תמרה אהרוני מזמנת את הסתיו עם מתכון של מרק דלעת ערמונים ומרווה
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 304.8 קק״ל 1219.3 קק״לפחמימות 18.7 גרם 75.0 גרםשומן 26.1 גרם 104.3 גרםנתרן 976.4 מ״ג 3905.6 מ״גחלבון 2.0 גרם 8.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 131.4 מ״ג 525.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 206.5 מ״ג 825.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות305
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 304.8 קק״ל 1219.3 קק״לפחמימות 18.7 גרם 75.0 גרםשומן 26.1 גרם 104.3 גרםנתרן 976.4 מ״ג 3905.6 מ״גחלבון 2.0 גרם 8.0 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 131.4 מ״ג 525.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 206.5 מ״ג 825.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
“זוכר את נובמבר? עננים עננים בעיניי”
לא עננים ולא נעלים, כבר נובמבר ולא משנה כמה אני משלה את עצמי ש”הנה הנה מתחיל הסתיו” ו”ממש מתחיל להיות קריר”, הגיע הזמן שאני אודה באמת: ממש לא קריר והסתיו כרגיל מאחר.
אז במקום להתרגז ממזג האוויר אני בוחרת להתמקד במשפט “מחשבה יוצרת מציאות”. אולי אם אחשוב מספיק חזק שכבר סתיו, אולי אם אלבש סריגים וחולצות עם שרוולים ארוכים, אולי אם אכין מרק אז הנה הנה יגיע הסתיו.
אז עשיתי סיבוב בשוק כהרגלי ביום שישי והתלבטתי איזה מרק להכין. כשראיתי את דלעות הערמונים נגמרה ההתלבטות. דלעת ערמונים זו דלעת משגעת! מתקתקה ואגוזית, בגודל מושלם, מאוד מגוונת – אפשר להכין ממנה המון דברים מתוקים או מלוחים, היא נשמרת המון זמן ובעיקר היא כל כך כל כך טעימה!
המרק הזה הוא אחד המרקים האהובים עליי. חוץ מזה שהוא נורא טעים ואפשר להפוך אותו לטבעוני בקלות, הוא גם לא משמין, והעיקר הוא שהוא ממש קל להכנה. את רוב העבודה עושה הדלעת ועושה התנור, ומה שנשאר זה רק לטחון כמה מרכיבים יחד ולבשל ממש זמן קצר.
אני משדרגת את המתכון עם קריספי מרווה שמפזרים על המרק לפני ההגשה כי כידוע דלעת ומרווה הן חברות הכי טובות.
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 305 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דלעת
-
1 1/2 ק"ג דלעת ערמונים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
מרק
-
5 כפות שמן זית
-
25 גרם חמאה
-
5 עלי מרווה
-
2 בצלים סגולים בינונייםקלופים וקצוצים
-
4 שיני שום
-
6 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 כפות סירופ מייפל
-
1 ליטר מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
קריספי מרווה
-
20 עלי מרווה
-
1 כף שמן זית
-
1/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל לבן טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חוצים את דלעות הערמונים לחצי, בעזרת כפית מרוקנים מהגרעינים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור על חצאי הדלעות.
- אופים כ-20-30 דק עד שהדלעות מתרככות ומשחימות קלות.
- בעזרת כף מרוקנים את תוך הדלעות מהקליפה (שומרים את התוך וזורקים את הקליפה).
- מכינים את המרק: קולפים וקוצצים את הבצל, שום והג’ינג’ר.
- בסיר גדול מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את אליו את המרווה, בצל, שום וג’ינג’ר ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הדעלת ומערבבים מעט.
- מוסיפים את המייפל, מים מלח ופלפל.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים הכל היטב למרק חלק.
- מבשלים כ-15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים קריספי מרווה: מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- שמים בקערית את עלי המרווה, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שעלי המרווה מצופים באופן אחיד בשמן.
- פורסים את העלים שטוחים ובמרווחים זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-15-20 דקות.
- לפני הגשת המרק מפזרים עליו מהקריספי מרווה ואם רוצים גם כף יוגורט או קרם פרש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- חוצים את דלעות הערמונים לחצי, בעזרת כפית מרוקנים מהגרעינים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מזלפים שמן זית, מלח ופלפל שחור על חצאי הדלעות.
- אופים כ-20-30 דק עד שהדלעות מתרככות ומשחימות קלות.
- בעזרת כף מרוקנים את תוך הדלעות מהקליפה (שומרים את התוך וזורקים את הקליפה).
- מכינים את המרק: קולפים וקוצצים את הבצל, שום והג’ינג’ר.
- בסיר גדול מחממים שמן זית.
- כשהשמן חם מוסיפים את אליו את המרווה, בצל, שום וג’ינג’ר ומטגנים כ-3-4 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הדעלת ומערבבים מעט.
- מוסיפים את המייפל, מים מלח ופלפל.
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים הכל היטב למרק חלק.
- מבשלים כ-15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים קריספי מרווה: מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- שמים בקערית את עלי המרווה, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שעלי המרווה מצופים באופן אחיד בשמן.
- פורסים את העלים שטוחים ובמרווחים זה מזה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים כ-15-20 דקות.
- לפני הגשת המרק מפזרים עליו מהקריספי מרווה ואם רוצים גם כף יוגורט או קרם פרש.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
היי אם אני רוצה להוסיף גם גזר ודלעת רגילה , לבשל עם המים קודם ואז להוסיף את הדלעת ערמונים ?
היי, את הגזר אפשר לבשל בשלב הראשון יחד עם הבצל ואז להוסיף את הדלעת הרגילה והמים, לבשל עד שהדלעת מתרככת מעט ורק אז להוסיף את דלעת הערמונים. בהצלחה (:
לא כתוב להוסיף את הדלעות לסיר בשום שלב…. הן לא אמורות להיטחן יחד עם יתר מרכיבי המרק…?
יש להוסיף את הדלעת לסיר לאחר טיגון הבצל. תודה על ההערה. המתכון תוקן. שבת שלום.