-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 250.9 קק״ל 1505.2 קק״לפחמימות 33.1 גרם 198.9 גרםשומן 9.2 גרם 55.2 גרםנתרן 338.4 מ״ג 2030.1 מ״גחלבון 9.9 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 54.0 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.8 מ״ג 346.7 מ״גברזל 3.1 מ״ג 18.5 מ״גאשלגן 473.3 מ״ג 2840.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות251
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 250.9 קק״ל 1505.2 קק״לפחמימות 33.1 גרם 198.9 גרםשומן 9.2 גרם 55.2 גרםנתרן 338.4 מ״ג 2030.1 מ״גחלבון 9.9 גרם 59.5 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 54.0 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 57.8 מ״ג 346.7 מ״גברזל 3.1 מ״ג 18.5 מ״גאשלגן 473.3 מ״ג 2840.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.4 מ״גסגור
אלה ניחוחות נדירים שלא מריחים יותר מדי בבית! ועדיין, ברגע שריח התבשיל יגיע לאפכם, לא תרצו שהוא יעזוב לעולם! תבשיל מופלא של תפוחי אדמה איכותיים וגרגירי חומוס רכים, ברוטב מעולה עם לימון פרסי, עגבניות, כמון, מיץ לימון ומרכיבים נפלאים אחרים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 251 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל תפוחי אדמה וחומוס
-
4 כפות שמן זית קלאסי
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 כף זרעי כמון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 יחידות תפוחי אדמה לאפייה ובישולקלופים וחתוכים לרבעים
-
4 יחידות עגבניותבשלות, קלופות וקצוצות
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
1/2 כפית כורכום
-
2 יחידות לימונים פרסייםסדוקים קלות
-
1 כף קליפת תפוזמגוררת
-
3 כפות מיץ לימון טבעי
-
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל, זרעי הכמון והפלפל השחור 4-5 דקות להשחמה קלה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים ויוצקים מעל את המים, גרגירי החומוס, הכורכום, הלימון הפרסי, קליפת התפוז, מיץ הלימון והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את הבצל, זרעי הכמון והפלפל השחור 4-5 דקות להשחמה קלה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העגבניות, מערבבים ויוצקים מעל את המים, גרגירי החומוס, הכורכום, הלימון הפרסי, קליפת התפוז, מיץ הלימון והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. מגישים מיד.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מאיפה משיגים לימון פרסי? אני מרמת הגולן
היי רינה, לימון פרסי קונים בחנויות תבלינים