ככה חוגגים אהבה: תותים מצופים שוקולד
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 40.9 קק״ל 612.8 קק״לפחמימות 5.1 גרם 76.3 גרםשומן 2.0 גרם 30.0 גרםנתרן 0.9 מ״ג 13.9 מ״גחלבון 0.5 גרם 7.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.6 גרםשומן רווי 1.1 גרם 17.2 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 2.0 מ״גסידן 6.5 מ״ג 97.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 60.0 מ״ג 899.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות41
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 40.9 קק״ל 612.8 קק״לפחמימות 5.1 גרם 76.3 גרםשומן 2.0 גרם 30.0 גרםנתרן 0.9 מ״ג 13.9 מ״גחלבון 0.5 גרם 7.9 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.6 גרםשומן רווי 1.1 גרם 17.2 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 2.0 מ״גסידן 6.5 מ״ג 97.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 60.0 מ״ג 899.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.2 מ״גסגור
תות הפרי הארומטי והיפה ביותר.
הפרי הבוהק והחושני ביותר.
הפרי בעל צורת הלב המובהקת ביותר.
הפרי החכם והשנון ביותר.
הפרי שהוא בכלל לא פרי בהגדרתו הבוטנאית, הוא מגיע ממשפחת הורדיים ובדיוק כמו זר ורדים, זר תותים הוא המתנה האידיאלית לכל אהוב או אהובה ואם אפשר לצפות כל תות ותות בשוקולד זה בכלל הופך להיות הזר הכי מפנק ואוהב בעולם.
השוקולד מתייצב על התות והופך להיות נגיס, מתוק וקריספי, מתחתיו מסתתר התות חמצמץ, ארומטי ומלא לחות שהופך את הביס לחגיגה אחת גדולה מלאת מרקמים ומעוררת חושים.
את התותים המצופים שלי אני אוהבת להכין בכמות גדולה, הם מתחסלים ברגע ומסבים להמון אהובים סביבי שמחה מאוד גדולה.
זמן ההכנה הוא דקות ספורות, ההנאה מהם היא צרופה והם מרוממי נפש עבור כל אחד ואחת.
אז קחו לכם רגע, תצפו תות, שניים או תריסר בשוקולד מריר ובוהק ואז תתענגו, כי בעצם העונג זה כל הקסם.
מאחלת לכולנו שתמיד נחגוג אהבה, בין אם זו אהבה לבן/בת הזוג, לילדים, לחיית המחמד או למזון ספציפי שמעורר זכרונות מתוקים. כי לאהבה אלפי פנים וכל אחד ואחת בעולם יודעים לחגוג אותה אחרת.
ימי אהבה מתוקים ומאושרים
מרכיבים 3 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 41 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
100 גרם שוקולד מרירמינימום 60% קקאו
-
1 כפית שמן זיתאו שמן קוקוס
-
15 תותים בינוניים
אופן הכנה
- שוברים את טבלית השוקולד לקוביות, מזלפים עליה כפית שמן זית וממיסים במיקרו בפולסים (מכניסים בכל פעם לדקה מערבבים ואז מכניסים לעוד חצי דקה) ואם יש צורך אז לעוד חצי דקה עד שכל השוקולד נמס ובוהק. שימו לב להמיס בשלבים ולערבב בכל שלב כך נוודא שהשוקולד לא נשרף לנו. אני ממליצה להמיס את השוקולד בכלי צר ועמוק שיהיה נוח לצפות איתו את התותים.
- נועצים בכל תות קיסם בראשו הירוק, טובלים כל תות בשוקולד המומס ומשאירים פס קטנטן ואדום בחלקו העליון של התות.
- נועצים את הקיסם במרקם כלשהו (לדוגמא בתפוז לא מקולף או במשטח קלקר או בתבנית עם נייר אפייה) מכניסיםאת התותים המצופים למקרר למינימום 10 דקות (אפשר גם להשאיר את התותים לילה בקירור) ואפשר גם לאכול את התותים עם השוקולד החם ללא קירור.
אופן הכנה
- שוברים את טבלית השוקולד לקוביות, מזלפים עליה כפית שמן זית וממיסים במיקרו בפולסים (מכניסים בכל פעם לדקה מערבבים ואז מכניסים לעוד חצי דקה) ואם יש צורך אז לעוד חצי דקה עד שכל השוקולד נמס ובוהק. שימו לב להמיס בשלבים ולערבב בכל שלב כך נוודא שהשוקולד לא נשרף לנו. אני ממליצה להמיס את השוקולד בכלי צר ועמוק שיהיה נוח לצפות איתו את התותים.
- נועצים בכל תות קיסם בראשו הירוק, טובלים כל תות בשוקולד המומס ומשאירים פס קטנטן ואדום בחלקו העליון של התות.
- נועצים את הקיסם במרקם כלשהו (לדוגמא בתפוז לא מקולף או במשטח קלקר או בתבנית עם נייר אפייה) מכניסיםאת התותים המצופים למקרר למינימום 10 דקות (אפשר גם להשאיר את התותים לילה בקירור) ואפשר גם לאכול את התותים עם השוקולד החם ללא קירור.
הערות
- הצעת הגשה, אני ממליצה להגיש ישר מהמקרר לשולחן. שמרו את התותים והשוקולד במקרר עד הרגע בו אוכלים
- לחובבי המרקמים ניתן להוסיף שבבי שקדים קלויים/ שבבי קוקוס ולפזר על התות המצופה שוקולד בעודו חם ,זו פעולה שתיתן עוד עניין וטקסטורה
הערות
- הצעת הגשה, אני ממליצה להגיש ישר מהמקרר לשולחן. שמרו את התותים והשוקולד במקרר עד הרגע בו אוכלים
- לחובבי המרקמים ניתן להוסיף שבבי שקדים קלויים/ שבבי קוקוס ולפזר על התות המצופה שוקולד בעודו חם ,זו פעולה שתיתן עוד עניין וטקסטורה
תגובות (8)
הכנתי עוגת ביסקוויטים עם קרם שמנת מתוקה אינסטנט פודינג וניל בכמה שכבות והקישוט תותים מצופים שוקולד
מהמם!