מנה מנצחת אצלכם בצלחת: עוף עם זיתים, לימון כבוש וסלט גזר מרוקאי
הנסיך הצפון אפריקאי, הלימון הכבוש, פוגש באחד משבעת המינים, הזית, וביחד הם הופכים את מנת העוף הזו לחגיגה צבעונית ומקפיצה
הנסיך הצפון אפריקאי, הלימון הכבוש, פוגש באחד משבעת המינים, הזית, וביחד הם הופכים את מנת העוף הזו לחגיגה צבעונית ומקפיצה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.2 קק״ל 2208.8 קק״לפחמימות 12.4 גרם 49.4 גרםשומן 53.6 גרם 214.4 גרםנתרן 1799.8 מ״ג 7199.1 מ״גחלבון 2.6 גרם 10.3 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.3 מ״ג 281.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 469.0 מ״ג 1876.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.2 קק״ל 2208.8 קק״לפחמימות 12.4 גרם 49.4 גרםשומן 53.6 גרם 214.4 גרםנתרן 1799.8 מ״ג 7199.1 מ״גחלבון 2.6 גרם 10.3 גרםסיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 70.3 מ״ג 281.1 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 469.0 מ״ג 1876.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 552 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
1/4 כוס שמן זית
רוטב
-
1 פלפל אדום בינונימתוק יבש
-
1/2 כוס מים רותחים
-
4 כפות לימון כבוש
-
200 גרם זיתים ירוקיםללא גלעין
-
3 שיני שום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/4 כוס שמן זית
-
2 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניותחתוכות גס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 ליטר מים
סלט גזר מרוקאי
-
3 גזרים בינוניים
-
1 חופן כוסברה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מטגנים במחבת רחבה את שוקי העוף בשמן הזית כך שכל צדדיו יהיו זהובים.
- משרים את הפלפל היבש המתוק במים הרותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים, מנקים מהזרעים ומהעוקץ וחותכים לחתיכות גדולות.
- במעבד המזון טוחנים יחד בפולסים (2-3 פעמים) את הלימון הכבוש, הזיתים, השום, הפפריקה המתוקה, שמן הזית, העגבניות המלח והפלפל האדום החתוך. עד שמתקבלת מחית לא חלקה אלא עם חתיכות קטנות.
- מוסיפים את הרוטב למחבת עם שוקי העוף. מוסיפים את המים ומערבבים מעט.
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
- מכינים את סלט הגזר המרוקאי: במעבד מזון חותכים הגזרים לקוביות.
- מוסיפים את שמן הזית, הפפריקה והכוסברה הקצוצה ומגישים לצד העוף.
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מטגנים במחבת רחבה את שוקי העוף בשמן הזית כך שכל צדדיו יהיו זהובים.
- משרים את הפלפל היבש המתוק במים הרותחים כ-5 דקות. מסננים מהמים, מנקים מהזרעים ומהעוקץ וחותכים לחתיכות גדולות.
- במעבד המזון טוחנים יחד בפולסים (2-3 פעמים) את הלימון הכבוש, הזיתים, השום, הפפריקה המתוקה, שמן הזית, העגבניות המלח והפלפל האדום החתוך. עד שמתקבלת מחית לא חלקה אלא עם חתיכות קטנות.
- מוסיפים את הרוטב למחבת עם שוקי העוף. מוסיפים את המים ומערבבים מעט.
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים.
- מכינים את סלט הגזר המרוקאי: במעבד מזון חותכים הגזרים לקוביות.
- מוסיפים את שמן הזית, הפפריקה והכוסברה הקצוצה ומגישים לצד העוף.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אכין לנכדים שלי
הזכיר לי את המתכון של חמותי. כל הבית התמלא ריחות נעימים. יצא מעדן
מתאים לי לארוחת צהריים