בוש קאבר דסקטופ

קציצות עוף מטוגנות ברוטב חמד (רוטב חמוץ עם כורכום)

מתכון משגע של קציצות עוף פריכות מבחוץ ורכות מבפנים עם כוסברה, סלרי, שמיר ובצלים ושפע טעמים ביתיים ומנחמים. מנה עיקרית קלאסית שתשתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו
מתכון משגע של קציצות עוף פריכות מבחוץ ורכות מבפנים עם כוסברה, סלרי, שמיר ובצלים ושפע טעמים ביתיים ומנחמים. מנה עיקרית קלאסית שתשתלב נהדר עם כל תוספת שתבחרו
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.4 קק״ל 2910.8 קק״ל
    פחמימות 6.3 גרם 158.5 גרם
    שומן 5.1 גרם 127.0 גרם
    נתרן 544.1 מ״ג 13601.5 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 230.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 72.0 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 58.0 מ״ג 1450.8 מ״ג
    סידן 79.5 מ״ג 1986.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 32.4 מ״ג
    אשלגן 675.3 מ״ג 16883.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 22.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    28
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    116
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 116.4 קק״ל 2910.8 קק״ל
    פחמימות 6.3 גרם 158.5 גרם
    שומן 5.1 גרם 127.0 גרם
    נתרן 544.1 מ״ג 13601.5 מ״ג
    חלבון 9.2 גרם 230.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 72.0 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 31.0 גרם
    כולסטרול 58.0 מ״ג 1450.8 מ״ג
    סידן 79.5 מ״ג 1986.8 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 32.4 מ״ג
    אשלגן 675.3 מ״ג 16883.5 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 22.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
מערכת Foody
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: ממערבבים במעבד המזון את העוף, הסלרי, השמיר, הכוסברה, הבצל הירוק, הבצל הלבן, השום, הביצים, הכורכום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל לתערובת אחידה.

    קוצצים את כל החומרים במעבד מזון. צילום: שניר גוואטה.
    קוצצים את כל החומרים במעבד מזון (צילום: דרור עינב)

  2. יוצרים קציצות שטוחות בעזרת ידיים מעט רטובות ומטגנים במחבת חצי טיגון כך שלא יהיו לגמרי מבושלות. מניחים בצד על גבי צלחת מרופדת בנייר אפייה לספיגת שאריות השמן.
  3. מכינים את הרוטב: מאדים במעט שמן את השום עם הסלרי, מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לאדות, מוזגים את מיץ הלימון והמים ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך (אם הרוטב יוצא חמוץ מידי אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים).
  5. מכניסים את הקציצות המטוגנות לרוטב.
  6. מגישים את הקציצות: מפזרים את השמיר והפטרוזיליה על הקציצות ברוטב ומגישים.

    קציצות עוף מטוגנות ברוטב חמד חמוץ.(צילום: דרור עינב)
    קציצות עוף מטוגנות ברוטב חמד חמוץ.(צילום: דרור עינב)


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קציצות עוף מטוגנות ברוטב חמד (רוטב חמוץ עם כורכום)

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    Lizzy Shaanan

    שאלה 1: אפשר עם בקר טחון במקום עוף? שאלה 2: 500 מ”ל מיץ לימון זה לא יוצא חמוץ מידיי?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ליזי,
      כן אפשר עם בשר טחון
      וזה אכן מתכון לאוהבי החמוץ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות