לא רק בריא: סלט גזר צבעוני ומפואר עם כוסמת קלויה וקראנצ’ית
סלט שהוא חגיגה לעיניים לא פחות משהוא חגיגה לשפתיים! סלט העשוי מגזרים צבעוניים, המון עשבי תיבול, קראנץ' כוסמת וויניגרט
סלט שהוא חגיגה לעיניים לא פחות משהוא חגיגה לשפתיים! סלט העשוי מגזרים צבעוניים, המון עשבי תיבול, קראנץ' כוסמת וויניגרט
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 510.0 קק״ל 4080.1 קק״לפחמימות 25.3 גרם 202.6 גרםשומן 37.1 גרם 297.0 גרםנתרן 127.8 מ״ג 1022.7 מ״גחלבון 6.8 גרם 54.5 גרםסיבים תזונתיים 15.8 גרם 126.6 גרםשומן רווי 5.5 גרם 44.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 329.6 מ״ג 2636.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 2332.8 מ״ג 18662.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות510
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 510.0 קק״ל 4080.1 קק״לפחמימות 25.3 גרם 202.6 גרםשומן 37.1 גרם 297.0 גרםנתרן 127.8 מ״ג 1022.7 מ״גחלבון 6.8 גרם 54.5 גרםסיבים תזונתיים 15.8 גרם 126.6 גרםשומן רווי 5.5 גרם 44.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 329.6 מ״ג 2636.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.8 מ״גאשלגן 2332.8 מ״ג 18662.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
סלט חגיגי במיוחד שכל כולו קראנץ’ אחד גדול! סלט גזר מגזר כתום, לבן וסגול, עם רצועות סלרי פריכות, עשבי תיבול רכים וטריק מיוחד של כוסמת מטוגנת ומתפצחת. רוטב הוויניגרט שעוטף את כל הירקות האלה מקפיץ את הסלט שבע רמות למעלה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 510 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
6 גזרים גדוליםקלופים, של דוד משה
-
3 יחידות גזרים לבניםקלופים
-
3 יחידות גזרים צבעונייםסגולים, קלופים
-
3 גבעולי סלריבהירים
רוטב ויניגרט
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםקצוץ דק, ללא גרעינים
-
4 כפות מיץ לימון
-
5 כפות שמן זית
-
1 כף דבש
-
2 כפיות שמן שומשוםמזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את כל הגזרים למקלות דקים באורך של כ-10 ס”מ בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ייעודי ומעבירים לקערה גדולה.
- חותכים את גבעולי הסלרי למקלות באותו האורך ומוסיפים לקערה.
- מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הוויניגרט, סוגרים, מנערים, טועמים ומתקנים טעם על פי צורך.
- מוסיפים לקערת הירקות את עשבי התיבול, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב מבלי לשבור או למעוך את הירקות.
- מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומטגנים את הכוסמת כדקה תוך כדי ערבוב. מוציאים את הכוסמת בעזרת כף מחוררת ומייבשים על נייר סופג.
- מפזרים את הכוסמת המטוגנת מעל הסלט ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את כל הגזרים למקלות דקים באורך של כ-10 ס”מ בעזרת סכין, מנדולינה או קולפן ייעודי ומעבירים לקערה גדולה.
- חותכים את גבעולי הסלרי למקלות באותו האורך ומוסיפים לקערה.
- מערבבים בצנצנת את כל מרכיבי הוויניגרט, סוגרים, מנערים, טועמים ומתקנים טעם על פי צורך.
- מוסיפים לקערת הירקות את עשבי התיבול, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב מבלי לשבור או למעוך את הירקות.
- מחממים את שמן הזית בסיר קטן ומטגנים את הכוסמת כדקה תוך כדי ערבוב. מוציאים את הכוסמת בעזרת כף מחוררת ומייבשים על נייר סופג.
- מפזרים את הכוסמת המטוגנת מעל הסלט ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
כוסמת ירוקה או חומה?
ירוקה
למה צריך כוס שמן זית בסוף ?
היי דפנה, ראי את סעיף 5 באופן ההכנה. מטגנים את הכוסמת בתוך שמן הזית ואז מסננים אותה