-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6225.7 קק״ל 6225.7 קק״לפחמימות 422.9 גרם 422.9 גרםשומן 477.5 גרם 477.5 גרםנתרן 837.9 מ״ג 837.9 מ״גחלבון 60.8 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 304.9 גרם 304.9 גרםכולסטרול 277.0 מ״ג 277.0 מ״גסידן 1038.5 מ״ג 1038.5 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 2211.0 מ״ג 2211.0 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 7 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות6226
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6225.7 קק״ל 6225.7 קק״לפחמימות 422.9 גרם 422.9 גרםשומן 477.5 גרם 477.5 גרםנתרן 837.9 מ״ג 837.9 מ״גחלבון 60.8 גרם 60.8 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 304.9 גרם 304.9 גרםכולסטרול 277.0 מ״ג 277.0 מ״גסידן 1038.5 מ״ג 1038.5 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 2211.0 מ״ג 2211.0 מ״גאבץ 5.8 מ״ג 5.8 מ״גסגור
וואו! עוגת מוס שוקולד כזו היא בהחלט סיבה למסיבה! תחתית ביסקוויטים קראנצ’ית, מעליה מוס שוקולד לבן עם קרם קוקוס עשיר בצבעי פסטל יפהפיים, גנאש שוקולד לבן מתוק ולסיום – מניפות צבעוניות מהממות ומרשימות!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 7 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 6226 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
15 יחידות פתי בר ונילטחונים דק
-
80 גרם חמאהמומסת
מוס
-
8 גרם אבקת ג’לטיןעם 40 מ"ל מים
-
300 גרם שוקולד לבן
-
150 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
קרם
-
500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
100 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
גנאש
-
200 גרם שוקולד לבן
-
70 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
קישוט
-
מזרח מערבצבעוניים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה למרקם אחיד. מעבירים לתבנית בקוטר 18 מרופדת בשקף, משטחים בתחתית התבנית היטב ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
- מכינים את מוס השוקולד: משרים את הג׳לטין במים במשך 10 דקות.
- ממיסים את השוקולד הלבן עם קרם הקוקוס במיקרוגל במשך דקה ומערבבים לאיחוד והמסה מלאה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- ממיסים את הג׳לטין במשך 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת המוס.
- מכינים את הקרם: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה וקרם הקוקוס לקרם יציב. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת מוס השוקולד.
- במידה ורוצים להפוך את העוגה לצבעונית, מעבירים מעט מהקרם לשתי קערות וצובעים בצבעי ג’ל מאכל שונים, מומלץ כחול ואדום. שופכים את הקרמים הצבעוניים לתוך הקרם הלבן ומערבבים שלושה סיבובים באמצעות מרית. שופכים את הבלילה מעל תחתית הביסקוויטים ומעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
- טובלים אחד אחרי השני שלושה דפי אורז צבעוניים במים עד להתרככות, מקפלים כל דף לחצי על גבי נייר אפייה ומעצבים למניפה. מייבשים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעה.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומורידים את השקף.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל במשך דקה ומערבבים לאיחוד. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים פתח קטן. יוצרים טפטופים על העוגה כשהגנאש פושר. מקשטים את העוגה במניפות וסוכריות.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה למרקם אחיד. מעבירים לתבנית בקוטר 18 מרופדת בשקף, משטחים בתחתית התבנית היטב ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
- מכינים את מוס השוקולד: משרים את הג׳לטין במים במשך 10 דקות.
- ממיסים את השוקולד הלבן עם קרם הקוקוס במיקרוגל במשך דקה ומערבבים לאיחוד והמסה מלאה. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- ממיסים את הג׳לטין במשך 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים לתערובת המוס.
- מכינים את הקרם: בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה וקרם הקוקוס לקרם יציב. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט ובהדרגה את תערובת מוס השוקולד.
- במידה ורוצים להפוך את העוגה לצבעונית, מעבירים מעט מהקרם לשתי קערות וצובעים בצבעי ג’ל מאכל שונים, מומלץ כחול ואדום. שופכים את הקרמים הצבעוניים לתוך הקרם הלבן ומערבבים שלושה סיבובים באמצעות מרית. שופכים את הבלילה מעל תחתית הביסקוויטים ומעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
- טובלים אחד אחרי השני שלושה דפי אורז צבעוניים במים עד להתרככות, מקפלים כל דף לחצי על גבי נייר אפייה ומעצבים למניפה. מייבשים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שעה.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומורידים את השקף.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל במשך דקה ומערבבים לאיחוד. מעבירים לשקית זילוף וגוזרים פתח קטן. יוצרים טפטופים על העוגה כשהגנאש פושר. מקשטים את העוגה במניפות וסוכריות.
הערות
- ניתן לשמור את העוגה במקרר במשך 5 ימים.
- ניתן להקפיא את העוגה עד חודש במקפיא. מומלץ להפשיר את העוגה במקרר במשך שעתיים בטרם ההגשה.
הערות
- ניתן לשמור את העוגה במקרר במשך 5 ימים.
- ניתן להקפיא את העוגה עד חודש במקפיא. מומלץ להפשיר את העוגה במקרר במשך שעתיים בטרם ההגשה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן