רקע ראש השנה

לקלוע בול! חלות פרווה לשבת

חממו את התנורים - חלה פרווה לשבת! חלות קלאסיות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
חממו את התנורים - חלה פרווה לשבת! חלות קלאסיות קלועות לצמות, רכות, מנחמות והכי ביתיות שיש. אז שימרו להן מקום של כבוד על שולחן השבת ותתחילו לאפות
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2638
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2637.5 קק״ל 5275.0 קק״ל
    פחמימות 428.7 גרם 857.4 גרם
    שומן 69.1 גרם 138.2 גרם
    נתרן 4069.3 מ״ג 8138.5 מ״ג
    חלבון 64.3 גרם 128.5 גרם
    סיבים תזונתיים 16.7 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 25.2 גרם 50.4 גרם
    כולסטרול 456.9 מ״ג 913.9 מ״ג
    סידן 130.3 מ״ג 260.6 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 616.6 מ״ג 1233.3 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2638
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2637.5 קק״ל 5275.0 קק״ל
    פחמימות 428.7 גרם 857.4 גרם
    שומן 69.1 גרם 138.2 גרם
    נתרן 4069.3 מ״ג 8138.5 מ״ג
    חלבון 64.3 גרם 128.5 גרם
    סיבים תזונתיים 16.7 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 25.2 גרם 50.4 גרם
    כולסטרול 456.9 מ״ג 913.9 מ״ג
    סידן 130.3 מ״ג 260.6 מ״ג
    ברזל 7.3 מ״ג 14.5 מ״ג
    אשלגן 616.6 מ״ג 1233.3 מ״ג
    אבץ 6.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
נעמה פלד
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה וקישוט

  • טרופה ומדוללת בשלוש כפות מים
  • 1/2 כוס פרג
    או שומשום, לפיזור

אופן הכנה

  1. בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.

    בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. צילום: שניר גואטה
    בקערת המיקסר מערבבים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. צילום: שניר גואטה

  2. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כשעה עד להכפלת הנפח.
  3. קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
  4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  5. מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום או פרג לא טחון.
    מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים. צילום: שניר גואטה
    מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים. צילום: שניר גואטה

    בוזקים מעל שומשום או פרג לא טחון. צילום: שניר גואטה
    בוזקים מעל שומשום או פרג לא טחון. צילום: שניר גואטה

  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.

    אופים עד הזהבה. צילום: שניר גואטה
    אופים עד הזהבה. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לקלוע בול! חלות פרווה לשבת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    שחף פרל

    ניתן לשמור בהקפאה חלק מהבצק עד השימוש הבא? אם כן כמה זמן ובאיזה שלב מומלץ לעשות זאת?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא מומלץ להקפיא בצק שמרים ללחם. עדיף לאפות את הלחם עד כרבע שעה לפני סוף האפייה. לקרר היטב את הלחם, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא. לפני ההגשה, מפשירים את הלחם לילה במקרר ואופים עד שהחלם מוכן וכך מגישים אותו חם וטרי. בהצלחה!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף! שבת שלום(:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות