כל כך קל להכין שזה פשע! עוגיות מזרחיות של ליאור שרף
- ליאור שרף
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 107.9 קק״ל 3776.1 קק״לפחמימות 11.9 גרם 415.3 גרםשומן 5.8 גרם 204.7 גרםנתרן 226.5 מ״ג 7929.2 מ״גחלבון 1.9 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 41.1 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 206.2 מ״גסידן 8.1 מ״ג 284.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 19.5 מ״ג 684.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות108
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 107.9 קק״ל 3776.1 קק״לפחמימות 11.9 גרם 415.3 גרםשומן 5.8 גרם 204.7 גרםנתרן 226.5 מ״ג 7929.2 מ״גחלבון 1.9 גרם 65.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 41.1 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 206.2 מ״גסידן 8.1 מ״ג 284.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 19.5 מ״ג 684.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
בעברי הרחוק עסקתי בהוראה, הייתי מורה בביה”ס תיכון כיתות י’ עד יב’ להיסטוריה כללית והיסטוריה של המזרח התיכון.
פרק משמעותי בהיסטוריה האנושית בכלל ובהיסטוריה של המזרח תיכון בפרט הוא שליטתה של האימפריה העות’מנית באזור שלנו, שליטה זו נתנה אותותיה גם בהשפעה על אופיו של המטבח הטורקי כיום.
המטבח הטורקי הוא מהמגוונים והעשירים בעולם בצבעים, טעמים, ריחות והשפעות של מטבחים שונים מרחבי העולם, שליטתה של האימפריה על אזורי זמן משתנים, עמים מגוונים, ותרבויות שונות גרמה לתנועתיות של מוצרי מזון, תבלינים ומאכלים מכל קצוות האימפריה!
לכן, מאכלים רבים במזרח התיכון ובבלקן זהים במראה ובטעם וההבדל היחיד הוא בשמם דוגמת בורקס/בוריק, ספיחה/לחמג’ון שווארמה/גירוס ועוגיות שונות…
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 108 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
550 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
20 גרם מלח דק
-
100 גרם שמן קנולה
-
100 גרם מזולה – ללא תוספת מלחרכה
-
120 גרם מים
-
1 חלמון Lלהברשה
-
1 חופן שומשוםלפיזור מלמעלה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים שמן, מרגרינה, מים ולשים עד התגבשות לבצק חלק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קורצים כדורים קטנים (25 גרם לכדור) מגלגלים כל כדור ל”נחש” ויוצרים צורת טבעת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שני ס”מ בין העוגיות.
- מערבבים חלמון וכף מים מורחים פני כל עוגייה ומפזרים שומשום.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-30 דקות אפייה.
- מצננים כחצי שעה בטמפ’ החדר וזוללים!
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים שמן, מרגרינה, מים ולשים עד התגבשות לבצק חלק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- קורצים כדורים קטנים (25 גרם לכדור) מגלגלים כל כדור ל”נחש” ויוצרים צורת טבעת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שני ס”מ בין העוגיות.
- מערבבים חלמון וכף מים מורחים פני כל עוגייה ומפזרים שומשום.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-30 דקות אפייה.
- מצננים כחצי שעה בטמפ’ החדר וזוללים!
הערות
- אפשר להוריד את המרגרינה ולהחליף בעוד 100 גרם שמן, דהיינו 200 גרם שמן סה"כ
הערות
- אפשר להוריד את המרגרינה ולהחליף בעוד 100 גרם שמן, דהיינו 200 גרם שמן סה"כ
תגובות (26)
לצנן חצי שעה? הצחקת אותנו. ניסיתי חצי כמות לפעם הראשונה. חצי מהחצי שרד בקושי עד לצינון מלא… ויהי ערב והנה בבוקר לא נשאר כלום 🙂
מה אפשר לשים במקום מרגרינה?
אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה.
שלום, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח לבן באותה כמות? תודה