מקסיקו פינת אסיה: תירס צלוי על האש ברטבי צ׳ילי וטריאקי
מנה נהדרת וקלילה שכיף לאכול כתוספת או כנשנוש מפנק! קלחי תירס צלויים ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב טריאקי - אתם תבחרו!
מנה נהדרת וקלילה שכיף לאכול כתוספת או כנשנוש מפנק! קלחי תירס צלויים ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב טריאקי - אתם תבחרו!
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.8 קק״ל 1174.7 קק״לפחמימות 23.6 גרם 188.7 גרםסוכר 5.8 גרם 46.6 גרםשומן 5.5 גרם 43.7 גרםנתרן 174.9 מ״ג 1399.2 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.1 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.4 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״גסידן 1.9 מ״ג 15.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 16.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות147
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 146.8 קק״ל 1174.7 קק״לפחמימות 23.6 גרם 188.7 גרםסוכר 5.8 גרם 46.6 גרםשומן 5.5 גרם 43.7 גרםנתרן 174.9 מ״ג 1399.2 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.1 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.4 גרםשומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״גסידן 1.9 מ״ג 15.1 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״גאשלגן 2.1 מ״ג 16.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
איזה תירס צלוי ומשגע, לא ברוטב אחד אלא בשניים! אפילו קובי אדרי לא בטוח איזה טעם הוא אוהב יותר. מה אתם אומרים? קבלו קלחי תירס שלמים ברוטב טריאקי וברוטב צ’ילי מתוק שצולים על המנגל (או על הגריל גז) וזוללים בכיף. ארוחת צהריים, ערב או ארוחה לילית, מתכון מנצח במינימום מאמץ.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 147 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
תירס
-
8 יחידות תירס טרי
ציפוי צ'ילי מתוק
-
50 גרם חמאהבטמפרטורת החדר
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק קנור
-
חופן כוסברהקצוצה
-
מליים אחד
ציפוי טריאקי
-
4 כפות רוטב טריאקי קנור
-
1 כפית שמן שומשום
-
1 כוס קורנפלור
-
חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפים כף מלח. מוסיפים את קלחי התירס ומבשלים 7-8 דקות, לא יותר מכך, ומוציאים מהמים.
- מערבבים בקערה אחת את החמאה ורוטב הצ’ילי המתוק. מערבבים בקערה נוספת את רוטב הטריאקי ושמן השומשום.
- מדליקים את המנגל או את גריל הגז.
- מצפים ארבעה קלחי תירס בקורנפלור ומהדקים היטב.
- מניחים את כל קלחי התירס על הגריל. מורחים את רוטב הטריאקי עם שמן השומשום על קלחי התירס שעם הקורנפלור ואת רוטב הצ’ילי המתוק עם החמאה על ארבעת קלחי התירס הנוספים.
- מסובבים את הקלחים כל דקה-שתיים ומורחים שכבה נוספת של רוטב.
- לאחר כ-10 דקות, כשקלחי התירס השתזפו וקיבלו את הגווון הרצוי, מוציאים מהמנגל.
- מפזרים על קלחי התירס עם רוטב הצ’ילי המתוק את הכוסברה והליים, ועל התירס עם הטריאקי את הבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפים כף מלח. מוסיפים את קלחי התירס ומבשלים 7-8 דקות, לא יותר מכך, ומוציאים מהמים.
- מערבבים בקערה אחת את החמאה ורוטב הצ’ילי המתוק. מערבבים בקערה נוספת את רוטב הטריאקי ושמן השומשום.
- מדליקים את המנגל או את גריל הגז.
- מצפים ארבעה קלחי תירס בקורנפלור ומהדקים היטב.
- מניחים את כל קלחי התירס על הגריל. מורחים את רוטב הטריאקי עם שמן השומשום על קלחי התירס שעם הקורנפלור ואת רוטב הצ’ילי המתוק עם החמאה על ארבעת קלחי התירס הנוספים.
- מסובבים את הקלחים כל דקה-שתיים ומורחים שכבה נוספת של רוטב.
- לאחר כ-10 דקות, כשקלחי התירס השתזפו וקיבלו את הגווון הרצוי, מוציאים מהמנגל.
- מפזרים על קלחי התירס עם רוטב הצ’ילי המתוק את הכוסברה והליים, ועל התירס עם הטריאקי את הבצל הירוק ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן