-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 86.5 קק״ל 518.9 קק״לפחמימות 13.0 גרם 77.8 גרםשומן 1.8 גרם 10.7 גרםנתרן 121.7 מ״ג 730.2 מ״גחלבון 3.6 גרם 21.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 6.1 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסידן 86.9 מ״ג 521.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 312.9 מ״ג 1877.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות87
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 86.5 קק״ל 518.9 קק״לפחמימות 13.0 גרם 77.8 גרםשומן 1.8 גרם 10.7 גרםנתרן 121.7 מ״ג 730.2 מ״גחלבון 3.6 גרם 21.9 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 1.0 גרם 6.1 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסידן 86.9 מ״ג 521.3 מ״גברזל 0.7 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 312.9 מ״ג 1877.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 87 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
-
1 בצל גדול
-
1 גזר גדול
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 בטטות בינוניים
-
5 כוסות מים מינרליים
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1 כף סוכר חום
-
1/2 כוס שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
הגשה
-
1גביע או 180 גרם יוגורט כבשים
-
1/3 כוס עירית
אופן הכנה
- קולפים בטטות וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קוצצים דק בצל. מגרדים גס גזר בפומפיה.
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן.
- מוסיפים בצל וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך.
- מוסיפים כמון ושבבי צ’ילי ומטגנים כדקה, עד שעולה ריח.
- מוסיפים בטטות, מים, רוטב סויה וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטה רכה.
- מוסיפים שיבולת שועל ומבשלים כ-7 דקות, עד ששיבולת השועל מבושלת.
- מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחלקים מרק לקערות. מניחים מעל כפית גדושה של יוגורט ומפזרים עירית.
אופן הכנה
- קולפים בטטות וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- קוצצים דק בצל. מגרדים גס גזר בפומפיה.
- מחממים סיר בינוני על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן.
- מוסיפים בצל וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה, עד שהבצל רך.
- מוסיפים כמון ושבבי צ’ילי ומטגנים כדקה, עד שעולה ריח.
- מוסיפים בטטות, מים, רוטב סויה וסוכר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהבטטה רכה.
- מוסיפים שיבולת שועל ומבשלים כ-7 דקות, עד ששיבולת השועל מבושלת.
- מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחלקים מרק לקערות. מניחים מעל כפית גדושה של יוגורט ומפזרים עירית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן