-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.9 קק״ל 1087.0 קק״לפחמימות 19.3 גרם 154.1 גרםשומן 7.1 גרם 56.7 גרםנתרן 1045.4 מ״ג 8363.0 מ״גחלבון 2.5 גרם 20.3 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.8 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.7 מ״ג 245.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 173.8 מ״ג 1390.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות136
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 135.9 קק״ל 1087.0 קק״לפחמימות 19.3 גרם 154.1 גרםשומן 7.1 גרם 56.7 גרםנתרן 1045.4 מ״ג 8363.0 מ״גחלבון 2.5 גרם 20.3 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.8 גרםשומן רווי 0.8 גרם 6.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 30.7 מ״ג 245.7 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 173.8 מ״ג 1390.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.9 מ״גסגור
הסלט הזה משלב חמוץ, חריף ומתוק בצורה שרק המטבח התאילנדי יודע לעשות! לאב גאי שכזה, עם חתיכות פסטרמה עסיסיות ומתובלות עוד לא אכלתם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 136 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטרמה
רוטב
-
1/4כוס או 60 מ"ל מיץ לימון
-
1/4כוס או 60 מ"ל מירין
-
1/4כוס או 60 מ"ל רוטב סויה
-
1/4כוס או 60 מ"ל רוטב דגים
-
1/2כוס או 120 מ"ל רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורד דק
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ
הגשה
-
8 עלי חסה רומית
-
8 כפות גדושות אורז לבן מבושל
-
1/4 צרור כוסברהקצוץ
-
4 גבעולי נענע
-
4 גבעולי בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- קוצצים את שני נתחי הפסטרמה לקוביות קטנטנות, (פחות מסנטימטר).
- מחממים ווק ומוסיפים שמן ובצל, מטגנים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הפסטרמה הקצוצה, שום וסוכר וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב עד שינוי הגוון וקבלת תערובת יבשה ללא נוזלים בווק.
- מורידים מהאש.
- מכינים רוטב: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
- יוצקים שליש כוס מהרוטב מעל תערובת הפסטרמה ומחזירים אותה לבישול על להבה גבוהה.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב, או עד שהרוטב מצטמצם.
- מסירים מהאש ומוסיפים שומשום, כוסברה, עלי נענע ומערבבים.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים על עלה חסה כף גדושה אורז מבושל, ומעליה עוד כף גדושה מתערובת הפסטרמה.
- מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים עם קערית קטנה של רוטב ששמרנו בצד.
- סוגרים את עלה החסה וטובלים ברוטב, או יוצקים עוד מעל העלה לפי הטעם ואוכלים.
אופן הכנה
- קוצצים את שני נתחי הפסטרמה לקוביות קטנטנות, (פחות מסנטימטר).
- מחממים ווק ומוסיפים שמן ובצל, מטגנים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את הפסטרמה הקצוצה, שום וסוכר וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב עד שינוי הגוון וקבלת תערובת יבשה ללא נוזלים בווק.
- מורידים מהאש.
- מכינים רוטב: מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
- יוצקים שליש כוס מהרוטב מעל תערובת הפסטרמה ומחזירים אותה לבישול על להבה גבוהה.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב, או עד שהרוטב מצטמצם.
- מסירים מהאש ומוסיפים שומשום, כוסברה, עלי נענע ומערבבים.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים על עלה חסה כף גדושה אורז מבושל, ומעליה עוד כף גדושה מתערובת הפסטרמה.
- מפזרים מעל בצל ירוק ומגישים עם קערית קטנה של רוטב ששמרנו בצד.
- סוגרים את עלה החסה וטובלים ברוטב, או יוצקים עוד מעל העלה לפי הטעם ואוכלים.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מנה מרעננת