מושלמת – עוגת שוקולד ללא קמח
עוגה שוקולדית, נימוחה ומושלמת לאירוח, למסיבה או סתם לפינוק והכי חשוב שהיא לא מכילה אפילו גרם אחד של קמח אז היא הולכת לככב אצלכם בפסח
עוגה שוקולדית, נימוחה ומושלמת לאירוח, למסיבה או סתם לפינוק והכי חשוב שהיא לא מכילה אפילו גרם אחד של קמח אז היא הולכת לככב אצלכם בפסח
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 443.8 קק״ל 3550.1 קק״לפחמימות 49.3 גרם 394.5 גרםשומן 22.9 גרם 183.2 גרםנתרן 352.5 מ״ג 2820.1 מ״גחלבון 11.4 גרם 91.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.0 גרםשומן רווי 11.8 גרם 94.6 גרםכולסטרול 262.4 מ״ג 2099.2 מ״גסידן 81.0 מ״ג 648.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 210.9 מ״ג 1687.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 6 שעות
-
קלוריות444
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 443.8 קק״ל 3550.1 קק״לפחמימות 49.3 גרם 394.5 גרםשומן 22.9 גרם 183.2 גרםנתרן 352.5 מ״ג 2820.1 מ״גחלבון 11.4 גרם 91.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 9.0 גרםשומן רווי 11.8 גרם 94.6 גרםכולסטרול 262.4 מ״ג 2099.2 מ״גסידן 81.0 מ״ג 648.4 מ״גברזל 1.6 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 210.9 מ״ג 1687.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 6 שעות | קלוריות 444 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
-
1 כוס סוכר לבן
-
6 ביצים Lמופרדות
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 מיכל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כוס חלב 3%
-
100 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חלב 3%
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר במיקסר עד ליצירת קצף.
- מערבבים את החלמונים עם אינסטנט פודינג שוקולד למרקם אחיד ומקפלים אם הקצף.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים). מקררים את העוגה לטמפ’ החדר.
- מקציפים את הפודינג וניל עם השמנת המתוקה וכוס החלב ליצירת קצפת חלקה.
- מורחים את הקרם מעל התחתית האפויה.
- מיסים את השוקולד המריר עם 2 כפות החלב. מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את הביצה הטרופה אל השוקולד החמים.
- מזלפים את קרם השוקולד מעל הקרם הראשון בעדינות. מכסים, מניחים במקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר במיקסר עד ליצירת קצף.
- מערבבים את החלמונים עם אינסטנט פודינג שוקולד למרקם אחיד ומקפלים אם הקצף.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות (עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים). מקררים את העוגה לטמפ’ החדר.
- מקציפים את הפודינג וניל עם השמנת המתוקה וכוס החלב ליצירת קצפת חלקה.
- מורחים את הקרם מעל התחתית האפויה.
- מיסים את השוקולד המריר עם 2 כפות החלב. מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את הביצה הטרופה אל השוקולד החמים.
- מזלפים את קרם השוקולד מעל הקרם הראשון בעדינות. מכסים, מניחים במקרר לפחות ל-4 שעות לפני ההגשה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
אפשר להמיר את זה לפרווה עם שמנת צמחית וחלב צמחי?
בהחלט
איך להקציף נכון חלבונים ישירות עם הסוכר, או קודם להקציף חלבונים ורק בסוף להוסיף סוכר?
למה צריך ביצה בשוקולד לזילוף? יש תחליף לזה?