מרק עגבניות מהיר עם טורטליני
ארוחה שלמה בסיר אחד: מרק עגבניות טריות עם בזיליקום ושפע טורטליני ממולאים בגבינות או כל מילוי אחר שאוהבים. ככה חוגגים את בוא החורף!
ארוחה שלמה בסיר אחד: מרק עגבניות טריות עם בזיליקום ושפע טורטליני ממולאים בגבינות או כל מילוי אחר שאוהבים. ככה חוגגים את בוא החורף!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.3 קק״ל 1145.2 קק״לפחמימות 18.3 גרם 73.2 גרםשומן 15.7 גרם 62.7 גרםנתרן 1184.1 מ״ג 4736.4 מ״גחלבון 22.5 גרם 90.0 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 17.0 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 41.2 מ״ג 164.8 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 685.6 מ״ג 2742.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות286
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.3 קק״ל 1145.2 קק״לפחמימות 18.3 גרם 73.2 גרםשומן 15.7 גרם 62.7 גרםנתרן 1184.1 מ״ג 4736.4 מ״גחלבון 22.5 גרם 90.0 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 17.0 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 41.2 מ״ג 164.8 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 685.6 מ״ג 2742.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 286 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק
-
1ק"ג או 8 עגבניות גדולותאו 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות (800 גרם)
-
3 כפות שמן זית
-
25 גרם חמאה
-
1 בצל גדולקצוץ דק
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 1/2 ליטר ציר ירקותאו מים
-
1 גבעול בזיליקום
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה טורטליני תרד וריקוטהאו רק גבינות או איזה שאוהבים
להגשה
-
עלים בלבד
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת
-
4 כפות שמנת חמוצה יטבתה 15%לא חובה
אופן הכנה
- קולפים את העגבניות (מסמנים X בתחתית ומשרים בקערה עם מים רותחים 3-4 דקות) וחותכים לקוביות (או שפשוט משתמשים בעגבניות מרוסקות).
- מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים יחד כחצי דקה.
- מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות, המלח, הפלפל והבזיליקום. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה. בשלב זה אפשר לטחון את המרק בטוחן ידני, לא חובה.
- מוסיפים את הטורטליני למרק, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות (אפשר לטעום את הטורטליני 2-3 דקות לפני, למידת אל-דנטה).
- מגישים עם עלי בזיליקום טריים (אפשר לקשט גם בגבינת פרמזן או שמנת חמוצה).
אופן הכנה
- קולפים את העגבניות (מסמנים X בתחתית ומשרים בקערה עם מים רותחים 3-4 דקות) וחותכים לקוביות (או שפשוט משתמשים בעגבניות מרוסקות).
- מחממים את שמן הזית והחמאה בסיר על הכיריים, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים יחד כחצי דקה.
- מוסיפים את העגבניות לסיר ומערבבים.
- מוסיפים את ציר הירקות, המלח, הפלפל והבזיליקום. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות ברתיחה עדינה. בשלב זה אפשר לטחון את המרק בטוחן ידני, לא חובה.
- מוסיפים את הטורטליני למרק, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-10 דקות (אפשר לטעום את הטורטליני 2-3 דקות לפני, למידת אל-דנטה).
- מגישים עם עלי בזיליקום טריים (אפשר לקשט גם בגבינת פרמזן או שמנת חמוצה).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן