שיהיה לכם יום כתום: מרק דלעת עם עדשים כתומות
יש אנשים שלא מחכים לחורף כדי לשתות קערת מרק טעימה - מתכון מנצח של מרק דלעת עם עדשים כתומות קל ומהיר להכנה. שיהיה לכולנו יום כתום!
יש אנשים שלא מחכים לחורף כדי לשתות קערת מרק טעימה - מתכון מנצח של מרק דלעת עם עדשים כתומות קל ומהיר להכנה. שיהיה לכולנו יום כתום!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.1 קק״ל 1380.4 קק״לפחמימות 30.8 גרם 184.8 גרםסוכר 8.6 גרם 51.4 גרםשומן 4.0 גרם 24.1 גרםנתרן 1499.7 מ״ג 8998.0 מ״גחלבון 9.9 גרם 59.6 גרםסיבים תזונתיים 10.6 גרם 63.4 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 105.5 מ״ג 632.7 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.5 מ״גאשלגן 997.4 מ״ג 5984.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות230
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 230.1 קק״ל 1380.4 קק״לפחמימות 30.8 גרם 184.8 גרםסוכר 8.6 גרם 51.4 גרםשומן 4.0 גרם 24.1 גרםנתרן 1499.7 מ״ג 8998.0 מ״גחלבון 9.9 גרם 59.6 גרםסיבים תזונתיים 10.6 גרם 63.4 גרםשומן רווי 0.6 גרם 3.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 105.5 מ״ג 632.7 מ״גברזל 4.6 מ״ג 27.5 מ״גאשלגן 997.4 מ״ג 5984.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 230 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות
-
1 שורש פטרוזיליהקלוף וחתוך לקוביות
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 ק"ג דלעתקלופה וחתוכה גס
-
1 תפוח אדמה בינוניקלוף וחתוך גס
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית בהרט
-
1/4 כפית הל טחון
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
2 ליטר מים רותחים
-
2 כוסות עדשים כתומות
-
1 1/2 כפות גדושות אבקת מרק בטעם עוף
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
200 גרם עלי בייבי תרד
אופן הכנה
- מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל, השום ושורש הפטרוזיליה עד להזהבת הבצל. מוסיפים את הכמון, הבהרט, ההל והקינמון ומערבבים.
- בינתיים, חותכים את הדלעת ותפוח האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- טוחנים את הירקות בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
- מתבלים את המרק באבקת המרק בטעם עוף, מלח ופלפל ומערבבים. אם הוא סמיך מדי - מוסיפים עוד קצת מים רותחים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מוסיפים את עלי הבייבי תרד, מערבבים היטב ומשאירים עם מכסה ל-10 דקות
- מגישים ושומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל, השום ושורש הפטרוזיליה עד להזהבת הבצל. מוסיפים את הכמון, הבהרט, ההל והקינמון ומערבבים.
- בינתיים, חותכים את הדלעת ותפוח האדמה לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- טוחנים את הירקות בתוך הסיר בעזרת בלנדר מוט.
- מוסיפים את העדשים, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות.
- מתבלים את המרק באבקת המרק בטעם עוף, מלח ופלפל ומערבבים. אם הוא סמיך מדי - מוסיפים עוד קצת מים רותחים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
- מוסיפים את עלי הבייבי תרד, מערבבים היטב ומשאירים עם מכסה ל-10 דקות
- מגישים ושומרים בכלי אטום.
בשיתוף עם קנור
טיפ מהדיאטנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
מרק כתום מחמם לימי הסערה שתכף מגיעה
איך מתאים במיוחד שקר עכשיו בחוץ
גרסה מעניינת למרק כתום
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה בריאה קנור
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מהירה קנור
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחה צמחונית קנור
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מרקים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים