מה עושים עם שאריות של פתיתים? חביתה לארוחת ערב בעשר דקות!
גם לכם נשארו פתיתים מאתמול ונמאס לכם לזרוק? הנה פתרון מעולה שמשלב את הפתיתים בחביתה של ארוחת הערב וכולם ילקקו את השפתיים. באחריות!
גם לכם נשארו פתיתים מאתמול ונמאס לכם לזרוק? הנה פתרון מעולה שמשלב את הפתיתים בחביתה של ארוחת הערב וכולם ילקקו את השפתיים. באחריות!
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 190.2 קק״ל 760.9 קק״לפחמימות 14.1 גרם 56.4 גרםשומן 8.9 גרם 35.5 גרםנתרן 450.4 מ״ג 1801.5 מ״גחלבון 11.8 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 316.5 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 44.4 מ״ג 177.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 176.3 מ״ג 705.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות190
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 190.2 קק״ל 760.9 קק״לפחמימות 14.1 גרם 56.4 גרםשומן 8.9 גרם 35.5 גרםנתרן 450.4 מ״ג 1801.5 מ״גחלבון 11.8 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.2 גרםכולסטרול 316.5 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 44.4 מ״ג 177.7 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 176.3 מ״ג 705.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.0 מ״גסגור
כנראה שאין בית שיש בו ילדים ולפחות פעם בשבוע נשאר בו סיר יתום במקרר עם שאריות של פתיתים שלאף אחד כבר לא בא לאכול.
אז שימו לב לטריק הבא שאתם תכינו בעשר דקות והילדים יטרפו ומעכשיו יבקשו בכל יום….אם תצליחו להתאפק ולא לגמור להם הכל בדרך לשולחן…
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 190 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 בצל בינוניקצוץ דק דק
-
1 כוס פתיתיםמלאים או רגילים. מבושלים
-
1 פלפל אדום קטןחתוך לקוביות קטנות או שאריות של בטטה אפויה וחתוכה, או ברוקולי מבושל, או כרובית, או פטריות (לא חובה)
-
5 ביצים M
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט מלח דקאו יותר, לפי הטעם
-
2 כפות זיתים ירוקיםמגולענים ופרוסים
-
4 כפות גבינה צהובה 9%מגוררת
אופן הכנה
- מחממים במחבת בינונית על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
- טורפים את הביצים בקערה עם הפלפל והמלח.
- מוסיפים למחבת את הפתיתים ומערבבים (כחצי דקה).
- מוסיפים את יתר הירקות (אם יש ובא לכם) ומערבבים.
- מוזגים את הביצים, מפזרים את הזיתים ואת הגבינה המגוררת, מנמיכים את הלהבה מכסים ומטגנים עד שהחביתה מתייצבת. אפשר להפוך את החביתה ולטגן קצת מהצד השני כדי שישחים, אבל לא חובה.
אופן הכנה
- מחממים במחבת בינונית על להבה בינונית את שמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.
- טורפים את הביצים בקערה עם הפלפל והמלח.
- מוסיפים למחבת את הפתיתים ומערבבים (כחצי דקה).
- מוסיפים את יתר הירקות (אם יש ובא לכם) ומערבבים.
- מוזגים את הביצים, מפזרים את הזיתים ואת הגבינה המגוררת, מנמיכים את הלהבה מכסים ומטגנים עד שהחביתה מתייצבת. אפשר להפוך את החביתה ולטגן קצת מהצד השני כדי שישחים, אבל לא חובה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן