מק אנד צ’יז – מאפה פסטה מושחת עם גבינות ופטריות של אהרוני
אהרוני מכין את אחת המנות המושחתות ביותר - מק אנד צי'ז, מאפה פסטה עם פטריות וגבינות שאופים בתנור. המאפה מקבל קראסט שחום מלמעלה ובפנים הוא רך ומנחם
אהרוני מכין את אחת המנות המושחתות ביותר - מק אנד צי'ז, מאפה פסטה עם פטריות וגבינות שאופים בתנור. המאפה מקבל קראסט שחום מלמעלה ובפנים הוא רך ומנחם
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2581.1 קק״ל 2581.1 קק״לפחמימות 131.2 גרם 131.2 גרםשומן 179.4 גרם 179.4 גרםנתרן 4214.3 מ״ג 4214.3 מ״גחלבון 137.2 גרם 137.2 גרםסיבים תזונתיים 15.3 גרם 15.3 גרםשומן רווי 99.0 גרם 99.0 גרםכולסטרול 451.8 מ״ג 451.8 מ״גסידן 2626.4 מ״ג 2626.4 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 4548.0 מ״ג 4548.0 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2581
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2581.1 קק״ל 2581.1 קק״לפחמימות 131.2 גרם 131.2 גרםשומן 179.4 גרם 179.4 גרםנתרן 4214.3 מ״ג 4214.3 מ״גחלבון 137.2 גרם 137.2 גרםסיבים תזונתיים 15.3 גרם 15.3 גרםשומן רווי 99.0 גרם 99.0 גרםכולסטרול 451.8 מ״ג 451.8 מ״גסידן 2626.4 מ״ג 2626.4 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 4548.0 מ״ג 4548.0 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2581 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה פנה
בשמל
-
60 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
4 כוסות חלב 3%
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
100 גרם גבינת צ’דר כתום
-
100 גרם גבינת אמנטל
-
2 כפות שמן זית
-
8 פטריות פורטובלו גדולות
-
1 בצל בינוני
-
4 עלי מרווה
פיזור מלמעלה
-
50 גרם גבינת אמנטל
אופן הכנה
- מכינים בשמל: בסיר ממיסים חמאה. מוסיפים את הקמח ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד, עד שהרביכה מסמיכה ונוצר רוטב סמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים אגוז מוסקט וגבינות ומערבבים היטב.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות שתי דקות מהזמן המצוין על האריזה.
- חותכים לפרוסות את הפטריות והבצל. מגרדים את הגבינות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- במחבת מחממים שמן זית. צורבים את הפטריות עד שהן משחימות מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים מרווה, מלח ופלפל שחור.
- בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של הפסטה. מסדרים שכבה שנייה של הפטריות. מעליהן יוצקים את הבשמל, מפזרים מעט גבינה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-45 דקות.
- 10 דקות לפני סיום האפייה, מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהמאפה משחים.
כל יום בשעה 23:00 בערוץ Foody - הפודי היהודי עם אורי לייזרוביץ וקרן משפחת רודרמן (צילום, בימוי ועריכה: אור סיט)
אופן הכנה
- מכינים בשמל: בסיר ממיסים חמאה. מוסיפים את הקמח ומטגנים כ-2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך ערבוב מתמיד, עד שהרביכה מסמיכה ונוצר רוטב סמיך. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים אגוז מוסקט וגבינות ומערבבים היטב.
- מבשלים את הפסטה במים רותחים לפי הוראות היצרן, פחות שתי דקות מהזמן המצוין על האריזה.
- חותכים לפרוסות את הפטריות והבצל. מגרדים את הגבינות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- במחבת מחממים שמן זית. צורבים את הפטריות עד שהן משחימות מעט. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים מרווה, מלח ופלפל שחור.
- בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של הפסטה. מסדרים שכבה שנייה של הפטריות. מעליהן יוצקים את הבשמל, מפזרים מעט גבינה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-45 דקות.
- 10 דקות לפני סיום האפייה, מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד שהמאפה משחים.
כל יום בשעה 23:00 בערוץ Foody - הפודי היהודי עם אורי לייזרוביץ וקרן משפחת רודרמן (צילום, בימוי ועריכה: אור סיט)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
מה אפשר להשים במקום צדר כתום
היי שרה, אין תחליף לצ’דר הכתום במתכון הזה, אבל ניתן לקנות בכל רשתות השיווק הנבחרות ובמעדניות
איזה יופי. נראה מעולה. תודה על תגובתך.