-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6010.6 קק״ל 6010.6 קק״לפחמימות 967.1 גרם 967.1 גרםשומן 187.6 גרם 187.6 גרםנתרן 6566.4 מ״ג 6566.4 מ״גחלבון 184.6 גרם 184.6 גרםסיבים תזונתיים 32.8 גרם 32.8 גרםשומן רווי 87.9 גרם 87.9 גרםכולסטרול 1278.8 מ״ג 1278.8 מ״גסידן 1352.0 מ״ג 1352.0 מ״גברזל 20.2 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 2674.3 מ״ג 2674.3 מ״גאבץ 19.1 מ״ג 19.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות6011
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6010.6 קק״ל 6010.6 קק״לפחמימות 967.1 גרם 967.1 גרםשומן 187.6 גרם 187.6 גרםנתרן 6566.4 מ״ג 6566.4 מ״גחלבון 184.6 גרם 184.6 גרםסיבים תזונתיים 32.8 גרם 32.8 גרםשומן רווי 87.9 גרם 87.9 גרםכולסטרול 1278.8 מ״ג 1278.8 מ״גסידן 1352.0 מ״ג 1352.0 מ״גברזל 20.2 מ״ג 20.2 מ״גאשלגן 2674.3 מ״ג 2674.3 מ״גאבץ 19.1 מ״ג 19.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 6011 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלה
-
1 ק"ג קמח לבן
-
30 גרם שמרים טריים
-
600 מ"ל חלב פושר
-
2 ביצים L
-
100 גרם חמאה רכה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1חבילה או 250 גרם גבינת קממבר
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים היטב.
- טורפים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה עד לאיחוד.
- מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע.
- מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים.
- לוקחים כל חלק, מכניסים את הפינות פנימה ובעזרת כף היד יוצרים כדור חלק ויפה. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את גבינת הקממבר כמו שהיא, בתוך תחתית העץ ללא המכסה, במרכז התבנית. מסדרים מסביב את עיגולי החלה בשני מעגלים: במעגל הפנימי 10 עיגולים, ובמעגל החיצוני 15 עיגולים. מכסים ומשאירים להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג, מניחים עלי התימין על הגבינה ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלה תופחת ומזהיבה, והגבינה נמסה לגמרי.
- מגישים. טובלים את כדורי החלה בגבינה המומסת.
אופן הכנה
- שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר ומערבלים היטב.
- טורפים בקערה נפרדת את החלב, הביצים והחמאה עד לאיחוד.
- מוסיפים 1/2 מתערובת החלב לקערת המיקסר ומתחילים ללוש במהירות נמוכה עד שהכל נטמע.
- מגבירים את המהירות לבינונית, מוסיפים את יתר תערובת החלב והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות. הבצק המוכן חלק, רך, דביק ונתפס מסביב לוו הלישה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים ל-25 חלקים שווים.
- לוקחים כל חלק, מכניסים את הפינות פנימה ובעזרת כף היד יוצרים כדור חלק ויפה. שומרים בצד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים את גבינת הקממבר כמו שהיא, בתוך תחתית העץ ללא המכסה, במרכז התבנית. מסדרים מסביב את עיגולי החלה בשני מעגלים: במעגל הפנימי 10 עיגולים, ובמעגל החיצוני 15 עיגולים. מכסים ומשאירים להתפחה שנייה של כ-20 דקות.
- מברישים את החלה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ופרג, מניחים עלי התימין על הגבינה ואופים כ-25 דקות, או עד שהחלה תופחת ומזהיבה, והגבינה נמסה לגמרי.
- מגישים. טובלים את כדורי החלה בגבינה המומסת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי, האם ניתן לאפות מראש ולחמם לפני ההגשה?
אפשרי