כרוב ממולא: מגש של אצבעות כרוב במילוי אורז
מתכון קל וטעים של כרוב ממולא: מגש שלם של אצבעות כרוב במילוי אורז – כי בינינו, אף פעם אין יותר מדי מהם. וחכו שתגלו כמה מהר זה מתחסל הישר מהתבנית
מתכון קל וטעים של כרוב ממולא: מגש שלם של אצבעות כרוב במילוי אורז – כי בינינו, אף פעם אין יותר מדי מהם. וחכו שתגלו כמה מהר זה מתחסל הישר מהתבנית
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.7 קק״ל 2445.6 קק״לפחמימות 24.2 גרם 194.0 גרםשומן 20.6 גרם 164.8 גרםנתרן 662.3 מ״ג 5298.4 מ״גחלבון 7.5 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 12.2 גרם 97.5 גרםשומן רווי 2.1 גרם 16.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 192.5 מ״ג 1540.2 מ״גברזל 3.7 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 970.9 מ״ג 7767.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.5 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
קלוריות306
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.7 קק״ל 2445.6 קק״לפחמימות 24.2 גרם 194.0 גרםשומן 20.6 גרם 164.8 גרםנתרן 662.3 מ״ג 5298.4 מ״גחלבון 7.5 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 12.2 גרם 97.5 גרםשומן רווי 2.1 גרם 16.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 192.5 מ״ג 1540.2 מ״גברזל 3.7 מ״ג 29.5 מ״גאשלגן 970.9 מ״ג 7767.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 306 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב
-
2 כרוב לבן בינוניים
מילוי
-
2 1/2 כוסות אורז עגול
-
2 עגבניות בינוניותאדומות ובשלות, או שלושת רבעי כוס עגבניות מרוסקות
-
1 בצל בינוניאו סגול, קלוף
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס צנובריםלא חובה
-
2 כפות רכז רימונים
-
3/4 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
4 כפות שמן זית
רוטב
-
3 כוסות מים
-
2 כפות סילאן
-
3 כפות מיץ לימוןמיץ מחצי לימון
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
5 כפות שמן זית
-
1 כף אבקת שוםאו שום גבישי
אופן הכנה
- משרים את האורז בהרבה מים למשך 30 דקות ושוטפים היטב 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
- חותכים את החלק הפנימי הקשה של הכרובים ומבשלים את הכרובים בהרבה מים (עד כיסוי) במשך 20 דקות או עד שהחלק החיצוני מתחיל להיות שקוף. מוציאים ומצננים.
- בינתיים קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והבצל וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי כולל האורז השטוף.
- מוציאים עלה כרוב וחותכים אותו לחצי. חותכים החוצה את הגזע העבה באמצע.
- מניחים פס של מילוי לרוחבו של העלה ומגלגלים למעין רולדה הדוקה.
- חוזרים את הפעולה עם יתרת עלי הכרוב והמילוי ומניחים את אצבעות הכרוב הממולאות בתוך תבנית תנור. מקפידים לצופף ביניהם.
- אם נשאר לכם אורז מפזרים אותו מעל עלי הכרוב הממולאים.
- באותה קערה שבה היה המילוי שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. יתכן שתצטרכו עוד קצת מלח או לימון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- מוזגים את הרוטב על גבי אצבעות הכרוב כך שהם יגיעו עד ל-3/4 גובה של הכרוב. אם חסר אפשר להוסיף מים.
- מניחים מעל נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שיסגור את התבנית היטב מכל הכיוונים.
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה וחצי על 180 מעלות.
- פותחים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל עליון, ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה יפה מעל.
אופן הכנה
- משרים את האורז בהרבה מים למשך 30 דקות ושוטפים היטב 2-3 פעמים עד שהמים צלולים.
- חותכים את החלק הפנימי הקשה של הכרובים ומבשלים את הכרובים בהרבה מים (עד כיסוי) במשך 20 דקות או עד שהחלק החיצוני מתחיל להיות שקוף. מוציאים ומצננים.
- בינתיים קוצצים לקוביות קטנות את העגבניות והבצל וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי המילוי כולל האורז השטוף.
- מוציאים עלה כרוב וחותכים אותו לחצי. חותכים החוצה את הגזע העבה באמצע.
- מניחים פס של מילוי לרוחבו של העלה ומגלגלים למעין רולדה הדוקה.
- חוזרים את הפעולה עם יתרת עלי הכרוב והמילוי ומניחים את אצבעות הכרוב הממולאות בתוך תבנית תנור. מקפידים לצופף ביניהם.
- אם נשאר לכם אורז מפזרים אותו מעל עלי הכרוב הממולאים.
- באותה קערה שבה היה המילוי שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם. יתכן שתצטרכו עוד קצת מלח או לימון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.
- מוזגים את הרוטב על גבי אצבעות הכרוב כך שהם יגיעו עד ל-3/4 גובה של הכרוב. אם חסר אפשר להוסיף מים.
- מניחים מעל נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום שיסגור את התבנית היטב מכל הכיוונים.
- מעבירים לתנור ואופים במשך שעה וחצי על 180 מעלות.
- פותחים את הכיסוי, מעבירים למצב גריל עליון, ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה יפה מעל.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
יצא נחמד מאוד, יוצאת כמות עצומה, אפשר לעשות חצי מהכמות. אבל להגדיל משמעותית את כמות התבלינים, ובפרט מלח ופלפל, למרות ששמעתי יותר ממה שכתוב יצא קצת תפל.
היי אפרת, תודה על הפידבק, אכן מדובר בכמות גדולה של כרוב ממולא. בנוגע לתבלינים – זה עניין של טעם, עדיף להוסיף מאשר להעמיס יותר מידי 🙂
אם מה עוד אפשר למלא את הכרוב חוץ מאורז האם אפשר להחליףף לקינואה
כן, אפשר להחליף בקינואה או בורגול