מאפינס קוקוס מקמח כוסמין של הילה סער
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3696.0 קק״ל 3696.0 קק״לפחמימות 370.8 גרם 370.8 גרםשומן 204.9 גרם 204.9 גרםנתרן 1480.6 מ״ג 1480.6 מ״גחלבון 74.6 גרם 74.6 גרםסיבים תזונתיים 19.3 גרם 19.3 גרםשומן רווי 160.6 גרם 160.6 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 523.8 מ״ג 523.8 מ״גברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 1719.9 מ״ג 1719.9 מ״גאבץ 13.3 מ״ג 13.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות3696
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3696.0 קק״ל 3696.0 קק״לפחמימות 370.8 גרם 370.8 גרםשומן 204.9 גרם 204.9 גרםנתרן 1480.6 מ״ג 1480.6 מ״גחלבון 74.6 גרם 74.6 גרםסיבים תזונתיים 19.3 גרם 19.3 גרםשומן רווי 160.6 גרם 160.6 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 523.8 מ״ג 523.8 מ״גברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 1719.9 מ״ג 1719.9 מ״גאבץ 13.3 מ״ג 13.3 מ״גסגור
אני אוהבת קוקוס. מאוד. כל מאכל שמוסיפים לו קוקוס, הופך לטעים יותר בעיניי.
הבעיה היא שבדרך כלל קוקוס הוא רק תוספת של טעם. סוג של שחקן חיזוק. אז הפעם נתתי לו את הכבוד שמגיע לו והפכתי אותו לכוכב המרכזי.
אם אתם לא מחובבי הקוקוס, המאפינס האלה לא בשבילכם. יש להם טעם חזק של קוקוס, שמגיע משלושה כיוונים: חלב קוקוס, שמן קוקוס ושבבי קוקוס.
חוץ מזה, המרקם שלהם דחוס יחסית והמתיקות עדינה, אז הם מאוד משביעים ומתאימים לארוחת בוקר. אם אתם אוהבים את ארוחת הבוקר שלכם מתוקה יותר, תוסיפו יותר מייפל למתכון (אפשר לשים 3/4 כוס במקום 1/2 כוס). אופציה אחרת היא להשתמש בהם כמו בלחמניות מתוקות: לחצות אותם ולמרוח בתוכם ריבה שמוסיפה מתיקות וטעם פירותי.
בכל מקרה, מובטח לכם בוקר מוצלח במיוחד, כי בוקר שמתחיל עם קוקוס, חייב להיות מוצלח!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 3696 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
1 כוס חלב קוקוס
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס סירופ מייפלאו יותר לתוצאה מתוקה יותר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/3 כוס שמן קוקוסנוזלי
-
1 כוס שיבולת שועל עבה
-
1 כוס קוקוס טחון
-
1 1/2 כוסות קמח כוסמין70%
-
1 1/2 שקיות אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
הגשה
-
3 כפות סירופ מייפל
-
2 כפות קוקוס טחון
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טורפים יחד בקערה את המרכיבים הרטובים: חלב קוקוס, ביצים, מייפל, תמצית וניל ושמן קוקוס עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מניחים שבולת שועל וקוקוס. מנפים לתוכה קמח, אבקת אפייה ומלח. שופכים לתוך קערת הקמח את תערובת הרטובים. מערבבים קצרות לאיחוד, כמה שפחות.
- מעבירים לתבנית מאפינס מרופדת במנג’טים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. (קיסם שנועצים במרכז המאפינס אמור לצאת יבש) מצננים.
- להגשה: לאחר הצינון מפזרים עוד קצת מייפל ושבבי קוקוס מעל כל מאפין.
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: מחממים תנור ל-175 מעלות.
- טורפים יחד בקערה את המרכיבים הרטובים: חלב קוקוס, ביצים, מייפל, תמצית וניל ושמן קוקוס עד לאיחוד.
- בקערה נפרדת מניחים שבולת שועל וקוקוס. מנפים לתוכה קמח, אבקת אפייה ומלח. שופכים לתוך קערת הקמח את תערובת הרטובים. מערבבים קצרות לאיחוד, כמה שפחות.
- מעבירים לתבנית מאפינס מרופדת במנג’טים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות עד הזהבה. (קיסם שנועצים במרכז המאפינס אמור לצאת יבש) מצננים.
- להגשה: לאחר הצינון מפזרים עוד קצת מייפל ושבבי קוקוס מעל כל מאפין.
הערות
- חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי ברגע שמערבבים את המרכיבים היבשים עם הרטובים, כדי שהתוצאה לא תהיה דחוסה מדי
- אפשר להחליף את הקמח בקמח לבן, לתוצאה אוורירית יותר
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא 100% אבל פחות מומלץ – המרקם הופך להיות כבד מדי לטעמי
- ניתן להקפיא
הערות
- חשוב להקפיד לא לערבב יותר מדי ברגע שמערבבים את המרכיבים היבשים עם הרטובים, כדי שהתוצאה לא תהיה דחוסה מדי
- אפשר להחליף את הקמח בקמח לבן, לתוצאה אוורירית יותר
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא 100% אבל פחות מומלץ – המרקם הופך להיות כבד מדי לטעמי
- ניתן להקפיא
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
נמנעת מגלוטן. יש לי קמח קוקוס. אפשר במקום הכוסמין?
כן.
שלום, האם במקום חלב קוקוס אפשר להשתמש בחלב שקדים?
כן, אבל קחי בחשבון שהטעם של הקוקוס יהיה פחות חזק במאפינס.
תודה. ואם אשתמש בקרם קוקוס במקום חלב זה יהיה בסדר?
כן.