מנקה רעלים: תבשיל קארי על אורז כרובית
הגר שפר מכינה תבשיל קארי ריחני וטעים לארוחת צהריים או ערב - עם עוף או טופו, ג'ינג'ר וחלב קוקוס, מוגש על "אורז" כרובית שמשלים את המנה לארוחה מאוזנת ומשביעה
הגר שפר מכינה תבשיל קארי ריחני וטעים לארוחת צהריים או ערב - עם עוף או טופו, ג'ינג'ר וחלב קוקוס, מוגש על "אורז" כרובית שמשלים את המנה לארוחה מאוזנת ומשביעה
- הגר שפר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 869.0 קק״ל 1738.0 קק״לפחמימות 30.5 גרם 61.0 גרםשומן 50.4 גרם 100.7 גרםנתרן 971.5 מ״ג 1943.0 מ״גחלבון 72.3 גרם 144.5 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 29.6 גרםשומן רווי 40.0 גרם 80.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 182.8 מ״ג 365.5 מ״גברזל 6.2 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 2093.4 מ״ג 4186.7 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות869
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 869.0 קק״ל 1738.0 קק״לפחמימות 30.5 גרם 61.0 גרםשומן 50.4 גרם 100.7 גרםנתרן 971.5 מ״ג 1943.0 מ״גחלבון 72.3 גרם 144.5 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 29.6 גרםשומן רווי 40.0 גרם 80.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 182.8 מ״ג 365.5 מ״גברזל 6.2 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 2093.4 מ״ג 4186.7 מ״גאבץ 2.3 מ״ג 4.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 869 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף או טופו בקארי
-
400 גרם חזה עוף שלםחתוך לקוביות או 300 גרם טופו חתוך לקוביות גדולות
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
1 כוס חלב קוקוס18%
-
1 כף שמן קוקוס
-
1 כפית שורש ג’ינג’רכתוש
-
1 כפית אבקת קאריאו ממרח קארי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אורז כרובית
-
1 כרובית בינוניתחתוכה לפרחים ללא הגבעולים
-
1 כף שמן קוקוס
-
1 1/2 כוסות מים רותחים
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל ואת קוביות העוף או הטופו בכף של שמן קוקוס.
- מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב. כאשר העוף או הטופו כמעט מוכן מוסיפים את הג’ינג’ר והקארי ומערבבים, מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20 דקות בזמן שמכינים את האורז-כרובית.
- קוצצים את פרחי הכרובית לחתיכות קטנות (בגודל גרגר אורז) עם סכין חדה או במעבד מזון.
- מחממים מחבת רחבה עם מכסה או סיר קטן עם מכסה ומוסיפים את כף שמן הקוקוס, מטגנים קלות את גרגרי הכרובית מבלי שיישרפו, מתבלים במלח ומוסיפים כוס וחצי של מים רותחים.
- מביאים לרתיחה ומממשיכים לבשל 15 דקות על אש קטנה.
- מחלקים את מנת האורז-כרובית לשתי מנות ועל כל מנה מניחים מחצית מתבשיל הקארי, מנה אחת מגישים ואת המנה השנייה שומרים ליום הבא.
אופן הכנה
- במחבת גדולה מטגנים את הבצל ואת קוביות העוף או הטופו בכף של שמן קוקוס.
- מתבלים במלח ופלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב. כאשר העוף או הטופו כמעט מוכן מוסיפים את הג’ינג’ר והקארי ומערבבים, מוסיפים למחבת את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20 דקות בזמן שמכינים את האורז-כרובית.
- קוצצים את פרחי הכרובית לחתיכות קטנות (בגודל גרגר אורז) עם סכין חדה או במעבד מזון.
- מחממים מחבת רחבה עם מכסה או סיר קטן עם מכסה ומוסיפים את כף שמן הקוקוס, מטגנים קלות את גרגרי הכרובית מבלי שיישרפו, מתבלים במלח ומוסיפים כוס וחצי של מים רותחים.
- מביאים לרתיחה ומממשיכים לבשל 15 דקות על אש קטנה.
- מחלקים את מנת האורז-כרובית לשתי מנות ועל כל מנה מניחים מחצית מתבשיל הקארי, מנה אחת מגישים ואת המנה השנייה שומרים ליום הבא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן