מבשר על בואו של חג פורים: קולצ’ה בוכרי מלוח
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3791.0 קק״ל 7582.1 קק״לפחמימות 381.8 גרם 763.7 גרםשומן 157.0 גרם 314.1 גרםנתרן 4096.5 מ״ג 8192.9 מ״גחלבון 63.4 גרם 126.9 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 30.2 גרםשומן רווי 24.6 גרם 49.1 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 110.1 מ״ג 220.1 מ״גברזל 6.8 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 623.3 מ״ג 1246.6 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות3791
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3791.0 קק״ל 7582.1 קק״לפחמימות 381.8 גרם 763.7 גרםשומן 157.0 גרם 314.1 גרםנתרן 4096.5 מ״ג 8192.9 מ״גחלבון 63.4 גרם 126.9 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 30.2 גרםשומן רווי 24.6 גרם 49.1 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 110.1 מ״ג 220.1 מ״גברזל 6.8 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 623.3 מ״ג 1246.6 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 11.4 מ״גסגור
יש כל מיני מאכלים שמבשרים על התאריך, התקופה בשנה, החג המתקרב. יש פעמים שאפילו לא צריך לוח שנה, אלא רק לשים לב לריחות שבוקעים מן המטבח. שבוע לפני פורים ובכל בית בוכרי מתמלא בריח הקולצ׳ה באוויר.
מדובר בסוג של לחם/ קרקר שמכינים לקראת פורים. הלחם קריספי ופריך עם בצק שמכינים בקלות בכל בית. בכל משפחה קורצים אותו בצורה אחרת כל שלמעשה לכל משפחה יש את חותמת העיצוב שלה. והצורה שהיא בוחרת להכין.
יש כאלה שקורצים מסביב ויש שמשאירים עיגול חלק – תרגישו חופשי לקרוץ איך שבא לכם. המתכון הזה, הוא מתכון של סבתא שלי שהעבירה אותו אותו לאמא שלי, שהעבירה אותו אלי.
למאכל הזה יש עוד גרסה שנקראת ״קולצה קני״, הקולצה קני הוא הגרסה המתוקה ללחם האהוב, הוא מתקתק ומתובל בקימל.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 3791 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג קמח לבןמנופה
-
1 כף שמרים יבשים
-
100 גרם מזולה – ללא תוספת מלחרכה
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
1 כף סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
50 גרם וודקה
-
1 כוס מים פושרים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את המלח, מעליו את הקמח, שמרים, סוכר, ושאר המצרכים (מלבד המים) ומערביים.
- מוסיפים בהדרגה את כוס המים ולשים כ-7-8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותה ומניחים במקרר לשעה.
- לאחר מכן מחלקים את הבצדק ל-2, מרדדים כל חתיכה לעלה עבה, קורצים עיגולים לפי הגודל שרוצים, אפשר גם לצבוט את הבצק בקצוות כמו בתמונה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מחוררים כל עיגול בעזרת חותמת אוזבקית או מזלג, מורחים ביצה ומפזרים קצח או זרעי שומר.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות או עד להזהבה.
- בהצלחה! אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318מחכה לכם גם באינסטגרם שלי
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את המלח, מעליו את הקמח, שמרים, סוכר, ושאר המצרכים (מלבד המים) ומערביים.
- מוסיפים בהדרגה את כוס המים ולשים כ-7-8 דקות עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומבריק.
- מניחים את הבצק בקערה, מכסים אותה ומניחים במקרר לשעה.
- לאחר מכן מחלקים את הבצדק ל-2, מרדדים כל חתיכה לעלה עבה, קורצים עיגולים לפי הגודל שרוצים, אפשר גם לצבוט את הבצק בקצוות כמו בתמונה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מחוררים כל עיגול בעזרת חותמת אוזבקית או מזלג, מורחים ביצה ומפזרים קצח או זרעי שומר.
- אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות או עד להזהבה.
- בהצלחה! אם מתחשק לכם לדעת יותר על האוכל הבוכרי ובכלל, בואו לבקר אותי בסדנאות הבישול שלי!
לבירורים: 052-4597318מחכה לכם גם באינסטגרם שלי