מושלם ברמות של כלה גיאורגית: חצ’פורי מדופדף של ג’אנה חן
- ג'אנה חן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.1 קק״ל 3344.5 קק״לפחמימות 50.0 גרם 399.7 גרםשומן 15.1 גרם 121.0 גרםנתרן 900.8 מ״ג 7206.2 מ״גחלבון 23.7 גרם 189.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 5.2 גרם 41.4 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1181.9 מ״גסידן 305.7 מ״ג 2445.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 174.5 מ״ג 1395.8 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות418
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 418.1 קק״ל 3344.5 קק״לפחמימות 50.0 גרם 399.7 גרםשומן 15.1 גרם 121.0 גרםנתרן 900.8 מ״ג 7206.2 מ״גחלבון 23.7 גרם 189.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 13.5 גרםשומן רווי 5.2 גרם 41.4 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1181.9 מ״גסידן 305.7 מ״ג 2445.6 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.5 מ״גאשלגן 174.5 מ״ג 1395.8 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 13.0 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 418 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
תערובת גבינות
-
200 גרם גבינת חמד 5%
-
200 גרם גבינת מוצרלה
-
200 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
3 כפות גדושות גראנה פדנומגורדת
-
3 ביצים Lטרופות
-
1 קורט מלח דקבמידת הצורך
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר על מהירות נמוכה ולשים 10 דקות, מידי פעם בודקים ומרגישים את הבצק, אם רטוב מידי מוסיפים מעט קמח.
- כשהבצק אחיד והגלוטן החל להתפתח, מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה חצי שעה מכוסה במגבת.
- לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק לכדורים ,כל כדור בצק 110 גרם ומכסים את הכדורים.
- לשים כל כדור בנפרד היטב ומכדררים לכדור חלק ויפה. בעזרת היד או מברשת משמנים מעט את כדורי הבצק, מכסים ומתפיחים לפחות חצי שעה נוספת.
- מכינים את תערובת הגבינות: מניחים את הגבינות בקערה גדולה ובעזרת מטרפה מערבבים אותן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. תטעמו את התערובת ורק אז הוסיפו מלח, או עוד כף של גבינת גראנה פדנו.
- מכינים את החצ’פורי: מרדדים כל בצק בנפרד על משטח מקומח לעיגול קטן, ממשיכים כך עם שאר הכדורים ויוצרים ערמה של עיגולי בצק. הופכים את הערמה ומתחילים לרדד שוב את הבצק הראשון.
- בשלב הזה מרדדים הכי דק שאפשר, חשוב לא ליצור קרעים.
- מכינים קערה עם שמן וטובלים את הידיים בשמן, בעזרת ידיים משומנות פותחים את הבצק דק ככל שאפשר, ממשיכים לפתוח על משטח מעט משומן, מטפטפים מעט שמן על הבצק.
- כאשר הבצק דק ושקוף מתחילים את הקיפול: מקפלים שליש, מעליו את השליש הנותר, שוב שליש מהקצה השני ושוב את השליש הנותר מעליו. מניחים תערובת גבינות במרכז הבצק, סוגרים את הבצק פינה נגד פינה תוך כדי מתיחה של הבצק.
- פותחים קצת את הבצק ומכניסים עוד נגיעה של מילוי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של חצי שעה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר על מהירות נמוכה ולשים 10 דקות, מידי פעם בודקים ומרגישים את הבצק, אם רטוב מידי מוסיפים מעט קמח.
- כשהבצק אחיד והגלוטן החל להתפתח, מוציאים את הבצק מהמיקסר וממשיכים ללוש על משטח מקומח עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה חצי שעה מכוסה במגבת.
- לאחר חצי שעה מחלקים את הבצק לכדורים ,כל כדור בצק 110 גרם ומכסים את הכדורים.
- לשים כל כדור בנפרד היטב ומכדררים לכדור חלק ויפה. בעזרת היד או מברשת משמנים מעט את כדורי הבצק, מכסים ומתפיחים לפחות חצי שעה נוספת.
- מכינים את תערובת הגבינות: מניחים את הגבינות בקערה גדולה ובעזרת מטרפה מערבבים אותן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. תטעמו את התערובת ורק אז הוסיפו מלח, או עוד כף של גבינת גראנה פדנו.
- מכינים את החצ’פורי: מרדדים כל בצק בנפרד על משטח מקומח לעיגול קטן, ממשיכים כך עם שאר הכדורים ויוצרים ערמה של עיגולי בצק. הופכים את הערמה ומתחילים לרדד שוב את הבצק הראשון.
- בשלב הזה מרדדים הכי דק שאפשר, חשוב לא ליצור קרעים.
- מכינים קערה עם שמן וטובלים את הידיים בשמן, בעזרת ידיים משומנות פותחים את הבצק דק ככל שאפשר, ממשיכים לפתוח על משטח מעט משומן, מטפטפים מעט שמן על הבצק.
- כאשר הבצק דק ושקוף מתחילים את הקיפול: מקפלים שליש, מעליו את השליש הנותר, שוב שליש מהקצה השני ושוב את השליש הנותר מעליו. מניחים תערובת גבינות במרכז הבצק, סוגרים את הבצק פינה נגד פינה תוך כדי מתיחה של הבצק.
- פותחים קצת את הבצק ומכניסים עוד נגיעה של מילוי.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים לאפייה של חצי שעה.
תגובות (11)
היי, נראה מתכון מצויין ואת מסבירה מצויין את השלבים. מעוניינת להכין, לשמור במקרר/מקפיא ולהכין למחרת כדי לשמור על הקראנץ. אפשרי?
עדיף להקפיא בסיום ההכנה, בסיום שלב 11 באופן ההכנה (לפני האפייה). לא לשמור במקרר. נשמח לדעת איך יצא
מהממת את!!! תודה על המתכון🌹🌹🌹🌹הולכת להכין עכשיו !!!!
תודה רבה אינה
היי, תודה על המתכון (: יש לי שאלה, במה אפשר להחליף את הוודקה? אין לי בבית. סוג אלכוהול אחר יכול להחליף את הוודקה?
היי, אפשר להשתמש בכל משקה אלכוהולי עם אחוזי אלכוהול גבוהים (ברנדי למשל) וגם אפשר לוותר עליו בכלל (יש הטוענים כי האלכוהול יוצר בועיות בבצק בזמן הטיגון שגורם לו להיות יותר אוורירי). בהצלחה!