מרק טום יאם תאילנדי עם עוף
שי-לי ליפא ארגנה לכם קפיצה קטנה לתאילנד עם מרק טום יאם ארומטי וחריף שדורש מינימום עבודה ומתאים לכל מזג אוויר. מנה תאילנדית פופולרית בגירסא כשרה עם חזה עוף
שי-לי ליפא ארגנה לכם קפיצה קטנה לתאילנד עם מרק טום יאם ארומטי וחריף שדורש מינימום עבודה ומתאים לכל מזג אוויר. מנה תאילנדית פופולרית בגירסא כשרה עם חזה עוף
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.4 קק״ל 1394.6 קק״לפחמימות 14.4 גרם 86.6 גרםשומן 6.1 גרם 36.9 גרםנתרן 683.6 מ״ג 4101.7 מ״גחלבון 28.7 גרם 172.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.8 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 25.5 מ״ג 153.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 188.9 מ״ג 1133.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות232
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 232.4 קק״ל 1394.6 קק״לפחמימות 14.4 גרם 86.6 גרםשומן 6.1 גרם 36.9 גרםנתרן 683.6 מ״ג 4101.7 מ״גחלבון 28.7 גרם 172.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 4.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 13.8 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 25.5 מ״ג 153.2 מ״גברזל 2.0 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 188.9 מ״ג 1133.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 232 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
2 בצלי שאלוט קטנים
-
2 שיני שום
-
1 שורש ג’ינג’ר קטן
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים קטנים
-
3כוסות או 720 מ"ל ציר עוףאפשר גם מרק מאבקת מרק
-
1מיכל או 400 מ"ל קרם קוקוס
-
1/4 כוס שורש גלנגל
-
3 עלי קפיר ליים מיובש
-
2 גבעולי למון גראס
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1 קופסה פטריות שמפיניון
-
2 כפות רוטב דגים
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות סוכר חום כהה
אופן הכנה
- קוצצים דק שאלוטס, שום, ג’ינג’ר, פלפל צ’ילי. תעשו לעצמכם חיים קלים עם קוצץ ירקות כזה.
- חותכים גס גבעולי למון גראס.
- חותכים לעובי של חצי ס”מ את הפטריות.
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, שאלוטס, שום, ג’ינגר וצ’ילי מטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שמעלים ריח.
- מוסיפים מרק עוף, קרם קוקוס, עלי קפיר, גלנגל ולמון גראס ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן. מוציאים את העוף וחותכים לרצועות.
- מחלקים את העוף לקערות, יוצקים מרק, מפזרים בצל ירוק פרוס לעיגולים וכוסברה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים דק שאלוטס, שום, ג’ינג’ר, פלפל צ’ילי. תעשו לעצמכם חיים קלים עם קוצץ ירקות כזה.
- חותכים גס גבעולי למון גראס.
- חותכים לעובי של חצי ס”מ את הפטריות.
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, שאלוטס, שום, ג’ינגר וצ’ילי מטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד שמעלים ריח.
- מוסיפים מרק עוף, קרם קוקוס, עלי קפיר, גלנגל ולמון גראס ומביאים לסף רתיחה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן. מוציאים את העוף וחותכים לרצועות.
- מחלקים את העוף לקערות, יוצקים מרק, מפזרים בצל ירוק פרוס לעיגולים וכוסברה קצוצה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן