכר החום, הלימון המים והרטבים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שכדורי הבשר נכנסים לרוטב.
- מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד המזון את הלמון גראס, הבצל הירוק, השום, הלימון, הכוסברה ושמן השומשום וטוחנים למחית גסה.
- מוסיפים את המחית לקערת הבשר הטחון לשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים, מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ’ילי מתוק ומדללים במעט מים.
- מביאים לרתיחה חוזרת - עדיין לא נוגעים בכדורים בשלב הזה, מפני שהם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והוא מצומצם וסמיך.
- מומלץ להגיש עם אורז או אטריות נודלס.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: ממיסים במחבת גדולה את הסוכר החום, הלימון המים והרטבים. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שכדורי הבשר נכנסים לרוטב.
- מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד המזון את הלמון גראס, הבצל הירוק, השום, הלימון, הכוסברה ושמן השומשום וטוחנים למחית גסה.
- מוסיפים את המחית לקערת הבשר הטחון לשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצרים מהעיסה כדורים, מסדרים את כדורי הבשר ברוטב, בשכבה אחת. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם. אם אין מספיק רוטב במחבת, מוסיפים עוד רוטב צ’ילי מתוק ומדללים במעט מים.
- מביאים לרתיחה חוזרת - עדיין לא נוגעים בכדורים בשלב הזה, מפני שהם עדיין לא יציבים ועלולים להתפרק. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים 5 דקות. הופכים בזהירות את הכדורים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהכדורים מבושלים וספוגים לגמרי ברוטב, והוא מצומצם וסמיך.
- מומלץ להגיש עם אורז או אטריות נודלס.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
למה אתם לא נותנים מישקל של המצרכים? מה זה 0.75 כפות סוכר? אני חושבת שאם הייתם רושמים משקל זה היה הגיוני יותר וקל יותר להתאים לכמות הבשר שיש לי. אני לא רוצה 40 קציצות, יש לי כמות בשר ל20 קציצות ולא מבינה מה זה 0.75 כפות סוכר?.
היי שרה, זה יוצא שלושת רבעי כף סוכר. בכל מקרה, בכל המתכונים שלנו מתחת לרשימת המצרכים יש קישור לעמוד של “המרת מידות ומשקלות”, כך שאת יכולה להסתכל שם כמה גרמים זה יוצא, אם לא כתוב. כף סוכר לבן היא 12 גרם, כך ששלושת רבעי כף סוכר זה 9 גרם.
אין כל קשר בין הסרטון המצולם למתכון הכתוב. אם אתה בשלן, יצא משהו סביר. אם לא הכל ילך לפח
היי דניאל, נשמח לדעת מה בדיוק לא תואם באופן ההכנה, על מנת שנוכל לעזור לך בדרך הטובה ביותר.
יש המון אי דיוקים בנוגע לכמויות המצרכים בין מה שכתוב במתכון לבין מה שמופיע בסרטון
תודה על התגובה. המתכון תוקן.