-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.0 קק״ל 1733.8 קק״לפחמימות 38.1 גרם 228.5 גרםשומן 6.1 גרם 36.7 גרםנתרן 1185.2 מ״ג 7111.4 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.7 גרםסיבים תזונתיים 14.0 גרם 84.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 284.6 מ״ג 1707.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1937.6 מ״ג 11625.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות289
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 289.0 קק״ל 1733.8 קק״לפחמימות 38.1 גרם 228.5 גרםשומן 6.1 גרם 36.7 גרםנתרן 1185.2 מ״ג 7111.4 מ״גחלבון 9.8 גרם 58.7 גרםסיבים תזונתיים 14.0 גרם 84.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 284.6 מ״ג 1707.5 מ״גברזל 2.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1937.6 מ״ג 11625.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 289 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן קנולה
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
3 שיני שוםקלופות
-
2 גבעולי סלריכולל העלים
-
1/2 דלורית בינוניתאו דלעת, קלופות
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
2 קישואים בינוניים
-
3/4 כוס גרגירי חומוס יבשיםמושרים לילה בהרבה מים
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
8 כוסות מים רותחים
-
3/4 כפית כורכום
-
3/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
2 כפות אבקת מרק עוף
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- חותכים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות ואת הדלורית, הגזר, תפוחי האדמה והקישואים לחתיכות גדולות בגודל 2-3 ס”מ.
- מכניסים את הסיר הקרמי למכשיר ומפעילים על תכנית טיגון באויר חם ולהוסיף טמפרטורה ל-15 דקות. אחרי 5 דקות כשהמכשיר חם מוסיפים שמן, סלרי, בצל ושום ומערבבים. סוגרים ומערבבים מדי פעם כדי לוודא שהם לא נשרפים אלא רק מתרככים.
- מוסיפים מים ואת כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את גרגירי החומוס שהושרו לילה במים, סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור. מפעילים ל-20 דקות.משחררים את האדים ומוסיפים את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה. סוגרים שוב ומפעילים על תכנית סיר לחץ למשך 20 דקות. פותחים ומוודאים שהירקות והחומוס רכים ושלא חסר תיבול. אם צריך, מבשלים עוד 5 דקות.
- מגישים עם קוסקוס.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל, הסלרי והשום לקוביות קטנות ואת הדלורית, הגזר, תפוחי האדמה והקישואים לחתיכות גדולות בגודל 2-3 ס”מ.
- מכניסים את הסיר הקרמי למכשיר ומפעילים על תכנית טיגון באויר חם ולהוסיף טמפרטורה ל-15 דקות. אחרי 5 דקות כשהמכשיר חם מוסיפים שמן, סלרי, בצל ושום ומערבבים. סוגרים ומערבבים מדי פעם כדי לוודא שהם לא נשרפים אלא רק מתרככים.
- מוסיפים מים ואת כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים את גרגירי החומוס שהושרו לילה במים, סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור ה-SEAL סגור. מפעילים ל-20 דקות.משחררים את האדים ומוסיפים את שאר המצרכים כולל הפטרוזיליה. סוגרים שוב ומפעילים על תכנית סיר לחץ למשך 20 דקות. פותחים ומוודאים שהירקות והחומוס רכים ושלא חסר תיבול. אם צריך, מבשלים עוד 5 דקות.
- מגישים עם קוסקוס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
היי תודה רבה על המתכון, משהו שלא הבנתי, כתוב טיגון באוויר חם… אבל לא ברור מה לשים בטיגון באויר חם
היי משה 🙂 יש לשים את השמן, סלרי, בצל ושום. בהצלחה!
תודה רבה!
בשמחה(:
נראה מעולה. אפשר לקבל פרטים על הסיר שאת משתמשת בו? תודה.
היי, מדובר על סיר נינג’ה, מושלם לבישול, אפייה צלייה ללא לכלוך ובלגן במטבח. ראו קישור מצורף: https://foody.co.il/areas/ninja-foodi/
איזה כיף!
קטגוריות
- אוכל מרוקאי
- אוכל שילדים אוהבים
- אוכל שילדים יטרפו
- ארוחה זולה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת שישי בערב
- העיקר הבריאות
- מנות עיקריות
- מרקים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים צמחוניים
- נינג'ה סמארט-ליד
- עולם ה- NINJA
- צמחוני וטבעוני
- קטניות וחיטה
- תבשילים ביתיים
- תוספות