כמו בפרובנס: קדירת דגים ברוטב בוייאבז פיקנטי
מנה מרהיבה וטעימה בטירוף לארוחת צהריים או ערב - קדירת דגים ברוטב בוייאבז עשיר עם זעפרן, צ'ילי, עגבניות וטעמי אניס, שמוגשת על קוסקוס מלא להשלמת ארוחה מאוזנת
מנה מרהיבה וטעימה בטירוף לארוחת צהריים או ערב - קדירת דגים ברוטב בוייאבז עשיר עם זעפרן, צ'ילי, עגבניות וטעמי אניס, שמוגשת על קוסקוס מלא להשלמת ארוחה מאוזנת
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1041.4 קק״ל 4165.5 קק״לפחמימות 75.4 גרם 301.6 גרםשומן 44.3 גרם 177.2 גרםנתרן 1352.8 מ״ג 5411.1 מ״גחלבון 74.2 גרם 296.8 גרםסיבים תזונתיים 21.7 גרם 87.0 גרםשומן רווי 17.2 גרם 68.6 גרםכולסטרול 157.0 מ״ג 627.8 מ״גסידן 461.2 מ״ג 1844.6 מ״גברזל 9.2 מ״ג 36.9 מ״גאשלגן 4152.7 מ״ג 16610.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים27
-
הכנה שעה ו-15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1041
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1041.4 קק״ל 4165.5 קק״לפחמימות 75.4 גרם 301.6 גרםשומן 44.3 גרם 177.2 גרםנתרן 1352.8 מ״ג 5411.1 מ״גחלבון 74.2 גרם 296.8 גרםסיבים תזונתיים 21.7 גרם 87.0 גרםשומן רווי 17.2 גרם 68.6 גרםכולסטרול 157.0 מ״ג 627.8 מ״גסידן 461.2 מ״ג 1844.6 מ״גברזל 9.2 מ״ג 36.9 מ״גאשלגן 4152.7 מ״ג 16610.7 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 6.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 27 | זמן הכנה שעה ו-15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1041 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים
-
4 דגי לברק בינונייםאו דניס, שלמים ונקיים מקשקשים
רוטב
-
2 כפות שמן זיתכרם אחינועם
-
4 דגי לברק בינונייםרק האדרות וראשי הדגים שכבר ניקינו
-
1 בצל בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1 שומר בינוני
-
3 כוכבי אניס בינונייםמוסיפים תחילה שניים ולאחר מכן אחד בהתאם לאופן ההכנה
-
2 כפות רסק עגבניות210 גרם MUTTI
-
1 קופסת שימורים עגבניות חתוכות לקוביותפולפה של MUTTI
-
1 כוס יין לבן יבש
-
5 גבעולי פטרוזיליה
-
2 גבעולי טימין טרי
-
3 גבעולי שומריםלא חובה
-
5 שיני שום
-
1 קורט חוטי זעפרן
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
תבשיל
-
2 כפות שמן זיתכרם אחינועם
-
2 פלפלים צהובים בינוניים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 שומרים בינונייםאו שמונה יחידות בייבי שומר
-
8 גבעולי בצל ירוקהחלק הלבן בלבד
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
קוסקוס
-
1 חבילה קוסקוס מלאשל קוסקוס מזון
-
100 גרם חמאה
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מנקים את הדגים - מסירים את הראשים, מקצבים את הזנבות ומסירים את הבשר משני צידי האדרה.
- מניחים את העצמות במים לחצי שעה. מסירים ומייבשים במגבת.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב, מחממים שמן זית, כשהשמן חם, מוסיפים את אדרות וראשי הדגים ומשחימים במשך מספר דקות.
- מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והשומר חתוכים לקוביות גסות ואת כוכבי האניס וממשיכים להשחים על אש גבוהה כדקה.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים במשך כמה שניות.
- מוסיפים את היין הלבן ומכסים את העצמות במים.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות (פולפה).
- מוסיפים את ענפי הפטרוזיליה, התימין, שום, כוכב האניס, הצ׳ילי והזעפרן, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים במשך 20 דקות וטוחנים באמצעות בלנדר מוט.
- מסננים את הנוזלים במסננת דקה ומתקנים תיבול.
- מכינים את התבשיל: בסיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית ומשחימים בו במשך 2 דקות, את השומר והבצל הירוק, מוסיפים פלפלים ומשחימים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומכסים בנוזל שטחנו וסיננו קודם. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול עם מלח וצ׳ילי במידת הצורך ומבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה - כ-15 דקות.
- מתבלים את הדג במלח ובפלפל ומכניסים את הזנבות בלבד לסיר. מכסים ומבשלים במשך כ-4 דקות ואז מוסיפים את נתחי הפילה. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים עם הקוסקוס המוכן.
- מכינים את הקוסקוס: בזמן שהדג מתבשל, מניחים בקערה את הקוסקוס, החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומתבלים במלח.
- מוסיפים את המים רותחים ומכסים את הקערה בצלחת/מכסה. מניחים לנוח כ-5 דקות.
- מערבבים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מנקים את הדגים - מסירים את הראשים, מקצבים את הזנבות ומסירים את הבשר משני צידי האדרה.
- מניחים את העצמות במים לחצי שעה. מסירים ומייבשים במגבת.
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב, מחממים שמן זית, כשהשמן חם, מוסיפים את אדרות וראשי הדגים ומשחימים במשך מספר דקות.
- מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי והשומר חתוכים לקוביות גסות ואת כוכבי האניס וממשיכים להשחים על אש גבוהה כדקה.
- מוסיפים את רכז העגבניות ומערבבים במשך כמה שניות.
- מוסיפים את היין הלבן ומכסים את העצמות במים.
- מוסיפים את העגבניות החתוכות (פולפה).
- מוסיפים את ענפי הפטרוזיליה, התימין, שום, כוכב האניס, הצ׳ילי והזעפרן, מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים במשך 20 דקות וטוחנים באמצעות בלנדר מוט.
- מסננים את הנוזלים במסננת דקה ומתקנים תיבול.
- מכינים את התבשיל: בסיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית ומשחימים בו במשך 2 דקות, את השומר והבצל הירוק, מוסיפים פלפלים ומשחימים 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומכסים בנוזל שטחנו וסיננו קודם. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול עם מלח וצ׳ילי במידת הצורך ומבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה - כ-15 דקות.
- מתבלים את הדג במלח ובפלפל ומכניסים את הזנבות בלבד לסיר. מכסים ומבשלים במשך כ-4 דקות ואז מוסיפים את נתחי הפילה. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים עם הקוסקוס המוכן.
- מכינים את הקוסקוס: בזמן שהדג מתבשל, מניחים בקערה את הקוסקוס, החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומתבלים במלח.
- מוסיפים את המים רותחים ומכסים את הקערה בצלחת/מכסה. מניחים לנוח כ-5 דקות.
- מערבבים ומתקנים תיבול.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
טוחנים עם הבלנדר מוט את העצמות גם?
כן טוחנים הכל.