מועכים וזוללים: סלט עגבניות שרי מעוכות
סלט עגבניות בשיטה גאונית ומהירה! סלט מעגבניות שרי שנמעכות ביד, עם בצל ירוק ועלי פטרוזיליה ונענע קצוצים דק, שמוגש לצד גבינה בולגרית ופיתה שתספוג את כל הטוב הזה
סלט עגבניות בשיטה גאונית ומהירה! סלט מעגבניות שרי שנמעכות ביד, עם בצל ירוק ועלי פטרוזיליה ונענע קצוצים דק, שמוגש לצד גבינה בולגרית ופיתה שתספוג את כל הטוב הזה
- Berko Made
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.7 קק״ל 742.8 קק״לפחמימות 19.4 גרם 77.5 גרםשומן 9.3 גרם 37.1 גרםנתרן 696.2 מ״ג 2784.6 מ״גחלבון 7.5 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסידן 45.0 מ״ג 179.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 401.7 מ״ג 1606.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות186
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.7 קק״ל 742.8 קק״לפחמימות 19.4 גרם 77.5 גרםשומן 9.3 גרם 37.1 גרםנתרן 696.2 מ״ג 2784.6 מ״גחלבון 7.5 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.7 גרםשומן רווי 2.0 גרם 7.8 גרםכולסטרול 3.8 מ״ג 15.0 מ״גסידן 45.0 מ״ג 179.9 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.2 מ״גאשלגן 401.7 מ״ג 1606.9 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.4 מ״גסגור
הנה משהו שלא ידעתם על עגבניות שרי – הרבה יותר טעים למעוך אותן במקום לחתוך!
משהו בביס נהיה קראנצ’י כזה וכייפי, בעצם כמו לאכול עגבנייה שלמה רק בלי החשש מהשפריצים.
זה גם כיף נורא להכין… (הפעם השפריצים באופן הכנה אז תיזהרו).
סלט עגבניות שרי עם עשבי תיבול שכל מה שצריך לידו זו פיתה שאפשר לטבול במיץ וקצת בולגרית או כל גבינה אחרת שאוהבים. תענוג מושלם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 186 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
500 גרם עגבניות שרי
-
3 בצל ירוק קטנים
-
3 כפות פטרוזיליה
-
1/3 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
5 עלי נענע
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
3 כפות שמן זית
-
1/3 כפית מלח גס
הגשה
-
1 פיתה בינוניתמרוחה בשמן זית שהוכנסה לכמה דקות לתנור במצב גריל
-
100 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפלפל החריף.
- בקערה גדולה, מועכים את העגבניות אחת אחת (אני ממליצה להחזיק עם האצבע והאגודל את שני הקצוות של העגבנייה ולתת צביטה. כדאי לכסות עם היד השנייה מעל כדי לעצור את השפריצים).
- מוסיפים לעגבניות את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפלפל החריף שחתכנו מראש ובעזרת הידיים (אפשר גם עם סכין כמובן) קורעים את עלי הנענע ומוסיפים לקערה.
- מתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.
- מערבבים היטב ומגישים עם פיתה וגבינה בולגרית בצד.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפלפל החריף.
- בקערה גדולה, מועכים את העגבניות אחת אחת (אני ממליצה להחזיק עם האצבע והאגודל את שני הקצוות של העגבנייה ולתת צביטה. כדאי לכסות עם היד השנייה מעל כדי לעצור את השפריצים).
- מוסיפים לעגבניות את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפלפל החריף שחתכנו מראש ובעזרת הידיים (אפשר גם עם סכין כמובן) קורעים את עלי הנענע ומוסיפים לקערה.
- מתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון.
- מערבבים היטב ומגישים עם פיתה וגבינה בולגרית בצד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן