כרעיים בתנור במרינדה מתקתקה עם ירקות שורש צבעוניים

עסיסיים ומתקתקים: כרעיים בתנור עם שלל ירקות שורש מהממים וססגוניים לארוחה חגיגית וקלה להכנה! תבנית מלאה בכל טוב
עסיסיים ומתקתקים: כרעיים בתנור עם שלל ירקות שורש מהממים וססגוניים לארוחה חגיגית וקלה להכנה! תבנית מלאה בכל טוב
  • נעמה רן
שמרו
כשר
16 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 13 שעות
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.8 קק״ל 1158.1 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 129.5 גרם
    שומן 6.9 גרם 69.3 גרם
    נתרן 324.1 מ״ג 3240.6 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 11.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 46.1 מ״ג 460.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 85.2 מ״ג 851.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 13 שעות
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 115.8 קק״ל 1158.1 קק״ל
    פחמימות 13.0 גרם 129.5 גרם
    שומן 6.9 גרם 69.3 גרם
    נתרן 324.1 מ״ג 3240.6 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 11.5 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.6 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 46.1 מ״ג 460.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 13.2 מ״ג
    אשלגן 85.2 מ״ג 851.5 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור

כרעיים בתנור: ארוחת קיץ קלילה, שמחה, טעימה וצבעונית עם הרבה בריאות בתבנית אחת בלבד. אל תוותרו על ההשרייה של הכרעיים במרינדה ואל תקצרו בזמן הצלייה – בזכות שתי הפעולות האלו, העוף יוצא רך ועסיסי ומלא בטעמים. יש המון אפשרויות לירקות שמתאימים לתבנית הזאת – רק תבחרו את הירקות המועדפים עליכם וקדימה למטבח!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
נעמה רן
X

16 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

ירקות

מרינדה

הגשה

  • טרי, או אורגנו טרי או פטרוזיליה

אופן הכנה

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה גדולה מספיק, שתוכל להכיל גם את כרעי העוף.
  2. מכניסים את הכרעיים לקערה ומעסים במרינדה היטב. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ללילה.
  3. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה. מניחים את הירקות בתבנית ומעליהם את הכרעיים, כשצד העור כלפי מעלה.
  4. מזלפים את שאריות המרינדה על העוף והירקות. מכסים בנייר כסף וצולים בתנור במשך 50 דקות.
  5. מסירים את נייר הכסף וצולים 15-20 דקות נוספות עד שהכול מתרכך והעוף משחים.
  6. מפזרים מעל עלי זעתר או אורגנו ומגישים.
כרעיים ירקות שורש יד מרדכי
כרעיים בתנור עם ירקות שורש רכים בדבש, פפריקה מעושנת וסומק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל וטלי צדקי

*** בעמוד זה מופיע מתכון ללא גלוטן. חברת מדיפוד אינה אחראית על המוצרים בהם יעשה שימוש במסגרת הכנת המתכון ואם יכלול גלוטן. על המשתמש לבדוק היטב את רשימת המרכיבים במוצרים אותם הוא רוכש על מנת שלא יכללו חומרים המכילים גלוטן.

הערות

  • אפשר להשרות במרינדה פחות זמן, מינימום שעה, אך כאמור, העוף יהיה פחות רך ועסיסי.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כרעיים בתנור במרינדה מתקתקה עם ירקות שורש צבעוניים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות