רקע ראש השנה

כמו כתר לשולחן החג: חלת כתר חגיגית ורכה!

חלת כתר חגיגית וטעימה שמכינים במכשיר אחד שיודע לעשות הכל, טוב כמעט הכל, אבל את החלה הזו הוא בהחלט יודע לעשות הכי טוב שאפשר
חלת כתר חגיגית וטעימה שמכינים במכשיר אחד שיודע לעשות הכל, טוב כמעט הכל, אבל את החלה הזו הוא בהחלט יודע לעשות הכי טוב שאפשר
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
46 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    739
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 738.7 קק״ל 1477.5 קק״ל
    פחמימות 54.4 גרם 108.8 גרם
    שומן 48.8 גרם 97.5 גרם
    נתרן 3475.1 מ״ג 6950.2 מ״ג
    חלבון 18.9 גרם 37.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 17.3 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 1012.8 מ״ג
    סידן 69.9 מ״ג 139.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 5.7 מ״ג
    אשלגן 189.9 מ״ג 379.9 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    739
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 738.7 קק״ל 1477.5 קק״ל
    פחמימות 54.4 גרם 108.8 גרם
    שומן 48.8 גרם 97.5 גרם
    נתרן 3475.1 מ״ג 6950.2 מ״ג
    חלבון 18.9 גרם 37.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 8.6 גרם 17.3 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 1012.8 מ״ג
    סידן 69.9 מ״ג 139.8 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 5.7 מ״ג
    אשלגן 189.9 מ״ג 379.9 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 3.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
מערכת Foody
X

46 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה וקישוט

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, בקערת מעבד מזון נינג’ה עם להב לישת הבצק ומעבדים בתכנית MIX עד שנוצר בצק אחיד ורך. בסיום התכנית מפעילים אותה שוב.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד בתכנית MIX. מעבירים את כדור הבצק על משטח עבודה ולשים ידנית עוד דקה. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד להכפלת הנפח.
  3. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר, ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לנחש ארוך, וקולים שתי צמות, כל אחת משלושה הנחשים. מחברים את קצוות הצמה לכדי חלה עגולה ומהדקים את התפר. מעבירים את החלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים למרכז החלות כלי עמיד לחום שימנע מהבצק לתפוח ולסגור את החור שבמרכז. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  5. מברישים את החלות בתערובת של ביצה ומים ומפזרים תוספות לפי הטעם למראה חגיגי.
  6. אופים את החלות כ-25 דקות, או עד שהן תופחות ומזהיבות.
  7. במכשיר פודי נינג’ה: בוחרים בתכנית אפייה, מכוונים לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות. לוחצים על התחל/עצור על מנת להתחיל בחימום המקדים. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, מכניסים את תבנית האפייה עם החלה למכשיר, בכל פעם חלה אחת.
  8. מוציאים מהתנור, ממלאים את הכלים שבמרכז החלה בדבש ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו כתר לשולחן החג: חלת כתר חגיגית ורכה!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    צורי פריינטה

    יצא מדהים

תגובות (41)

Avatar

    Avatar
    שרה פקדו

    כמה בערך שוקל כל אחד מ6 חלקי הבצק?

      Avatar
      מערכת Foody

      תוסיפי את כל המשקל של המצרכים של הבצק ותחלקי ב-6 🙂

    Avatar
    מיכל רוזנבחט

    היי האם ניתן להכין ללא מכשיר הנינג’ה?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות