להתעלף: קלצונה נוטלה ומסקרפונה

קלצונה נוטלה ומסקרפונה - כי מה יותר טעים מבצק ונוטלה? מתכון פשוט להכנה לקינוח איטלקי עשיר בשוקולד ומסקרפונה שכולם הולכים להתעלף ממנו
קלצונה נוטלה ומסקרפונה - כי מה יותר טעים מבצק ונוטלה? מתכון פשוט להכנה לקינוח איטלקי עשיר בשוקולד ומסקרפונה שכולם הולכים להתעלף ממנו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
35 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    887
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 886.5 קק״ל 5318.9 קק״ל
    פחמימות 98.2 גרם 589.4 גרם
    שומן 47.4 גרם 284.3 גרם
    נתרן 550.5 מ״ג 3303.0 מ״ג
    חלבון 14.8 גרם 88.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.2 גרם
    שומן רווי 21.8 גרם 130.7 גרם
    כולסטרול 52.3 מ״ג 314.0 מ״ג
    סידן 174.0 מ״ג 1043.8 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 290.4 מ״ג 1742.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    887
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 886.5 קק״ל 5318.9 קק״ל
    פחמימות 98.2 גרם 589.4 גרם
    שומן 47.4 גרם 284.3 גרם
    נתרן 550.5 מ״ג 3303.0 מ״ג
    חלבון 14.8 גרם 88.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.2 גרם
    שומן רווי 21.8 גרם 130.7 גרם
    כולסטרול 52.3 מ״ג 314.0 מ״ג
    סידן 174.0 מ״ג 1043.8 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 290.4 מ״ג 1742.6 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
מערכת Foody
X

35 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים שמרים ומים ומתחילים ללוש.
  2. מוסיפים קמח, סוכר, מלח ואת המזולה ולשים במשך 10 דקות על מהירות נמוכה .עוטפים את קערת הבצק בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה.

    שמים בקערת מיקסר שמרים ומים ומערבבים. צילום: שי אפגין
    שמים בקערת מיקסר שמרים ומים ומערבבים. צילום: שי אפגין

  3. מרכיבים ואופים: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 עיגולים שווים, כל עיגול מרדדים לגודל של פיתה, מניחים במרכז 2 כפות נוטלה ומורחים (רק באמצע הפיתה).
    מחלקים את הבצק ל-6 עיגולים שווים. צילום: שי אפגין
    מחלקים את הבצק ל-6 עיגולים שווים. צילום: שי אפגין

    מניחים באמצע הבצק 2 כפות של נוטלה. צילום: שי אפגין
    מניחים באמצע הבצק 2 כפות של נוטלה. צילום: שי אפגין

  5. מוסיפים כף של מסקרפונה ומורחים על הנוטלה.

    מוסיפים כף של מסקרפונה ומורחים על הנוטלה. צילום: שי אפגין
    מוסיפים כף של מסקרפונה ומורחים על הנוטלה. צילום: שי אפגין

  6. מקפלים את הפיתה שלנו לחצי על המילוי, מהדקים את הסגירה היטב בעזרת מזלג ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

    מהדקים את הסגירה היטב. צילום: שי אפגין
    מהדקים את הסגירה היטב. צילום: שי אפגין

  7. אופים עד שהבצק משחים היטב. מוציאים ומצננים מעט, מפדרים באבקת סוכר או מזלפים סירופ שוקולד.
    קלצו'נה נוטלה ומסקרפונה. צילום: שי אפגין
    קלצו’נה נוטלה ומסקרפונה. צילום: שי אפגין

    בתיאבון! צילום: שי אפגין
    בתיאבון! צילום: שי אפגין


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
להתעלף: קלצונה נוטלה ומסקרפונה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מרים צור

    אפשר שמן במקום מזולה? כמה? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, חצי כוס שמן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות